Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przed kolacją. To mi wygląda na sadyzm :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-125875
Udostępnij na innych stronach

Podwędzanie salami z pasztetówką w tle i boczuś upieczony w wędzarni, to chyba wczoraj było. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126603
Udostępnij na innych stronach

Miała być fota wczorajszych wyrobów, ale to 1500-setny post, dlatego będzie muza, o tym co lubię. :lol:

 

http://www.youtube.com/watch?v=2aP3xe_ejbo&feature=related

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126665
Udostępnij na innych stronach

Pis - Gratuluję piękne robisz wyroby - jesteś guru . Żałuję tylko jednego że się wkąpałeś z tymi grzybami- taka plama . Kup sobie atlas grzybów. Chociaż wcale nie były takie trujące. Zamiast usunąć ten post od razu to dostałeś od razu od czuwających po głowie . Ale to może dla opamiętania się. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126698
Udostępnij na innych stronach

Żałuję tylko jednego że się wkąpałeś z tymi grzybami- taka plama . Kup sobie atlas grzybów. Chociaż wcale nie były takie trujące. Zamiast usunąć ten post od razu to dostałeś od razu od czuwających po głowie .

Te grzyby były na wystawę grzybów, trujące i niejadalne też trzeba było tam pokazać. Niebawem udaję się na jesienne wakacje, zrobię parę " ładnych" fotek, niektórych z nich nie omieszkam pokazać i wtedy zieloni zapewne wykażą się czujnością.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126730
Udostępnij na innych stronach

Te grzyby były na wystawę grzybów, trujące i niejadalne też trzeba było tam pokazać.

i w porządku... ale dlaczego tego nie napisałeś wyraźnie! :devil:

Niebawem udaję się na jesienne wakacje, zrobię parę " ładnych" fotek, niektórych z nich nie omieszkam pokazać i wtedy zieloni zapewne wykażą się czujnością.

obyś nie przesadził :tongue: - jak byłem pierwszy który za Ciebie poręczył to mogę również byc pierwszy za "pasowaniem" :devil:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126738
Udostępnij na innych stronach

Fotki wyrobów z minionego tygodnia, coby nie było, że się op...am. :cool:

Polędwice i żeberka wędzone, salcesony czerwone, szynki i baleron, kaszanka i pasztet. :grin:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127522
Udostępnij na innych stronach

masz foty salcesonu po sparzeniu.

Nie mam, zapomniałem zrobić, ciągle szukam aparatu, a dziś już nie da się. :cool:

Wczoraj zacząłem warkę 6, pierwszy raz będzie górniak. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127532
Udostępnij na innych stronach

Nie op.. się to fakt ale strasznie drażnisz mój żołądek. :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127541
Udostępnij na innych stronach

Dziś wrzuciłem do solanki mięska na wędzonki. Solanka eksperymentalna z 20% udziałem piwa domowego jasnego. Zobaczymy co wyjdzie. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127640
Udostępnij na innych stronach

"Angole" do takich eksperymentów podają świnką piko do picia podczas karmienia :lol: :lol:

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127727
Udostępnij na innych stronach

Dziś wrzuciłem do solanki mięska na wędzonki. Solanka eksperymentalna z 20% udziałem piwa domowego jasnego. Zobaczymy co wyjdzie.

A powiedz proszę, czy inspiracją był jakiś konkretny przepis, czy to Twój pomysł ?
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127728
Udostępnij na innych stronach

A powiedz proszę, czy inspiracją był jakiś konkretny przepis, czy to Twój pomysł

Jako, że piwa domowego ci u nas dostatek, postanowiłem zmenić nieco smak solanki dodając do niej odrobinę piwa. Pomysł nie był zaczerpnięty z innych przepisów, znam takie, w których głównie do wędlin używa się spirytusu, wódki, brendy, czerwonego wina. A jak sprawdzę i przetestuję to opiszę co wyszło. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127839
Udostępnij na innych stronach

Dwie foty - solanka z piwem

- Kiełbaski przed chwilą nadziane - prawie myśliwska i żywiecka, a jutro wędzenie i pieczenie. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127897
Udostępnij na innych stronach

No bardzo ładnie wyglądają. pełen profesjonalizm

No co ty gadasz... :grin:

Jam amator totalny... :cool: , ważne, by codziennie trenować. :grin:

 

No to i foty z dziś. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127993
Udostępnij na innych stronach

pis67, Masz jakiś specjalny patent na to, że te duże kawałki mięsa w kiełbasie żywieckiej nie odklejają się od reszty ? Często robię kiełbasę tyniecką wg. przepisu kol. Ligawy. Daje tam schab pokrojony w dużą kostkę. Rolę spoiwa pełni emulsja zrobiona z mięsa golonkowego i tłuszczu. Czasem wychodzi mi super, jest zwarta i się nie rozpada, a czasem te duże kawałki schabu odklejają się od reszty. Nie wiem czemu, metoda produkcji zawsze ta sama.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127999
Udostępnij na innych stronach

, Masz jakiś specjalny patent na to, że te duże kawałki mięsa w kiełbasie żywieckiej nie odklejają się od reszty

Trzeba mięso dokładnie wymasować i jak klej puści i się dobrze klei, jest gotowe, by połączyć je z innymi składnikami. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128003
Udostępnij na innych stronach

Trzeba mięso dokładnie wymasować i jak klej puści i się dobrze klei, jest gotowe, by połączyć je z innymi składnikami. :cool:

Sugerujesz, co by wymasować same kawałki pokrojonego schabu, przed dodaniem emulsji ? Nigdy tak nie robiłem. Zawsze mieszałem już gotowy farsz (ze wszystkimi składnikami).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128008
Udostępnij na innych stronach

Rolę spoiwa pełni emulsja zrobiona z mięsa golonkowego i tłuszczu

Robisz masę wiążącą .Emulsję robi się ze skórek i to dobrze odtłuszczonych. . Mięso z golonek to wp kl.III .Do robienia masy wiążącej nie używa się tłuszczy . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128013
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.