Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Już można ;) 

 

510 (Kopiowanie).JPG

  • Like 3

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872890
Udostępnij na innych stronach

Wygląda wyśmienicie i pewnie tak też smakuje . Będę musiał wykorzystać Twój przepis :clap:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872891
Udostępnij na innych stronach

Smacznie wygląda 👏

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872975
Udostępnij na innych stronach

10 godzin temu, Radek. napisał(a):

Już można ;) 

 

Wspaniały wyrób Radku, :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-872982
Udostępnij na innych stronach

20 godzin temu, Radek. napisał(a):

Już można ;) 

 

510 (Kopiowanie).JPG

Zainspirowałeś  mi Radku. 

W życiu nie robiłam szynkowej , ale nie omieszkam wypróbować Twój przepis 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873027
Udostępnij na innych stronach

W dniu 28.10.2023 o 11:27, Yerba napisał(a):

Wygląda wyśmienicie i pewnie tak też smakuje . Będę musiał wykorzystać Twój przepis :clap:

Bardzo dziękuję. Smakuje super i warto ją zrobić ;) 

 

20 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

👏😋

;)

 

15 godzin temu, wróbel75 napisał(a):

Smacznie wygląda 👏

Dzięki ;)

 

15 godzin temu, EAnna napisał(a):

Wspaniały wyrób Radku, :clap:

Takie słowa z ust Mistrzyni, mają swoją wagę. Bardzo dziękuję Aniu :blush:

 

5 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Zainspirowałeś  mi Radku. 

W życiu nie robiłam szynkowej , ale nie omieszkam wypróbować Twój przepis 😋

Halinko, szynkową zrobiłem też w szynkowarze, z identycznymi przyprawami i też wszystkim smakowała ;) Obie wersje już na stałe wchodzą do moich wyrobów :thumbsup:

 

4 godziny temu, eli55 napisał(a):

Radek piekna ta szynkowa , jakzwykle wszystkie inne Twoje wyroby👋

Elu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i serdecznie Cię pozdrawiam :thumbsup:

 

4 godziny temu, gruby7074 napisał(a):

Co byś nie zrobił to ślinka leci.Czy ta maszynkato jakiś mały wilk czy alfa 10 na 4 stopach?

Dziękuję ;) Mam maszynkę TK 12, podobną do TC 12, ale moja nie ma rewersu.

 

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających :thumbsup:

Tak jest dzisiaj za oknem, a tak wygląda żywa krowa ;)

 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873113
Udostępnij na innych stronach

9 minut temu, Radek. napisał(a):

Bardzo dziękuję. Smakuje super i warto ją zrobić ;) 

 

;)

 

Dzięki ;)

 

Takie słowa z ust Mistrzyni, mają swoją wagę. Bardzo dziękuję Aniu :blush:

 

Halinko, szynkową zrobiłem też w szynkowarze, z identycznymi przyprawami i też wszystkim smakowała ;) Obie wersje już na stałe wchodzą do moich wyrobów :thumbsup:

 

Elu bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i serdecznie Cię pozdrawiam :thumbsup:

 

Dziękuję ;) Mam maszynkę TK 12, podobną do TC 12, ale moja nie ma rewersu.

 

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających :thumbsup:

Tak jest dzisiaj za oknem, a tak wygląda żywa krowa ;) 

 

 

 

100_0544 (Copy).jpg

100_0546 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873117
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj w wędzarni kiełbasa podobna do Głogowskiej, ale są różnice. Dziadek kiedyś wstawiał kartę Glogowskiej. Moją zrobiłem tak :

 

Wp. I z szynki 35 % - rozdrobniona na oczku 18 mm

Wp. II z boczku 55 % - oczko 10 mm

Wp. III z golonki 10 % - 18/10/ 2 x 4 mm

 

Peklosól – 18g/kg

Pieprz czarny – 2g/kg

Czosnek świeży – 3g/kg

Woda – 6% wagi mięsa.

Użyłem jelit wp. 32/34 mm

 

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/27202fa9a886454b

 

 

100_0555 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873591
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, mamuśka napisał(a):

Radku i znów ślinika leci na widok Twojej kiełbaski 😍

Pozdrawiam :thumbsup: :thumbsup: 

 

Uwędzona / upieczona. Do wieczora zostanie w wędzarni, a potem dzień lub dwa w spiżarni.

Potem będzie można jeść. Ja powiem kiedy ;) 

 

 

100_0567 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873650
Udostępnij na innych stronach

16 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Bardzo ładne pomalowana 👏

Dzięki. Trochę podobna do kolorów liści na drzewach. 

 

 

Szybciej niż planowałem, ale już można jeść. Kiełbasa wyszła - :thumbsup: 

Widok na Gorce, zmienia się każdego dnia. W tym roku jesień przyszła dobre trzy tygodnie później, niż zwykle. 

 

 

100_0568 (Copy).jpg

100_0582 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-873813
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj w wędzarni jeszcze raz Głogowska. Kiełbasa jedna z lepszych.

Bardzo rzadko zdarza mi się, żeby w ciągu jednego tygodnia powtórzyć wyrób. Ten jest tego wart :thumbsup: 

 

 

 

100_0593 (Copy).jpg

100_0604 (Copy).jpg

  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875613
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, Radek. napisał(a):

Dzisiaj w wędzarni jeszcze raz Głogowska. Kiełbasa jedna z lepszych

Pięknie się prezentuje 😋

Radku chętnie bym zrobiła, gdzie mogę szukać przepisu ? 

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875714
Udostępnij na innych stronach

16 godzin temu, MIRKON napisał(a):

Super.

Dzięki. Pozdrawiam ;) 

 

5 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Pięknie się prezentuje 😋

Radku chętnie bym zrobiła, gdzie mogę szukać przepisu ? 

Dzięki Halinko ;)

Tu jest link do Fotosika z przepisem na Głogowską. Kartę produkcji podał Dziadek. https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/27202fa9a886454b . W poście 3261 opisałem jak ja ją zrobiłem. Wieczorem wędziłem, a tak wygląda dzisiaj. Smak :tongue: . Jutro będzie jeszcze lepsza.

Serdecznie Cię pozdrawiam :thumbsup: 

 

 

 

100_0620 (Copy).jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-875812
Udostępnij na innych stronach

W dniu 8.11.2023 o 11:37, Radek. napisał(a):

z przepisem na Głogowską.

To jest legendarna kiełbasa rzeszowsczyzny, zawsze wysoko ceniona w Małopolsce..

Dokładnie 50 lat temu, w 1973 roku, mój Śp. teść Paweł zabrał mnie do sklepu firmowego wytwórcy tej kiełbasy. Zaopatrzyliśmy sie wtedy w ten specjał w większej ilości co nie było oczywistością w tamtych latach :facepalm:

Pamięć tej kiełbasy była jednym z bodźców, który skłonił mnie do zajęcia się domowym wyrobem wędlin 😋

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-876856
Udostępnij na innych stronach

W dniu 8.11.2023 o 12:39, @halusia@ napisał(a):

Bardzo dziękuję Radku. ☺️

;)

 

W dniu 12.11.2023 o 06:26, Woytas napisał(a):

Bardzo smakowite

Dzięki. 

 

23 godziny temu, EAnna napisał(a):

Pamięć tej kiełbasy była jednym z bodźców, który skłonił mnie do zajęcia się domowym wyrobem wędlin 😋

Ta kiełbasa może do tego skłonić :thumbsup:

 

 

Hania upiekła pasztet. Na trochę wystarczy :)

100_0623 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877124
Udostępnij na innych stronach

Pasztet już można jeść. Do tego swojski chrzan :tongue:

W szynkowarach mielonka. Nie mogę jej nazwać Tyrolską, bo są jakieś drobne różnice. Więc niech będzie – podobna do Tyrolskiej. Nawet bardzo podobna ;)

Jutro jemy :thumbsup: 

 

 

100_0637 (Copy).jpg

100_0635 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877247
Udostępnij na innych stronach

7 minut temu, Radek. napisał(a):

....już można jeść.....Jutro jemy...

Ale państwo sobie dogadzają :D😋

Chciałabym mieć taką żonę....męża też :frantics:

Pozdrowienia dla Hani :hug:

P.S.

Patrząc na Wasze wyroby od razu robię się głodna :devil:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/131/#findComment-877252
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.