Muski Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4901 Opublikowano 4 Listopada 2017 pieczony kalafior faszerowany mięsem z żółtym serem. Bajka. No to dopiero pyszności Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-573997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4902 Opublikowano 4 Listopada 2017 Witam Sezon na kaczki i gęsi !!!! Co dzisiaj na obiad .... czarnina z kaczuchy i szare kluchy . do obgryzania mięsko z czarniny . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4903 Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Ale miałeś obiadek Andrzejku, tylko pozazdrościć Muszę w tym tygodniu też zrobić Edytowane 4 Listopada 2017 przez Wieloś Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4904 Opublikowano 4 Listopada 2017 Muszę w tym tygodniu też zrobić Mogę pomóc łapać kaczki ..... oczywiście nie odpłatnie . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4905 Opublikowano 4 Listopada 2017 Szare kluchy najlepsze do czarniny Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4906 Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Electra - to była kaczuszka, ale słusznych rozmiarów Moi rodzice na wsi hodowali kury na własny użytek. Zwykle rasy głównie "jajeczne", mięso przy okazji. Kiedyś kupili taką typową rasę mięsną - i rosły sobie jako "biegacze", tzn. biegając po podwórku, na naturalnej paszy.Potrafiły ważyć powyżej 5 kg - i na pewnym etapie trzeba było szybko z nimi "uciekać", bo biodra im nie wytrzymywały. Ale mięsko było "mniamniusie". Więc wyobrażam sobie - że kaczuszka (pewnie kaczor) słusznych rozmiarów to może być właśnie to :-) Zwłaszcza że w kaczuszkach gustuję również bardzo. Edytowane 4 Listopada 2017 przez elmaz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4907 Opublikowano 4 Listopada 2017 Taki zestaw dziś Magda przygotowała. Znaczy to co na zdjęciu, to już pomniejszony. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4908 Opublikowano 5 Listopada 2017 Pycha te golonki ja ostatnio czarnine jadlam 30 lat temu [Dodano: 05 lis 2017 - 16:33]Woytas jak robiles tego kalafiora? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4909 Opublikowano 5 Listopada 2017 Paweł, gratki dla Magdy .... a że narobiłeś mi smaka więc teraz poproszę o przepis Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4910 Opublikowano 5 Listopada 2017 Paweł, gratki dla Magdy .... a że narobiłeś mi smaka więc teraz poproszę o przepis Dziękuję, przekażę aby wstawiła przepis. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4911 Opublikowano 8 Listopada 2017 Dzisiaj późny obiad, ale za to moje ulubione cepeliny, niestety danie nie pełne, brakuje śmietany, ale ja nie toleruję laktozy Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4912 Opublikowano 8 Listopada 2017 Dzisiaj późny obiad, ale za to moje ulubione cepeliny, niestety danie nie pełne, brakuje śmietany, ale ja nie toleruję laktozy zacznij stosować laktazę. Piotrek łykasz przed obiadem i rozkoszujesz się prawdziwym cepelinem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4913 Opublikowano 8 Listopada 2017 Nie wiem czy to pomoże, nie chciałbym spędzić całego popołudnia w kibelku.Nie mogę wkleić zdjęcia.[Dodano: 08 lis 2017 - 21:09]Się udało. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4914 Opublikowano 8 Listopada 2017 Kartacze czy cepeliny? Polecam nie laktaze, a enzynatix. Preparat dostępny w Anglii. To komplet enzymów. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4915 Opublikowano 8 Listopada 2017 Wygladają na kartacze. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4916 Opublikowano 8 Listopada 2017 o jejku jakie kartacze pyszne uciekam z forum ,nie mogę patrzeć bo się godny robię 3-maj sie PePe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4917 Opublikowano 9 Listopada 2017 Mój ród pochodzi ze Żmudzi (Litwa), a tam ta potrawa nazywa się - cepelina, po naszej stronie granicy to kartacz . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4918 Opublikowano 9 Listopada 2017 Cepelin podaję się ze śmietaną, kartacze z skwarkami. Ciasto też jest trochę inne, farsz też. Tak przynajmniej mówią moje sąsiadki. A jeśli ktoś s byłby w okolicach Augustowa lub Sejn. Mogę polecić kilka miejsc na mega kartacze. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4919 Opublikowano 9 Listopada 2017 Ciasto też jest trochę inne, farsz też. To zrób wywiad i podziel się z nami dokładnymi przepisami.Ja robię kluchy z nadzieniem z gotowanego mięsa, ciasto jak na kluski śląskie, polane skwarkami z wędzonki i przyrumienioną cebulą.Moje wnuki nazywają je "tyskie cepeliny" i za nimi przepadają. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4920 Opublikowano 9 Listopada 2017 na ciasto kartaczy idzie 50% ziemniaków surowych, 50% gotowanych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4921 Opublikowano 9 Listopada 2017 A na cepeliny 3/4 surowych tartych i 1/4 gotowanych przeciśniętych na prasce. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4922 Opublikowano 9 Listopada 2017 Czyli różnice w cieście już prawie znamy.A co z dodatkiem mąki i jajek? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4923 Opublikowano 9 Listopada 2017 A to zależy jakie mamy ziemniaki, najlepsze są grupy "C" z dużą ilością skrobi,jak za mało skrobi to dosypujemy mąki ziemniaczanej. A jeśli chodzi o jajka to zależy od konsystencji ciasta, jak za twarde to jedno a jak jeszcze twarde to drugie .[Dodano: 09 lis 2017 - 12:16]No i nie zapomnijmy o dokładnym odsączeniu startych ziemniaków, mi do tego służy worek serowarski. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4924 Opublikowano 9 Listopada 2017 farsz z pieprzem, solą i majerankiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #4925 Opublikowano 9 Listopada 2017 A na cepeliny 3/4 surowych tartych i 1/4 gotowanych przeciśniętych na prasce. Pepe zamawiam na 1grudnia z 10 sztuk Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/197/#findComment-574746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.