Radek. Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3301 Opublikowano 4 Grudnia 2023 18 godzin temu, EAnna napisał(a): To cały ich urok nie wspominając o smaku wyrobów w naturalnych jelitach !!! I od razu widać, że to ręczna robota Żywiecka już po drugim wędzeniu. Kiełbasy schną, ale mocno nie wysuszam. Będą przekrojone, zapakowane próżniowo i do zamrażarki 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-883964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3302 Opublikowano 4 Grudnia 2023 5 godzin temu, Radek. napisał(a): I od razu widać, że to ręczna robota Rękę mistrza widać też 5 godzin temu, Radek. napisał(a): Żywiecka już po drugim wędzeniu Wyglądają obłędnie; zdjęcie jak z wypasionej reklamy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3303 Opublikowano 5 Grudnia 2023 15 godzin temu, EAnna napisał(a): Rękę mistrza widać też Bardzo dziękuję, ale do mistrza to jeszcze trochę Krakowska po tygodniu podsuszania. Jeszcze kilka dni na kiju i będzie akurat Pozdrowienia dla zaglądających do mnie i fotka sprzed chwili. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3304 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Żywiecka do zapakowania. Na fotce batony parzone i pieczone, Te z czerwonym sznurkiem był pieczone. Już można jeść 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miko36 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3305 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Piękności pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3306 Opublikowano 8 Grudnia 2023 18 godzin temu, miko36 napisał(a): Piękności pozdrawiam Dziękuję i również pozdrawiam. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3307 Opublikowano 8 Grudnia 2023 No i mamy Mistrza z Bukowiny. Brawo. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3308 Opublikowano 9 Grudnia 2023 W dniu 7.12.2023 o 13:26, Radek. napisał(a): Już można jeść Radku to podeślę adres do wysyłki Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3309 Opublikowano 9 Grudnia 2023 W dniu 8.12.2023 o 10:30, Maxell napisał(a): No i mamy Mistrza z Bukowiny. Brawo. Bardzo dziękuję. Staram się, żeby wszystkim smakowało. Tym mniejszym i tym większym No i … smakuje 8 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Radku to podeślę adres do wysyłki Sam o tym myślałem Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3310 Opublikowano 10 Grudnia 2023 To jedna z ostatnich puszek z 2021 r. Bardzo dobra 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3311 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3312 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok Pięknie wygląda. 👍 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3313 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Radek 👌 a przy okazji powiedz mi jak po takim czasie ma się słoność takiej konserwy i smak przypraw? Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3314 Opublikowano 10 Grudnia 2023 4 godziny temu, Radek. napisał(a): To jedna z ostatnich puszek z 2021 r. Bardzo dobra Ja chyba mam jeszcze starsze. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3315 Opublikowano 10 Grudnia 2023 6 minut temu, Todek napisał(a): mam jeszcze starsze To chyba po gwarancji ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3316 Opublikowano 10 Grudnia 2023 7 minut temu, Muski napisał(a): To chyba po gwarancji ? No może i tak. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3317 Opublikowano 10 Grudnia 2023 W dniu 4.12.2023 o 14:31, Radek. napisał(a): W dniu 7.12.2023 o 13:26, Radek. napisał(a): Żywiecka do zapakowania. Na fotce batony parzone i pieczone, Te z czerwonym sznurkiem był pieczone. Już można jeść Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3318 Opublikowano 11 Grudnia 2023 22 godziny temu, MIRKON napisał(a): Pozdrawiam 21 godzin temu, wróbel75 napisał(a): Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok Pięknie wygląda. 👍 Wróbelku, po dwóch / trzech tygodniach nabiera dopiero odpowiedniego smaku Dziękuję i pozdrawiam 19 godzin temu, MariuszB napisał(a): Radek 👌 a przy okazji powiedz mi jak po takim czasie ma się słoność takiej konserwy i smak przypraw? Konserwa smakuje tak jakby była zrobiona tydzień temu. Nic nie straciła na słoności (16g/kg) i smaku przypraw (majeranek, pieprz, świeży czosnek, listek, ziele). 17 godzin temu, Todek napisał(a): Ja chyba mam jeszcze starsze. Miałem i ja starsze, ale to raczej jak mi się gdzieś przypadkowo zaplątały. Staram się odświeżać zapasy. A poza tym lubię puszkować 16 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️ Halinko bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3319 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Wielkie dzięki Radku, super że podałeś dawkę (16g/kg) ponieważ zastanawiałem się nad nią, a właściwie to nad słonością po upływie dość długiego czasu. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3320 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Było dwadzieścia kilka puszek 160 ml, ale została już ostatnia. Po nowym roku odnowię zapasy. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-886942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3321 Opublikowano 17 Grudnia 2023 „Dokopałem” się do 2022 roku. Zostało mi jeszcze trochę różnych puszek. Dowiedziałem się tego, czego chciałem. Moje puszki po trzykrotnej pasteryzacji i przechowywaniu w warunkach chłodniczych, zachowują pełną świeżość (i smak) przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję. Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3322 Opublikowano 17 Grudnia 2023 6 godzin temu, Radek. napisał(a): przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję. U mnie podobnie natomiast ja wolę robić w słoikach w puszkach bardzo rzadko. 6 godzin temu, Radek. napisał(a): Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3323 Opublikowano 18 Grudnia 2023 22 godziny temu, Grzewlod napisał(a): wolę robić w słoikach Robiłem w słoikach, ale wygodniejsze dla dzieci puszki. Stąd się wzięła puszkarka, ale słoików nie odstawiam w kąt, bo są idealne do krótkich serii. 23 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla. Ja mam jeden duży gar w którym parzę wędliny, robię sery, i pasteryzuję konserwy. Robię to na kuchence gazowej. Przyzwyczaiłem się do zdalnych termometrów. Tylko że trochę nogi bolą od pilnowania temperatury Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3324 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Talerzyk dojrzewających. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-888744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3325 Opublikowano 23 Grudnia 2023 2 minuty temu, Radek. napisał(a): Talerzyk dojrzewających. Ładniusie wyroby, narobiłeś mi smaku jak Aga zwolni kuchnię to coś sobie pokroję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-888745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.