@halusia@ Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jayc, moje osłonki to 20-22. Z cieńszymi nie chciałbym pracować! Moje również .. zresztą już odpisałam Ci wcześniej na PW Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-367344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jayc, moje osłonki to 20-22. Z cieńszymi nie chciałbym pracować! Moje również .. zresztą już odpisałam Ci wcześniej na PW Też koledze napisałem ale nie czyta. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-367347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jayc Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 paweljack dzieki przeczytalem pw Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-367677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alz Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 7 Września 2014 Kabanosy Halusi wg. przepisu z początku tematu są odjazdowe, ale problemem jest zdobycie podgardla. Mam w zwiazku z tym pytanie -co zamiast podgardla aby utrzymać zarówno smak i formę? Próbowałem słoninę i boczek, ale różnica była na niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 7 Września 2014 Zastosuj orginalną recepturę Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alz Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 7 Września 2014 Przez oryginalną recepturę mam rozumieć że mięso klasy II to boczek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 7 Września 2014 Przez oryginalną recepturę mam rozumieć że mięso klasy II to boczek? Chodzi o to byś trzymał się ściśle podanej receptury podanej na stronie pierwszej. Jeśli dodasz inny składnik niż podgarle to już nie będą te same kabanosy.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 7 Września 2014 Przez oryginalną recepturę mam rozumieć Boczek z zawartością tłuszczu około 40% tak na oko to najłatwiejsza wp II, masz gotowca, nie trzeba pozyskiwać z innych elementów wp. Wp I pozyskaj z mięśnia półbłoniastego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alz Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 7 Września 2014 Przez oryginalną recepturę mam rozumieć że mięso klasy II to boczek? Chodzi o to byś trzymał się ściśle podanej receptury podanej na stronie pierwszej. Jeśli dodasz inny składnik niż podgarle to już nie będą te same kabanosy.. Zdaję sobie z tego sprawę, ale jak nie ma podgardla a kabanosów się chce to co?? Dzięki Zbóju spróbuję. W temacie mięsa na razie to wiem tylko że jest, a całą resztę czerpię z tego forum i czasami mam poważne wątpliwości.Narazie to od 8 miesięcy już w sklepach nie kupuję żadnych wędlin i już do tego nie wrócę, a jak nie bedę sam robił tych wszystkich waszych frykasów to wolę wpieprzać dżem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 7 Września 2014 Kabanosy to szlachetna wędlina . Robione jest z najlepszych mięs. Boczek to element z rozbioru zasadniczego .wykrawany był rzadko na mięsa drobne wp klI z niego nie dorównuje jakością wp. kl II uzyskanej z innych elementów - szynek, łopatek, karkowki, biodrówki . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 7 Września 2014 Dziadku, mi chodziło o to, żeby kolega miał łatwiej aniżeli ma klasyfikować inne elementy wp Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 7 Września 2014 Jelita o kal. 18/20 mm. Ile metrow potrzeba na 1 kilogram farszu.Mam propozycje na peczek 86 metrow za jakies 40 zlotych i niewiem czy to niejest za duzo co by sie nie zmarnowaly..?! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alz Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 7 Września 2014 Panowie, ja nie mam przed sobą całej świnki, muszę iść do sklepu i kupić mięcho. Nie mogę kupić tego nieszczęsnego podgardla bo po prostu tego nie dostają więc pytam - co z handlowych asortymentów kl II można użyć i o co pytać obsługę stoiska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 7 Września 2014 Jelita o kal. 18/20 mm. Daj se spokój - poszukaj większych - cena też żadna atrakcja. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 7 Września 2014 Jelita o kal. 18/20 mm.Daj se spokój - poszukaj większych - cena też żadna atrakcja. Ale Wirusie kochany . Za 86 metrow 10 euro.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 7 Września 2014 Daj se spokój - poszukaj większych - cena też żadna atrakcja. Ale Wirusie kochany . Za 86 metrow 10 euro.? Ale święty spokój przy nadziewaniu bezcenny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Ale święty spokój przy nadziewaniu bezcenny.Posiadam naprawde wspaniala i unikalna nadziewarke do kielbas oraz zestaw lejkow, od zamrlego, forumowego Kolegi Strampka.Co do cierpliwosci przy nadziewaniu to wykorzystac chce patent pilota od naszego Dziadka. Miro tez ma albo mial to w sklepie..Wiem ze wiecej miesa poleci z mojej geby ale raz trzeba sie sparzyc... To w koncu jak wygladaja proporcje kal.18/20 mm. na 1 kg. farszu..? Edytowane 7 Września 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 7 Września 2014 Ale święty spokój przy nadziewaniu bezcenny. Nie wiem dlaczego kazdy narzeka na nadziewanie jelit baranich. Nigdy ie mialam problemu nalozyc je na lejek , raz jeden kota dostawalam, kiedy te oslonki nadziewalam recznie( nie mialam nadziewarki a kabanosy robilam ) , to byla jazda , ale i wtedy zrobilam, tylko ze znalazlam w moim slowniku wiele slow o ktorych zastosowaniu wczesniej nie wiedzialam. JAk tanio to kup, tylko zeby byly dobre Gregtom. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 7 Września 2014 Greg , tu masz http://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita/1349-normy-zuzycia-oslonek-na-1-kg-farszu Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 7 Września 2014 Greg , tu masz http://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita/1349-normy-zuzycia-oslonek-na-1-kg-farszu Jumbo.. Dzieki Bracie.. Tego wlasnie szukalem ale jakos szukajka forumowa nie chciala mi tego wypluc..Naprawde szczerze i serdecznie Ci za to dziekuje .. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 7 Września 2014 ojtamojtam , wisisz skrzynkę Dortmundera Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 7 Września 2014 ojtamojtam , wisisz skrzynkę Dortmundera Dortmundera juz chyba nie ma Ale napewno znajdziemy rozwiazanie.. hihi Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 8 Września 2014 Nie wiem dlaczego kazdy narzeka na nadziewanie jelit baranich. Bo takie cienkie są za cienkie i słabe z reguły a ja nie narzekam tylko kupuję większy kaliber i mam święty spokój. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-369651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszl@poczta.f Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 1 Października 2014 A ja takie pewnie banalne pytanie mam. Jak zapeklować mięso ? Do kiełbasy pekluje rozdrobnione, a tutaj w całości kawałki, pokrojone już czy może właśnie przemielone ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-374460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 1 Października 2014 Rozdrobnione tak jak do kiełbasy tylko nie wyrabiaj Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15186-kabanosy-wieprzowe/page/17/#findComment-374461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.