Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie spokój. Przepis przeczytałem. Przy takiej ilości wsadu mięsnego 35 kg to nie może się nie udać !!!! . To musi być pyszne. Jak nie to ... kucharza do kotła 😁

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849875
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, Maciekzbrzegu napisał(a):

Przy takiej ilości wsadu mięsnego 35 kg to nie może się nie udać !!!! .

No, @Maciekzbrzegu,

nasze zlotowe grochówki właśnie takie są !!!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849876
Udostępnij na innych stronach

W tym roku nie będzie. Wysyłamy grochówkę pocztex'em do domów. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849886
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Maxell napisał(a):

Wysyłamy grochówkę pocztex'em do domów

Rozumiem , że to co zostanie 😁😁😁. Szykuję karton na kości 😁

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-849901
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Witam Koleżanki i Kolegów,

zdobyłem 6 kg ładnego karaśa.

Szukam przepisu na klopsiki w zalewie octowej. 

Pomożecie?

 

 

 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884062
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, witt napisał(a):

Witam Koleżanki i Kolegów,

zdobyłem 6 kg ładnego karaśa.

Szukam przepisu na klopsiki w zalewie octowej. 

Pomożecie?

 

 

 

Ugotuj zupę rybną z tego, mięso obierz, zrób klopsiki tak jak robi się inne, weź II zalewę Maxella na rolmopsy i gotowe. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884086
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, paweljack napisał(a):

zrób klopsiki tak jak robi się inne

Dzięki. Pozdrowienia.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-884100
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Takie szybkie pytanie.:)

Czy ktoś robił słoninę metodą sous vide?

Chodzi mi o temp. parzenia i czas parzenia.

Dzięki z góry.👍

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-893852
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witam,mam pytanie czy robiąc Janssons frestelse( pokusa Janssona) lepiej ziemniaki cieniutko pokroić czy zetrzeć na grubych oczkach,cebula jest lepsza surowa czy przesmażona na oleju z dodatkiem masła?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-905968
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
W dniu 11.02.2023 o 19:46, EAnna napisał(a):

post-39694-0-18837200-1669624545_thumb.j

 

 

 

W tym przepisie podane jest zastosowanie upostaciowionego białka i plazmy. Czy chodzi tutaj o białko sojowe? Czy też o inny rodzaj białka?

I rozumiem, że plazma, to plazma krwi?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-917857
Udostępnij na innych stronach

W dniu 16.04.2024 o 08:42, Todek napisał(a):

Czy chodzi tutaj o białko sojowe?....

I rozumiem, że plazma, to plazma krwi?

Tak. W dawnych czasach białko sojowe było w postaci grysu i służyło jako wypełniacz masy. Obecnie posiada bardziej technologiczne właściwości.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918190
Udostępnij na innych stronach

Witam. Kiedyś była tu dyskusja na temat sosu pomidorowego do ryby w konserwie. Chyba też pojawił się przepis "oswojony" względem oryginału. Nie mogę znaleźć. Ktoś coś kojarzy?

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918674
Udostępnij na innych stronach

Może ten?

Był robiony w Chłapowie:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19250-chłapowo-2022-receptury-na-konserwy-wykonywane-podczas-zlotu/

 

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918710
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, Bossky napisał(a):

Witam. Kiedyś była tu dyskusja na temat sosu pomidorowego do ryby w konserwie

Do jakiej konkretnie ryby potrzebujesz? Do różnych ryb są trochę różniące się sosy.

Jest też sos który stosuje Zbój Madej, taki w miarę prosty. To jest chyba taki sos uniwersalny.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918717
Udostępnij na innych stronach

Do jakiej konkretnie ryby potrzebujesz? Do różnych ryb są trochę różniące się sosy.
Jest też sos który stosuje Zbój Madej, taki w miarę prosty. To jest chyba taki sos uniwersalny.
To będzie pstrąg.

Wysłane z mojego M2101K7AG przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918731
Udostępnij na innych stronach

19 godzin temu, Bossky napisał(a):

To będzie pstrąg.

Przejrzyj zbiory receptur branżowych, dział konserwy rybne. Są tam dwa, na pewno, tyle znalazłem, przepisy na pstrąga, z tym ze są to przepisy na pstrąga w sosie własnym. W sosie pomidorowym nie znalazłem.

Myślę, że mógłbyś na próbę, zrobić pstrąga w sosie którego używa Zbój Madej.

Tylko pamiętaj, że konserwa rybna powinna podejrzewać minimum ze 6 tygodni od chwili zapuszkowania.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-918904
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dostałem trochę dużych ogórasów - szukam sprawdzonego przepisu na mizerię do słoików, szkoda wyrzucić 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-938492
Udostępnij na innych stronach

Ja robiłem pikle. Z tego co pamiętam to obrane i nasiona wyrzucone. Wyszły zacnie. Przepis z netu . ? Nie pamiętam ?

Może to był sponton,zalewa z przepisu Maxella ogórki konserwowe mojej mamy.  Może coś na wzór ogórków w słodko kwaśnej zalewie (Electra coś publikowała) . Wiem niezbyt pomogłem ale mizerię na przechowanie słabo widzę.

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/14/#findComment-938493
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.