Zbój Madej Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Takie tam małe zapasy na lato :smile: http://img709.imageshack.us/img709/4742/obraz020i.th.jpghttp://img709.imageshack.us/img709/3844/obraz021ix.th.jpghttp://img709.imageshack.us/img709/4356/obraz022r.th.jpghttp://img265.imageshack.us/img265/6923/obraz023vt.th.jpg Dwa boczki i szyneczka nieparzone do zamrażarki, reszta poparzona się studzi, bedzie mrożona :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zbój Madej, Już się nie uczy! Zbój Madej uczy!!! Mało czasu opłynęło od pierwszych wędzonek ślicznych czarnych, jak z afryki. Teraz klasyka swojskich wyrobów, gratulacje!!! Tak myślę, że chyba przedtem wędziłeś węglem w starej lokomotywie na bocznicy :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 24 Czerwca 2010 A kiełbasa z jakiego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Andyandy, brawo i oczywiście wielkie oklaski dla Madeja.Ja też myślę, że Madej musi zmienić tytuł na Zbój Madej uczy.Piękne wędzenie. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 24 Czerwca 2010 A nie mówiłem ,że można jak się chce :grin: :clap: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Tak myślę, że chyba przedtem wędziłeś węglem w starej lokomotywie na bocznicy :grin: :grin: :grin: A kiełbasa z jakiego przepisu.Kiełbasa z głowy WpI-0.7kg WpII i podgardle skórowane-1.44kg Woł. -0.30kg P-sól 16g/kg Pieprz czarny świeżo kręcony, majeranek, łyżeczka zmielonego jałowca, spora główka czosnku, zimna woda :smile: Żeby nie było cacy to jedna kiełbasa coś lipnie mi się nadziała z powietrzem.Pośpiech. Madej musi zmienić tytuł na Zbój Madej uczy :smile: Jeszcze nie, jeszcze ciut nauki muszę pobrać od Was, kłamać nie będę z wczorajszego wędzenia sam jestem zadowolony :smile: A nie mówiłem ,że można jak się chce :grin: :clap:Mi się zawsze chciało, tylko jakoś tak trafić na nasze forum nie mogłem, żeby sie dowiedzieć o co kaman z tym wędzeniem [ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 08:49 ] Zdjęcie mi ucięło z wczorajszego posta, wstawiam raz jeszcze. http://img34.imageshack.us/img34/2145/obraz023i.th.jpg Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zbój Madej, Już się nie uczy! Zbój Madej uczy!!! Mało czasu opłynęło od pierwszych wędzonek ślicznych czarnych, jak z afryki. Teraz klasyka swojskich wyrobów, gratulacje!!!Podpisuje się. Brawo. :clap: :clap: :clap: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Peklowanie Szczepana z nastrzykiem, po lewej peklowanie 6-cio dniowe, a po prawej 3 dniowe. Z prawej bardziej soczysta. http://img9.imageshack.us/img9/9137/obraz024pe.th.jpg Boczek zwykły peklowanie 6-cio dniowe, rolowany peklowanie suche, polędwiczka do rolowanego wyjęta z zamrażarki bez nastrzyku i wrzucona do zalewy z resztą mięsa na 4 dni. http://img706.imageshack.us/img706/5977/obraz025vr.th.jpg Wędzenie i parzenie Dziadkowe plus 10 min. Jakoś poszło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Piękne wyroby Zbóju. Gratulacje. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zbóju -jestem pod wrażeniem,jak szybko przyswajasz wiedzę.Twoje wedzonki wyglądają super !Gratuluję :grin: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zbóju -jestem pod wrażeniem,jak szybko przyswajasz wiedzę.Przedmiot smaczny to i nauka jest dobrze przyswajalna :grin: [ Dodano: Nie 27 Cze, 2010 20:20 ] A i nauczyciele są oki :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-115879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Parzone po rozmrożeniu :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-120118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Wyglądają na soczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-120128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Dopiero co kupiłem nowa klawiaturę - i co? - następna zalana. Takiego ślinotoku to już dawno nie miałem. :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-120132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Wyglądają na soczyste.I takie są :smile: Dopiero co kupiłem nowa klawiaturę - i co? - następna zalana. Takiego ślinotoku to już dawno nie miałem. :thumbsup: :clap: :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-120140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zbóju to nie jest przypadkiem twój balkon :smile: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zbóju to nie jest przypadkiem twój balkon :smile:Stara zasada wędliniarska: nie odgrzewamy starych kotletów. (SCNR) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zbóju to nie jest przypadkiem twój balkonNie, nie mam balkonu, to jest jakiś balkon w Stargardzie zapewne :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Choroba ja też nie mam. Ale swoją drogą to ciekawa dekoracja :grin: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Choroba ja też nie mam. Ale swoją drogą to ciekawa dekoracja :grin:zibi, a może to ktoś na zlot się tak wyszykował :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 zibi, a może to ktoś na zlot się tak wyszykował :rolleyes: Niezły ekwipunek :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-121550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 15 Października 2010 Przy okazji wędzenia kiełbas, uwędziłem też kilka małych boczków i "coś" miałem w zamrażarce, nie pamiętam co to, ale chyba :rolleyes: to jest biodrówka ze skórą. Mięso peklowane na sucho, na oko natarłem p-solą zawinąłem w folię spożywczą i do lodówki. Peklowało się 2 doby+ kilkanaście godzin wiszenia w spiżarni. Wędziłem razem z kiełbasą "Grubą Lubomierską" :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-128036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 15 Października 2010 Powiem tak : czapki z głów Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-128039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 15 Października 2010 Przy okazji wędzenia kiełbas, uwędziłem też kilka małych boczków Wędzonki z czwartej fotki proszę przesłać na mój adres . :smile: :clap: Do zlotu zapewne nie dotrwają :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-128040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 15 Października 2010 Jeszcze dodam, że wędzonki po wyjęciu z lodówki były opłukane wodą :smile: Do zlotu zapewne nie dotrwają :grin:Na zlot to się uwędzi odpowiednią ilość :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/7/#findComment-128041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.