Radek. Opublikowano 28 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3251 Opublikowano 28 Października 2023 Już można 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3252 Opublikowano 28 Października 2023 Wygląda wyśmienicie i pewnie tak też smakuje . Będę musiał wykorzystać Twój przepis Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3253 Opublikowano 28 Października 2023 5 godzin temu, Radek. napisał(a): Już można 👏😋 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3254 Opublikowano 28 Października 2023 Smacznie wygląda 👏 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3255 Opublikowano 28 Października 2023 10 godzin temu, Radek. napisał(a): Już można Wspaniały wyrób Radku, Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3256 Opublikowano 29 Października 2023 20 godzin temu, Radek. napisał(a): Już można Zainspirowałeś mi Radku. W życiu nie robiłam szynkowej , ale nie omieszkam wypróbować Twój przepis 😋 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3257 Opublikowano 29 Października 2023 Radek piekna ta szynkowa , jakzwykle wszystkie inne Twoje wyroby👋 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3258 Opublikowano 29 Października 2023 Co byś nie zrobił to ślinka leci.Czy ta maszynkato jakiś mały wilk czy alfa 10 na 4 stopach? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3259 Opublikowano 29 Października 2023 W dniu 28.10.2023 o 11:27, Yerba napisał(a): Wygląda wyśmienicie i pewnie tak też smakuje . Będę musiał wykorzystać Twój przepis Bardzo dziękuję. Smakuje super i warto ją zrobić 20 godzin temu, Grzewlod napisał(a): 👏😋 15 godzin temu, wróbel75 napisał(a): Smacznie wygląda 👏 Dzięki 15 godzin temu, EAnna napisał(a): Wspaniały wyrób Radku, Takie słowa z ust Mistrzyni, mają swoją wagę. Bardzo dziękuję Aniu 5 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Zainspirowałeś mi Radku. W życiu nie robiłam szynkowej , ale nie omieszkam wypróbować Twój przepis 😋 Halinko, szynkową zrobiłem też w szynkowarze, z identycznymi przyprawami i też wszystkim smakowała Obie wersje już na stałe wchodzą do moich wyrobów 4 godziny temu, eli55 napisał(a): Radek piekna ta szynkowa , jakzwykle wszystkie inne Twoje wyroby👋 Elu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i serdecznie Cię pozdrawiam 4 godziny temu, gruby7074 napisał(a): Co byś nie zrobił to ślinka leci.Czy ta maszynkato jakiś mały wilk czy alfa 10 na 4 stopach? Dziękuję Mam maszynkę TK 12, podobną do TC 12, ale moja nie ma rewersu. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających Tak jest dzisiaj za oknem, a tak wygląda żywa krowa Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3260 Opublikowano 29 Października 2023 9 minut temu, Radek. napisał(a): Bardzo dziękuję. Smakuje super i warto ją zrobić Dzięki Takie słowa z ust Mistrzyni, mają swoją wagę. Bardzo dziękuję Aniu Halinko, szynkową zrobiłem też w szynkowarze, z identycznymi przyprawami i też wszystkim smakowała Obie wersje już na stałe wchodzą do moich wyrobów Elu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i serdecznie Cię pozdrawiam Dziękuję Mam maszynkę TK 12, podobną do TC 12, ale moja nie ma rewersu. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających Tak jest dzisiaj za oknem, a tak wygląda żywa krowa Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3261 Opublikowano 31 Października 2023 Dzisiaj w wędzarni kiełbasa podobna do Głogowskiej, ale są różnice. Dziadek kiedyś wstawiał kartę Glogowskiej. Moją zrobiłem tak : Wp. I z szynki 35 % - rozdrobniona na oczku 18 mm Wp. II z boczku 55 % - oczko 10 mm Wp. III z golonki 10 % - 18/10/ 2 x 4 mm Peklosól – 18g/kg Pieprz czarny – 2g/kg Czosnek świeży – 3g/kg Woda – 6% wagi mięsa. Użyłem jelit wp. 32/34 mm https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/27202fa9a886454b Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3262 Opublikowano 31 Października 2023 Radku i znów ślinika leci na widok Twojej kiełbaski 😍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3263 Opublikowano 31 Października 2023 1 godzinę temu, mamuśka napisał(a): Radku i znów ślinika leci na widok Twojej kiełbaski 😍 Pozdrawiam Uwędzona / upieczona. Do wieczora zostanie w wędzarni, a potem dzień lub dwa w spiżarni. Potem będzie można jeść. Ja powiem kiedy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3264 Opublikowano 31 Października 2023 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Uwędzona / upieczona. Do wieczora zostanie Bardzo ładne pomalowana 👏 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3265 Opublikowano 1 Listopada 2023 16 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Bardzo ładne pomalowana 👏 Dzięki. Trochę podobna do kolorów liści na drzewach. Szybciej niż planowałem, ale już można jeść. Kiełbasa wyszła - Widok na Gorce, zmienia się każdego dnia. W tym roku jesień przyszła dobre trzy tygodnie później, niż zwykle. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3266 Opublikowano 7 Listopada 2023 Dzisiaj w wędzarni jeszcze raz Głogowska. Kiełbasa jedna z lepszych. Bardzo rzadko zdarza mi się, żeby w ciągu jednego tygodnia powtórzyć wyrób. Ten jest tego wart 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3267 Opublikowano 7 Listopada 2023 Super. Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3268 Opublikowano 8 Listopada 2023 12 godzin temu, Radek. napisał(a): Dzisiaj w wędzarni jeszcze raz Głogowska. Kiełbasa jedna z lepszych Pięknie się prezentuje 😋 Radku chętnie bym zrobiła, gdzie mogę szukać przepisu ? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3269 Opublikowano 8 Listopada 2023 16 godzin temu, MIRKON napisał(a): Super. Dzięki. Pozdrawiam 5 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Pięknie się prezentuje 😋 Radku chętnie bym zrobiła, gdzie mogę szukać przepisu ? Dzięki Halinko Tu jest link do Fotosika z przepisem na Głogowską. Kartę produkcji podał Dziadek. https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/27202fa9a886454b . W poście 3261 opisałem jak ja ją zrobiłem. Wieczorem wędziłem, a tak wygląda dzisiaj. Smak . Jutro będzie jeszcze lepsza. Serdecznie Cię pozdrawiam 1 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3270 Opublikowano 8 Listopada 2023 Bardzo dziękuję Radku. ☺️ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3271 Opublikowano 12 Listopada 2023 Bardzo smakowite. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-876800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3272 Opublikowano 12 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 11:37, Radek. napisał(a): z przepisem na Głogowską. To jest legendarna kiełbasa rzeszowsczyzny, zawsze wysoko ceniona w Małopolsce.. Dokładnie 50 lat temu, w 1973 roku, mój Śp. teść Paweł zabrał mnie do sklepu firmowego wytwórcy tej kiełbasy. Zaopatrzyliśmy sie wtedy w ten specjał w większej ilości co nie było oczywistością w tamtych latach Pamięć tej kiełbasy była jednym z bodźców, który skłonił mnie do zajęcia się domowym wyrobem wędlin 😋 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-876856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3273 Opublikowano 13 Listopada 2023 W dniu 8.11.2023 o 12:39, @halusia@ napisał(a): Bardzo dziękuję Radku. ☺️ W dniu 12.11.2023 o 06:26, Woytas napisał(a): Bardzo smakowite Dzięki. 23 godziny temu, EAnna napisał(a): Pamięć tej kiełbasy była jednym z bodźców, który skłonił mnie do zajęcia się domowym wyrobem wędlin 😋 Ta kiełbasa może do tego skłonić Hania upiekła pasztet. Na trochę wystarczy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3274 Opublikowano 13 Listopada 2023 Pasztet już można jeść. Do tego swojski chrzan W szynkowarach mielonka. Nie mogę jej nazwać Tyrolską, bo są jakieś drobne różnice. Więc niech będzie – podobna do Tyrolskiej. Nawet bardzo podobna Jutro jemy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3275 Opublikowano 13 Listopada 2023 7 minut temu, Radek. napisał(a): ....już można jeść.....Jutro jemy... Ale państwo sobie dogadzają 😋 Chciałabym mieć taką żonę....męża też Pozdrowienia dla Hani P.S. Patrząc na Wasze wyroby od razu robię się głodna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.