Yrek79 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Termometr BROWIN bym usunął. On jest sprzedawany chyba tylko w ich opakowaniu. Taki sam jest o 6zł tańszy w sklepie, który jest polecany na forum https://swojskiwyrob.pl/termometry-pomiary/833-termometr-czasomierz-z-sonda-do-miesa-wedzarniwedlin-ikea.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To jest ten sam termometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Termometr BROWIN bym usunął. Ja też bym usunął, sprzedawałem go kiedyś w poprzedniej firmie, 50 % reklamacje, sam mam dwa, zawodzą.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Lista propozycji rekomendacyjnych: 1. Nadziewarka MESLA - (proszę podać szczegóły)2. Generator dymu THW 1900 - (proszę podać szczegóły)3. Wędzarnia Borniak Digital UWD-150 - (proszę podać szczegóły)4. Termometr elektroniczny DT-34 firmy Termoprodukt Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Termometry można skalibrować. A jak? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zifarek Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Ja osobiście szczerze polecam termometr ThermoPro TP-08S.Na promocji mozna kupic za 80-120 zł na AliExpress lub w Polsce za 160-220 zł. Bezprzewodowy odbiornik do 90m to zdecydowana zaleta (chociaż wiadomo że przy gęstym zabudowaniu będzie o wiele mniej). Lepiej wydać parę groszy więcej niż za Browina, który pada jak komar przy klaśnięciu. Cytuj kryniu123 "Ze świata tego każdy ma tyle, ile sobie weźmie." - L. Tołstoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Stycznia 2021 https://www.amazon.com/Deltatrak-12214-Dishwasher-Thermometer-Waterproof/dp/B01LBLLMDK/ref=psdc_289809_t2_B01EY230X8 Pierwszy termometr, który działa ... tak jak chciałem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Piotrze, a jest ktoś dystrybutorem tego termometru w Polsce, poza Amazon? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Nie mam pojęcia..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Odnośnie wytwornicy dymu Thermowind 1900 podaję link do strony producenta gdzie jest wszystko opisane. Link : https://thermowind.eu/pl/p/Uniwersalny-generator-dymu-THW1900/79Użytkuję w/w wytwornicę od ponad roku i zapomniałem, o kłopotach które występowały w innych wytwornicach. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Na temat konstrukcji i budowy DG mogę co nieco powiedzieć, sam używam innego konstrukcyjnie sprzętu, ale ten prezentowany nam THW 1900, jest jak widać przemyślaną konstrukcją, pozbawioną wad z jakimi my zmagamy się najczęściej w urządzeniach spotykanych i najczęściej opisywanych na forum. Przy okazji pragnę dodać że nie znam osobiście producenta tych urządzeń, ani też nie jestem przedstawicielem handlowym czy reklamowym tej firmy. Uważam jego konstrukcję i budowę za racjonalną, dobrze przemyślaną i wartą uwagi, to wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Na temat konstrukcji i budowy DG mogę co nieco powiedzieć, sam używam innego konstrukcyjnie sprzętu, ale ten prezentowany nam THW 1900, jest jak widać przemyślaną konstrukcją, pozbawioną wad z jakimi my zmagamy się najczęściej w urządzeniach spotykanych i najczęściej opisywanych na forum. To prawda.Zanim zdecydowałem się na zakup opisanej wytwornicy wcześniej miałem Borniaka GD-01 w którym zapalały się wiórki. DG został wysłany do serwisu gdzie wymieniono grzałkę i coś tam jeszcze, oraz zostały dokonane testy. Niestety wada ta dalej występował. Następnie zakupiłem Dymboxa i znowu rozczarowanie ( zawieszanie się wiórków ). Kilka konsultacji z kolegami co kupić żeby nie było uciążliwe w eksploatacji a zarazem nie zrujnowało finansowo. Po osobistej wizycie u Kolegi Radka, który posiada wędzarnię Thermowinda z wbudowaną konstrukcyjnie taką samą wytwornicą decyzja zapadła na zakupienie THW 1900, pomimo tego, że Radek poinformował mnie, że od czasu do czasu potrafią się zawieszać wiórki. Konstrukcja wytwornicy u Radka jest wykonana jeszcze bez generatora drgań do podawania zrębków i zsypywania się popiołu do popielnika więc zrębki mogły się zawieszać co jednak występowało rzadko. Od ponad roku zapomniałem o problemach występujących w wielu innych konstrukcjach. Nie będę się rozpisywał szerzej ponieważ w opisie producenta jest wszystko napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zifarek Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Pierwszy termometr, który działa ... tak jak chciałem... Czyli pokazuje Ci temperaturę, taką jaką byś chciał, czy co ? Cytuj kryniu123 "Ze świata tego każdy ma tyle, ile sobie weźmie." - L. Tołstoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Termometry można skalibrować. Też polecam.Mam od kilku lat dwa , ale nie widzę żadnej możliwości kalibracji.Chyba ,że masz na myśli kalibrację fabryczną.Sondy nie należy wkładać do piekarnika o wysokiej temperaturze bo obudowa sondy i izolacja kabla nie jest temeraturoodporna, ale topić w wodzie można ile dusza zapragnie nawet o temp.100C Edytowane 3 Stycznia 2021 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Jak się nie mylę to taką nadziewarkę Andrzejk nie raz zabierał na zloty czy różnego rodzaju spotkania i wtedy wiele osób mogło docenić jej zalety. Dlatego nie rekomendowałbym żadnej nadziewarki "hendowatej" bo na to nie zasługuje ze względu na konstrukcję. To że uzyska więcej niż 15 głosów, jestem pewien ale czy to najważniejsze kryterium? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Zdecydowanie rekomenduję : Nadziewarka do kiełbas - model M-16, pojemność - 8 l , ( M-18) pojemność 9l Charakterystyka nadziewarki M-16:tłok z tworzywa sztucznego z uszczelką i zaworkiem odpowietrzającymcztery lejki ze stali nierdzewnej o średnicy - Ø12, Ø18, Ø22, Ø32nakrętka wykonana ze stali nierdzewnejcylinder wykonany ze stali nierdzewnej o grubości blachy 1,5 mm oraz spód garnka 3 mmlistwa zębata wykonane ze stali nierdzewnejdwie przekładnie ocynkowane z przekładaną korbą - wolny bieg do nabijania farszu, szybki bieg do powrotu w celu załadunku farszu do cylintdrastopki wykonane ze stali nierdzewnejpodstawa wykonana ze stali nierdzewnejkorpus wykonany ze stali i z żeliwa, malowany proszkowołatwa obsługa oraz bezproblemowe mycie i czyszczeniewymiary (mm): 330 x 220 x 620 (h)waga: 23 kg Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Stycznia 2021 A ile takie cudo kosztuje ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Jareczku, stara maksyma mówi przecież że, "Co smakuje, to kosztuje", a to jest sprzęt na pokolenia, tyle tylko że nie każdy ma "Pudzianowskiego" w rodzinie, bo to jednak swoją wagę ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) A ile takie cudo kosztuje ?2300 - 2400 no od tego rabat Ja wytargowałem dla WB 5% - ale może przy rekomendacji będzie więcej to i tak 2-3 razy taniej od Dicka .Jarku -miałem typu Hendi = różnica klas . Na pokazach BBQ nasze SiBy widzieli , a na M18- AndrzejaK -kilkanaście osób miało okazję pracować . Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 4 Stycznia 2021 kilkanaście osób miało okazję pracować Tak ja pisałem wcześniej jakościowo klasa sama w sobie sprzęt na pokolenia. Miałem okazję w/w nadziewarką kilka razy nabijać kabanosy, nawet nie zająknęła się pomimo tego, że średnica tłoka jest dość spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 4 Stycznia 2021 tłok z tworzywa sztucznego z uszczelką i zaworkiem odpowietrzającym Na foto jest wersja z metalowym tłokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 4 Stycznia 2021 (edytowane) foto jest wersja z metalowym tłokiemAkurat też mam z metalowym - ale to żadna różnica Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zdecydowanie rekomenduję Szkoda ze brak adresu internetowego, oraz danych kontaktowych (nazwisko, tel, lub Email , bo akurat potrzebuje coś (cześć zamienną) Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Kontaktuj się z p.Waldemarem Pacyną : wpacyna@mesla.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 4 Stycznia 2021 https://mesla.pl/pl/kontakt Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.