electra Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Mamy wszyscy rozne gusta i smaki , ja np robie zalewe do wszelakich szwedzkich przetworow wedlug ich reguł i dla mnie jest OK ( nawet jak to jest caloroczny cukier jaki używa Eanna ) nie wszystko co robie musi byc zdrowe , czesc na pewno nie jest ale nie jem tego ciagle. Badzmy bardziej tolerancyjni , jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy moze miec swoje zdanie , nie zawsze jak jest nie pod nas smak, musi byc zle lub odwrotnie . No i cieszmy sie ze mamy forum z ktorego mozemy czerpac wszyscy wiedze Edytowane 21 Września 2018 przez chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Września 2018 Do kawy sypię cztery łyżeczki cukru No Bracie Wróbelku - to jak ja chcę czuć smak kawy i nic nie dosładzam - to zaczyna być jakaś równowaga = średnia 2 łyżeczki Badzmy bardziej tolerancyjni , jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy moze miec swoje zdanie , nie zawsze jak jest nie pod nas smak, musi byc zle lub odwrotnie . No i cieszmy sie ze mamy forum z ktorego mozemy czerpac wszyscy wiedze Elektra - mądre stwierdzenie - nawet mogło by być mottem przewodnim Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Września 2018 @Muski, Bo ja lubie kiszone ogorki i surströmming a kaszanke na goraco z dzemem borowkowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) robią się tu "elity" elity -liderzy kulinarni ludzie SiBy o dużym dorobku kulinarnym , praktyce , wyrobionym smaku . Zawsze tak będzie i wszędzie że będą liderzy elity ludzie o ponadprzeciętnym dorobku dokonaniach w danym środowisku . Mam dystans do siebie i do nich mi duuuuuuuuuużo brakuje .Nie jest to grono zamknięte . Co róż do nich dołączają nowe SiBy jak próbujesz to robić właśnie Ty.Zauważ że wątek został wydzielony z innego opisującego imprezę . A sama impreza , ktoś pokazał swój sposób robienia, poczęstował zaproszonych poświęcił biesiadnikom czas (nie wiem pewnie pokryto tylko koszty wsadu nie znam rozliczenia i nie interesuje mnie ale na 90 % jestem pewien że robocizna , sprzęt dzielenie się wiedzą była za free ).I co i stwierdzenie zmasakrował wołowinę .Ale to chyba takie nasze narodowe brak szacunku dla cudzej pracy.Nie odmawiam nikomu założenia wątku np "grillowanie wołowiny marynaty itp " i tam napisanie uważam że stosowanie marynaty z cukru itp jest nieporozumieniem No cóż, różna jest wrażliwość i rozróżnianie niuansów obyczajowych tak @Muski, Bo ja lubie kiszone ogorki i surströmming a kaszanke na goraco z dzemem borowkowym i nigdy nie powiem że jest to beKoniec tematu dla mnie Edytowane 21 Września 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) No Bracie Wróbelku - to jak ja chcę czuć smak kawy i nic nie dosładzam Śmiech -śmiechem ale staram się ograniczać. elity -liderzy kulinarne ludzie o dużym dorobku kulinarnym , praktyce , wyrobionym smaku . Zawsze tak będzie i wszędzie że będą liderzy elity ludzie o ponadprzeciętnym dorobku . Mam dystans do siebie i do nich mi duuuuuuuuuużo brakuje .Podpisuję się pod tym obiema rękoma. Ale to chyba nie zbrodnia zapytać ich o swoich obawach, zwłaszcza jak przez rok-dwa inni, także liderzy kulinarni piszą coś innego.Zauważ że wątek został wydzielony z innego opisującego imprezę . A sama impreza , ktoś pokazał swój sposób robienia, poczęstował zaproszonych poświęcił biesiadnikom czas (nie wiem pewnie pokryto tylko koszty wsadu nie znam rozliczenia i nie interesuje mnie ale na 90 % jestem pewien że robocizna była free ).I co i stwierdzenie zmasakrował wołowinę .Ale to chyba takie nasze narodowe brak szacunku dla cudzej pracy. .Nie odmawiam nikomu założenia wątku np "grillowanie wołowiny marynaty itp " i tam napisanie uważam że stosowanie marynaty z cukru itp jest nieporozumieniemNo z tym "zmasakrowaniem" to może Paweł napisał zbyt dosadnie od siebie Ja byłem bardziej zdziwiony tym cukrem. I kurcze podkreślę jeszcze raz - nie chodziło mi o gust, smak, wyrób docelowy!Tylko po prostu zgłupiałem czytając niejednokrotnie że cukier jest be a tutaj zachwyt (między innymi Tych którzy pisali aby nie dodawać cukru np.do peklowania). Ale jak już pisałem Maxell I Muski nie wdając się w teksty typu "nie było Cię tam to się nie odzywaj" opisali dlaczego właśnie tak koledzy zrobili tą wołowinę. Za co jestem im wdzięczny i jeszcze raz dziękuję. Mamy wszyscy rozne gusta i smaki nie wszystko co robie musi byc zdrowe , czesc napewno nie jest ale nie jem tego ciagle.Właśnie o to chodzi, że mi nie chodziło o smak tylko o sam proces. Badzmy bardziej tolerancyjni , jestesmy doroslymi ludzmi i kazdy moze miec swoje zdanie No i cieszmy sie ze mamy forum z ktorego mozemy czerpac wszyscy wiedzeNic dodać nic ująć, za jednym wyjątkiem... kaszanke na goraco z dzemem borowkowymKoniecznie muszę to połączenie spróbować Edytowane 21 Września 2018 przez Bee Gees cytaty Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 21 Września 2018 @wróbel75, to jeszcze jak chcesz sprobowac moj dziwny smak ..chociaz tutaj normalny ..grochowka z odrobina musztardy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 21 Września 2018 .grochowka z odrobina musztardy Może być ciekawie.Swego czasu jadłem pierogi z kaszanką - też były fajne. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Września 2018 jadłem pierogi z kaszanką To nawet jest typowe w niektórych krainach nie tylko na wschód od bugu, a gołąbki z kaszanką? jadłem niedawno w Gruzji takie w liściach winogronowych - nawet smaczne - oczywiście z dodatkiem kolendry i innych przypraw Oj ile jest mało typowych połączeń ale wyrastają z tego czasem hity czasem kity Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) zwłaszcza jak przez rok-dwa inni, także liderzy kulinarni piszą coś innego. Nie nikt nie pisał ,iż do marynat nie dodajemy cukru na forum jest wiele przepisów marynat które go zawierają.Gwoli uszczegółowienia-peklowanie suche mokre nie dajemy cukru. Opisał to Bagno StefanS Redzed i inni-wyroby dojrzewające całomięśniowe (np al'a parmeńskie ) nie stosujemy cukru. Opisał to głownie StefanS , Redzed -wyroby dojrzewające rozdrobnione robione w oparciu o kultury dodajemy cukier w odpowiedniej formie np glukoza na odpowiednim etapie. (ja daje po rozdrobnieniu zapeklowanego mięsa) , zgodnie z zaleceniem producenta , kartą produktu ściśle określoną ilość, dobrze jest również ująć w tym rozliczeniu cukier zawarty w przyprawach głownie papryka . Opisali to głównie StefanS, EAnna, Redzed.-wyroby "suszone" rozdrobnione np palcówka nie chyba że przepis wymaga , ale się nie spotkałem z takim przepisem.-marynaty do mięs na grila do pieczenia itp jak fantazja umiejętności pozwalają . Cukier jest powszechnie stosowany Dodajemy cukier w postaci cukru, miodu, soków owocowych, coca coli , 7-up a i przypraw np papryk , cebuli które też go zawierają.W mojej ocenie im mięso lepsze jakościowo tym wymaga mniej marynat i b delikatnych lub w ogóle Marynowanie mięs to nie ich peklowanie. PSOdnoszę się do stosowania cukru w przetwórstwie mięsa Edytowane 21 Września 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Września 2018 kaszanke na goraco z dzemem borowkowym Skoro można jeść mięso z dżemem borówkowym lub żurawinowym, to dlaczego nie kaszankę. Swego czasu jadłem pierogi z kaszanką - też były fajne. A czemu nie. Są pierogi z pasztetową czy podgardlaną, to mogą być i z kaszanką. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Niektórzy jedzą placki kartoflane z cukrem.Ja jem solone i z czosnkiem.Z cukrem nie jadłem ,bo kartofle się soli a nie słodzi,chociaż kisiel robi się ze skrobi. Edytowane 21 Września 2018 przez nestor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Września 2018 Niektórzy jedzą placki kartoflane z cukrem.Ja jem solone i z czosnkiem.Z cukrem nie jadłem ,bo kartofle się soli a nie słodzi,chociaż kisiel robi się ze skrobi.Ja jem z cukrem praktycznie od dzieciństwa i tak samo np.pomidory z cukrem Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Września 2018 Placki ziemniaczane, śmietana i cukier, poezja smaku....dla mnie???? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Września 2018 Ja tez jem tradycyjnie z cukrem bo takie znam z dziecinstwa , ale jem tez z boczkiem i dzemem borowkowym ..to tez na slodko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Września 2018 A ja zajadam zarówno z cukrem, jak też i solone grubą solą, czasami jadam z konfiturą i z kleksem "prawdziwnej, naturalnie kwaśnej śmietany od Baby" również, każda opcja placuszków ziemniaczanych jest superaśna . Ważne jednak bardzo w moim przypadku jest aby placuszki były chrupiące, a takie powstają głównie z ziemniaków ucieranych na tarce do jarzyn, większe lub mniejsze oczka, jak kto lubi , ale to podstawa. Ziemniaki ucierane na miałką papkę nigdy nie są tak chrupiące jak te z "jarzynówki", ale można różnie, co komu pasuje, bo w każdej postaci to rarytas . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 22 Września 2018 aby placuszki były chrupiące, a takie powstają głównie z ziemniaków ucieranych na tarce do jarzyn, większe lub mniejsze oczka, jak kto lubi , ale to podstawa. Ziemniaki ucierane na miałką papkę nigdy nie są tak chrupiące jak te z "jarzynówki", ale można różnie, co komu pasuje, bo w każdej postaci to rarytas . Tyko jarzynówka 90% i 10 % papka - cienkie superchrupkie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 22 Września 2018 Obejrzałem film, wołowina przyrządzana w bardzo ciekawy sposób i aż mam ochotę tak zrobić. Dziwić może szarpanie mięsa, czego jeszcze nie widziałem, ale skoro są w tym zawody to coś w tym jest.W Polsce wołowina jest droga, tak więc i mało spożywana a szkoda, bo przepyszna. Paweł... Moim zdaniem źle oceniłeś i bez przemyślenia sposób jej obróbki i podania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 22 Września 2018 W Polsce wołowina jest droga, tak więc i mało spożywana a szkoda, bo przepyszna. Zaś wędliny wołowe dojrzewające biją na głowę wędliny wieprzowe.Odwrotnie, niż przy wędlinach tradycyjnych.Po prostu procesy enzymatyczne w czasie dojrzewania są skuteczniejsze w wołowinie niż w wieprzowinie.Ma to zastosowanie również do mięs kulinarnych, gdzie dojrzewanie 3-4 tygodniowe daje spektakularny efekt.Już samo pisanie o tym powoduje, że staję się głodna i myślę o pewnych, specjalnych wędlinach . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 24 Września 2018 Marynowanie mięs to nie ich peklowanie. I to był chyba mój największy błąd że "wrzuciłem wszystko do jednego koszyka" Ale już znam różnicę Niektórzy jedzą placki kartoflane z cukrem Od dziecka tak jadam. Tak samo jak kopytka podsmażane z tłuszczem, cebulką i posypane cynamonem i cukrem czy prażok (ziemniaki z mąką).LP znowu wszystko soli. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 24 Września 2018 Podsumowując tę dyskusję wcale się nie zdziwię, jeśli ta "zmasakrowana" wołowina zajmie jedno z czołowych miejsc w konkursie mistrzostw świata, na który jest przygotowywana. Moim zdaniem wspaniała sprawa i ma na to wielkie szanse, czego serdecznie życzę naszym grillmen'om. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) wcale się nie zdziwię, jeśli ta "zmasakrowana" wołowina zajmie jedno z czołowych miejsc w konkursie mistrzostw świata Raczej niei nie chodzi o smak, ale o formę podania W smaku jadłem już to wielokrotnie w Stanach lub gdzie indziej gdzie było to podawane. raz smakowało gorzej lub lepiej.W USA maja nawet takie grabki na ręce do jej rozrywania Tu chodzi o formę podania.Wynika to z tego ze w Stanach większość ludzi nie potrafi jeść nożem i widelcem jednocześnie.Na początku chwytają nóż i widelec w miarę prawidłowo - od razu wyjaśniam o co chodzi, nóż chwytają jak by chcieli zamordować talerz, czyli ostrzem w dól Krojom wszystko na kawałeczki mieszając - to własnie jest ta masakra Potem odkładają nóż i przekładają widelec do drugiej reki i dopiero jedzą.Taka maja kulturę, dla Europejczyka wygląda to jak wygląda, każdy niech sam oceniDlatego danie rozszarpane na kawałki, dostarcza im mniej stresu posługiwania się dwoma rożnymi narzędziami jednocześnie.Dla mnie osobiście, nawet jak było to dobre, to ocena spadała za formę podania. mimo wszystko próbowałem żeby się przekonać i coś podpatrzeć PSWyobraź sobie ze dostajesz na talerz poszarpanego kotleta schabowego i częściowo pogniecione ziemniaki.Pierwsze wrażenie????Resztki ze stołów?Tak ja to odczuwam, ale każdy ma prawo do własnej oceny Edytowane 24 Września 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) wcale się nie zdziwię, jeśli ta "zmasakrowana" wołowina zajmie jedno z czołowych miejsc w konkursie mistrzostw świata W USA maja nawet takie grabki na ręce do jej rozrywania Taki przyrząd właśnie też posiadali wyglądało to jak wielka łapa niedźwiedzia rozszarupująca mięso Edytowane 24 Września 2018 przez Bee Gees Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 24 Września 2018 https://allegro.pl/niedzwiedzie-pazury-do-miesa-i-mieszania-salatek-i7550452103.html Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-607563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) https://allegro.pl/niedzwiedzie-pazury-do-miesa-i-mieszania-salatek-i7550452103.html Wygląda jak bagh nakh . Jak to kuchnia ma wiele wspólnego z walką https://en.wikipedia.org/wiki/Bagh_nakh Edytowane 3 Października 2018 przez ryszpak Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-608353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Października 2018 Nie wiem o co chodzi. Ale do wołowiny trzeba mieć zęby i dosłownie i jeszcze raz dosłownie a jak się niema to mielona hamburgery. Takie życie Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15487-zlotowe-wspomnienia/page/2/#findComment-608362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.