arkadiusz Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Września 2010 Przed kolacją. To mi wygląda na sadyzm :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-125875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 2 Października 2010 Podwędzanie salami z pasztetówką w tle i boczuś upieczony w wędzarni, to chyba wczoraj było. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 3 Października 2010 Ten boczuś to jest piękny w przekroju. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 3 Października 2010 Miała być fota wczorajszych wyrobów, ale to 1500-setny post, dlatego będzie muza, o tym co lubię. :lol: http://www.youtube.com/watch?v=2aP3xe_ejbo&feature=related Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 3 Października 2010 Pis - Gratuluję piękne robisz wyroby - jesteś guru . Żałuję tylko jednego że się wkąpałeś z tymi grzybami- taka plama . Kup sobie atlas grzybów. Chociaż wcale nie były takie trujące. Zamiast usunąć ten post od razu to dostałeś od razu od czuwających po głowie . Ale to może dla opamiętania się. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 3 Października 2010 Żałuję tylko jednego że się wkąpałeś z tymi grzybami- taka plama . Kup sobie atlas grzybów. Chociaż wcale nie były takie trujące. Zamiast usunąć ten post od razu to dostałeś od razu od czuwających po głowie . Te grzyby były na wystawę grzybów, trujące i niejadalne też trzeba było tam pokazać. Niebawem udaję się na jesienne wakacje, zrobię parę " ładnych" fotek, niektórych z nich nie omieszkam pokazać i wtedy zieloni zapewne wykażą się czujnością. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 3 Października 2010 Te grzyby były na wystawę grzybów, trujące i niejadalne też trzeba było tam pokazać.i w porządku... ale dlaczego tego nie napisałeś wyraźnie! :devil: Niebawem udaję się na jesienne wakacje, zrobię parę " ładnych" fotek, niektórych z nich nie omieszkam pokazać i wtedy zieloni zapewne wykażą się czujnością.obyś nie przesadził :tongue: - jak byłem pierwszy który za Ciebie poręczył to mogę również byc pierwszy za "pasowaniem" :devil: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 3 Października 2010 oj ale piękna metka a smak chyba jeszcze lepszy :thumbsup: gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-126751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 10 Października 2010 Fotki wyrobów z minionego tygodnia, coby nie było, że się op...am. Polędwice i żeberka wędzone, salcesony czerwone, szynki i baleron, kaszanka i pasztet. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 10 Października 2010 No nie próżnujesz należą Ci się :clap: :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 10 Października 2010 pis67, masz foty salcesonu po sparzeniu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 10 Października 2010 masz foty salcesonu po sparzeniu.Nie mam, zapomniałem zrobić, ciągle szukam aparatu, a dziś już nie da się. Wczoraj zacząłem warkę 6, pierwszy raz będzie górniak. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 10 Października 2010 Nie op.. się to fakt ale strasznie drażnisz mój żołądek. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 11 Października 2010 Dziś wrzuciłem do solanki mięska na wędzonki. Solanka eksperymentalna z 20% udziałem piwa domowego jasnego. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 11 Października 2010 Solanka eksperymentalna z 20% udziałem piwa domowego jasnegoZgłaszam się na testera:) Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 12 Października 2010 "Angole" do takich eksperymentów podają świnką piko do picia podczas karmienia :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 12 Października 2010 Dziś wrzuciłem do solanki mięska na wędzonki. Solanka eksperymentalna z 20% udziałem piwa domowego jasnego. Zobaczymy co wyjdzie.A powiedz proszę, czy inspiracją był jakiś konkretny przepis, czy to Twój pomysł ? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 13 Października 2010 A powiedz proszę, czy inspiracją był jakiś konkretny przepis, czy to Twój pomysł Jako, że piwa domowego ci u nas dostatek, postanowiłem zmenić nieco smak solanki dodając do niej odrobinę piwa. Pomysł nie był zaczerpnięty z innych przepisów, znam takie, w których głównie do wędlin używa się spirytusu, wódki, brendy, czerwonego wina. A jak sprawdzę i przetestuję to opiszę co wyszło. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 13 Października 2010 Dwie foty - solanka z piwem - Kiełbaski przed chwilą nadziane - prawie myśliwska i żywiecka, a jutro wędzenie i pieczenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 14 Października 2010 No bardzo ładnie wyglądają. pełen profesjonalizm :clap: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 14 Października 2010 No bardzo ładnie wyglądają. pełen profesjonalizm No co ty gadasz... :grin: Jam amator totalny... , ważne, by codziennie trenować. :grin: No to i foty z dziś. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 14 Października 2010 pis67, Masz jakiś specjalny patent na to, że te duże kawałki mięsa w kiełbasie żywieckiej nie odklejają się od reszty ? Często robię kiełbasę tyniecką wg. przepisu kol. Ligawy. Daje tam schab pokrojony w dużą kostkę. Rolę spoiwa pełni emulsja zrobiona z mięsa golonkowego i tłuszczu. Czasem wychodzi mi super, jest zwarta i się nie rozpada, a czasem te duże kawałki schabu odklejają się od reszty. Nie wiem czemu, metoda produkcji zawsze ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-127999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 14 Października 2010 , Masz jakiś specjalny patent na to, że te duże kawałki mięsa w kiełbasie żywieckiej nie odklejają się od reszty Trzeba mięso dokładnie wymasować i jak klej puści i się dobrze klei, jest gotowe, by połączyć je z innymi składnikami. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 14 Października 2010 Trzeba mięso dokładnie wymasować i jak klej puści i się dobrze klei, jest gotowe, by połączyć je z innymi składnikami. Sugerujesz, co by wymasować same kawałki pokrojonego schabu, przed dodaniem emulsji ? Nigdy tak nie robiłem. Zawsze mieszałem już gotowy farsz (ze wszystkimi składnikami). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 14 Października 2010 Rolę spoiwa pełni emulsja zrobiona z mięsa golonkowego i tłuszczuRobisz masę wiążącą .Emulsję robi się ze skórek i to dobrze odtłuszczonych. . Mięso z golonek to wp kl.III .Do robienia masy wiążącej nie używa się tłuszczy . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/9/#findComment-128013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.