MariuszB Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3551 Opublikowano 14 Listopada 2024 Dla mnie będzie smaczniejsza ta z prawej ponieważ.... ma galaretkę którą uwielbiam 😉😁👍 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3552 Opublikowano 14 Listopada 2024 https://www.youtube.com/watch?v=TvOQzfUQjkM. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3553 Opublikowano 14 Listopada 2024 39 minut temu, Radek. napisał(a): I jaka jest Twoja odpowiedź ? Która Ci bardziej podchodzi ? Parzę w temp. 83 / 85 *C, przez 6 / 6,5 h. Obie są bardzo ładne i na pewno smaczne a jako że mam zgodny charakter (do jedzenia i picia zwłaszcza) to podejrzewam że tempo znikania było by podobne z lekką przewagą tej w większych kawałkach.☺️ Ja też od pewnego czasu robię golonki w tej temp i czasie (dzięki za podpowiedź raz jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3554 Opublikowano 15 Listopada 2024 23 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): I tak są super Dzięki 22 godziny temu, szrekPL napisał(a): jako że mam zgodny charakter (do jedzenia i picia zwłaszcza) to podejrzewam że tempo znikania było by podobne To mamy podobnie 22 godziny temu, szrekPL napisał(a): Ja też od pewnego czasu robię golonki w tej temp i czasie (dzięki za podpowiedź raz jeszcze ) Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3555 Opublikowano 15 Listopada 2024 Mielonka z przyprawą Lunchenon. Batony w osłonkach poliamidowych. Wyglądają niepozornie, ale ważą po 1,20 kg 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3556 Opublikowano 15 Listopada 2024 Jak to pozory mogą mylić. 😲 Muszę spróbować tej przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3557 Opublikowano 15 Listopada 2024 30 minut temu, mamuśka napisał(a): Muszę spróbować tej przyprawy. Bardzo dobra ja używam jeszcze tyrolskiej i do szynki konserwowej...☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3558 Opublikowano 15 Listopada 2024 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): Muszę spróbować tej przyprawy. 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Bardzo dobra ja używam jeszcze tyrolskiej i do szynki konserwowej...☺️ Ja z gotowców, używam lunchenona i tyrolskiej. Kiedyś daawno próbowałem odtworzyć smak i zapach tych przypraw. Było blisko, ale jednak nie to. No to po co się męczyć ? Mielonki sparzone i stoją na wędzarni. Gdzieś za godzinkę cała prasa idzie do lodówki Jutro będzie można jeść 2 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3559 Opublikowano 16 Listopada 2024 No i pozamiatał 😄. Pokazał i schował 😜. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3560 Opublikowano 16 Listopada 2024 15 godzin temu, szrekPL napisał(a): ja używam jeszcze tyrolskiej i do szynki konserwowej... Jest jeszcze blok mięsny. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3561 Opublikowano 16 Listopada 2024 14 godzin temu, Radek. napisał(a): z gotowców, używam lunchenona i tyrolskiej Możesz zrobić zdjęcie tego składu , albo podać nazwę i producenta ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3562 Opublikowano 16 Listopada 2024 9 godzin temu, mamuśka napisał(a): No i pozamiatał 😄. Pokazał i schował 😜. Proszę Już można jeść 1 godzinę temu, Todek napisał(a): Jest jeszcze blok mięsny. Otwierają się nowe możliwości 43 minuty temu, Muski napisał(a): Możesz zrobić zdjęcie tego składu , albo podać nazwę i producenta ? Wieczorkiem wstawię fotkę. Coś energetycznego i pozytywnego na weekend Niedawno tak wyglądali ludzie. Komuś przeszkadzało... 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3563 Opublikowano 16 Listopada 2024 Moje klimaty nawet galaretka się znalazła w przekroju 🙂 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3564 Opublikowano 16 Listopada 2024 51 minut temu, MariuszB napisał(a): Moje klimaty nawet galaretka się znalazła w przekroju 🙂 Już pokrojona i zapakowana w vacum. Krojąc dalej, jest niewidoczna, ale swoje zrobiła. Pyszna, soczysta i mięciutka mieloneczka Mielonka warta zrobienia. Boczek – 0,6 kg Karczek – 1 kg Golonka – 0,3 kg Boczek i karczek rozdrobnione na oczku 6 mm Golonka 2 x 4 mm Używam maszynki 12 Nie trzeba kurczowo trzymać się składu mięsa. I tak przyprawy zdominują wyrób. Przyprawy podaję na 1g mięsa Peklosól 18g Pieprz czarny 2g Czosnek świeży 2,5g Przyprawa lunchenon 10g Skrobia ziemniaczana 3% wagi mięsa Woda lodowata 15% Żelatyna 2g Płatki chili 2g (niekoniecznie, ale lubimy) Parzyłem w wodzie 77 / 80*C, przez 100 minut. Osłonki 150 mm szerokości i 95 mm średnicy. Smacznego 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3565 Opublikowano 16 Listopada 2024 Bardzo smacznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3566 Opublikowano 16 Listopada 2024 16 minut temu, szrekPL napisał(a): Bardzo smacznie wygląda Lunch Meat ? Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3567 Opublikowano 16 Listopada 2024 2 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Lunch Meat ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3568 Opublikowano 16 Listopada 2024 4 godziny temu, Radek. napisał(a): Już pokrojona i zapakowana w vacum. Krojąc dalej, jest niewidoczna, ale swoje zrobiła. Pyszna, soczysta i mięciutka mieloneczka Ale mi narobiłeś smakach Radku. Mielonka wygląda bardzo smacznie.😋 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3569 Opublikowano 16 Listopada 2024 Godzinę temu, @halusia@ napisał(a): Ale mi narobiłeś smakach Radku Na glutaminian i zamiennik gumy arabskiej i żelatyny.?😄 3 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3570 Opublikowano 16 Listopada 2024 W dniu 15.11.2024 o 20:03, Radek. napisał(a): Kiedyś daawno próbowałem odtworzyć smak i zapach tych przypraw. Było blisko Ja bym nadal próbował aby pominąć glutaminian,wspomagacz smaku itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3571 Opublikowano 16 Listopada 2024 Dzięki szreku i Halinko Zostało mi jeszcze kilka działek Lunch Meatu... Ale to na własne potrzeby. Teraz krótko i zwięźle. Kto chce ten używa, a kto nie, to nie 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3572 Opublikowano 16 Listopada 2024 (edytowane) 44 minuty temu, Radek. napisał(a): Teraz krótko i zwięźle. Kto chce ten używa, a kto nie, to nie Ja używam z tej firmy, dodaje się połowę tego co Twojej Osobiście daję nie więcej niż 3,5g https://allegro.pl/oferta/przyprawa-do-mielonki-lunchmeat-mielonka-100g-9111469808?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=11bc40e1-b44d-4da2-b884-1c063035963f&utm_content=6e642bada403# Edytowane 16 Listopada 2024 przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3573 Opublikowano 16 Listopada 2024 Więc pewnie posiada większe stężenie glutaminianu i wszelkich innych polepszaczy smaku. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3574 Opublikowano 16 Listopada 2024 4 minuty temu, MariuszB napisał(a): Więc pewnie posiada większe stężenie glutaminianu i wszelkich innych polepszaczy smaku. Całkiem możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3575 Opublikowano 16 Listopada 2024 Niestety nie unikniemy w życiu codziennym chemii, ale możemy ją ograniczyć w jakimś stopniu, ale jak to Radek napisał.... 58 minut temu, Radek. napisał(a): Kto chce ten używa, a kto nie, to nie .... i ja się pod tym podpisuję 👍 2 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/143/#findComment-968807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.