Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, EAnna napisał(a):

To cały ich urok nie wspominając o smaku wyrobów w naturalnych jelitach !!!

I od razu widać, że to ręczna robota :thumbsup: 

 

 

Żywiecka już po drugim wędzeniu.

Kiełbasy schną, ale mocno nie wysuszam. 

Będą przekrojone, zapakowane próżniowo i do zamrażarki ;)

 

 

 

 

100_0790 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-883964
Udostępnij na innych stronach

5 godzin temu, Radek. napisał(a):

I od razu widać, że to ręczna robota :thumbsup: 

 

Rękę mistrza widać też :clap:

5 godzin temu, Radek. napisał(a):

Żywiecka już po drugim wędzeniu

Wyglądają obłędnie; zdjęcie jak z wypasionej reklamy :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884049
Udostępnij na innych stronach

15 godzin temu, EAnna napisał(a):

Rękę mistrza widać też :clap:

Bardzo dziękuję, ale do mistrza to jeszcze trochę :blush:  

 

 

Krakowska po tygodniu podsuszania. Jeszcze kilka dni na kiju i będzie akurat :thumbsup:

Pozdrowienia dla zaglądających do mnie i fotka sprzed chwili. 

 

100_0804 (Copy).jpg

100_0810 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884228
Udostępnij na innych stronach

Żywiecka do zapakowania. Na fotce batony parzone i pieczone, Te z czerwonym sznurkiem był pieczone. Już można jeść :thumbsup: :tongue: 

 

 

100_0812 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-884792
Udostępnij na innych stronach

18 godzin temu, miko36 napisał(a):

Piękności pozdrawiam

Dziękuję i również pozdrawiam.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885047
Udostępnij na innych stronach

No i mamy Mistrza z Bukowiny. Brawo.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885048
Udostępnij na innych stronach

W dniu 8.12.2023 o 10:30, Maxell napisał(a):

No i mamy Mistrza z Bukowiny. Brawo.

Bardzo dziękuję. Staram się, żeby wszystkim smakowało. Tym mniejszym i tym większym ;) No i … smakuje :thumbsup:  

 

8 minut temu, BazylWidzew napisał(a):

Radku to podeślę adres do wysyłki:D

Sam o tym myślałem :D

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885294
Udostępnij na innych stronach

To jedna z ostatnich puszek z 2021 r. Bardzo dobra :thumbsup: 

 

100_0854 (Copy).jpg

100_0866 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885598
Udostępnij na innych stronach

Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok :facepalm:

Pięknie wygląda. 👍

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885616
Udostępnij na innych stronach

Radek 👌 a przy okazji powiedz mi jak po takim czasie ma się słoność takiej konserwy i smak przypraw?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885644
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, Radek. napisał(a):

To jedna z ostatnich puszek z 2021 r. Bardzo dobra :thumbsup: 

 

Ja chyba mam jeszcze starsze.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885670
Udostępnij na innych stronach

W dniu 4.12.2023 o 14:31, Radek. napisał(a):
W dniu 7.12.2023 o 13:26, Radek. napisał(a):

Żywiecka do zapakowania. Na fotce batony parzone i pieczone, Te z czerwonym sznurkiem był pieczone. Już można jeść :thumbsup: :tongue: 

 

 

100_0812 (Copy).jpg

 

Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885684
Udostępnij na innych stronach

22 godziny temu, MIRKON napisał(a):

:clap:

Pozdrawiam :D ;) 

 

21 godzin temu, wróbel75 napisał(a):

Kurcze, a ja po dwóch-trzech tygodniach od tyndalizacji zastanawiam się czy w środku słoika jest wszystko ok :facepalm:

Pięknie wygląda. 👍

Wróbelku, po dwóch / trzech tygodniach nabiera dopiero odpowiedniego smaku ;)

Dziękuję i pozdrawiam :thumbsup: 

 

19 godzin temu, MariuszB napisał(a):

Radek 👌 a przy okazji powiedz mi jak po takim czasie ma się słoność takiej konserwy i smak przypraw?

Konserwa smakuje tak jakby była zrobiona tydzień temu. Nic nie straciła na słoności (16g/kg) i smaku przypraw (majeranek, pieprz, świeży czosnek, listek, ziele).

 

17 godzin temu, Todek napisał(a):

Ja chyba mam jeszcze starsze.

Miałem i ja starsze, ale to raczej jak mi się gdzieś przypadkowo zaplątały. Staram się odświeżać zapasy. A poza tym lubię puszkować ;) 

 

16 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Pięknej urody ta Twoja żywiecka Radku ☺️

Halinko bardzo dziękuję i pozdrawiam :D :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885847
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki Radku, super że podałeś dawkę (16g/kg) ponieważ zastanawiałem się nad nią, a właściwie to nad słonością po upływie dość długiego czasu.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-885857
Udostępnij na innych stronach

Było dwadzieścia kilka puszek 160 ml, ale została już ostatnia. Po nowym roku odnowię zapasy. 

 

100_0875 (Copy).jpg

100_0889 (Copy).jpg

100_0901 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-886942
Udostępnij na innych stronach

„Dokopałem” się do 2022 roku. Zostało mi jeszcze trochę różnych puszek. Dowiedziałem się tego, czego chciałem. Moje puszki po trzykrotnej pasteryzacji i przechowywaniu w warunkach chłodniczych, zachowują pełną świeżość (i smak) przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję. Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... 

 

 

100_0912 (Copy).jpg

100_0914 (Copy).jpg

100_0920 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887402
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Radek. napisał(a):

przez co najmniej dwa, trzy lata i więcej nie potrzebuję.

U mnie podobnie natomiast ja wolę robić w słoikach w puszkach bardzo rzadko.

6 godzin temu, Radek. napisał(a):

Autoklawu nie mam i pewnie mieć nie będę, ale szybkowar to kto wie... 

:thumbsup:Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887405
Udostępnij na innych stronach

22 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

wolę robić w słoikach

Robiłem w słoikach, ale wygodniejsze dla dzieci puszki. Stąd się wzięła puszkarka, ale słoików nie odstawiam w kąt, bo są idealne do krótkich serii.  

 

23 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

:thumbsup:Autoklawu również nie potrzebuję, szybkowar posiadam natomiast wygodniej dla mnie jest pasteryzować w garze z Lidla.

Ja mam jeden duży gar w którym parzę wędliny, robię sery, i pasteryzuję konserwy. Robię to na kuchence gazowej. Przyzwyczaiłem się do zdalnych termometrów. Tylko że trochę nogi bolą od pilnowania temperatury ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-887647
Udostępnij na innych stronach

Talerzyk dojrzewających. 

 

100_0944 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-888744
Udostępnij na innych stronach

2 minuty temu, Radek. napisał(a):

Talerzyk dojrzewających. 

Ładniusie wyroby:clap:, narobiłeś mi smaku jak Aga zwolni kuchnię to coś sobie pokroję.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/133/#findComment-888745
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.