quadro555 Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3576 Opublikowano 17 Listopada 2024 No niestety takie życie. Raz do roku robię mielonkę tyrolską. Dodaję tej chemii. Smak dzieciństwa. Rocznik 70😁 Jeszcze żyję. Od czasu do czasu kupuję konserwę Krakusa bo mam nadzieję, że smak przypomni mi młodość. Tyle chemii co przyjmujemy w ,, żarciu " ze sklepu. Nawet nie wiemy co jemy , ale co jakiś czas na forum pojawia się oszołomiony zwolennik zmniejszenia nitrytu w wyrobach. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-968814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3577 Opublikowano 18 Listopada 2024 W dniu 17.11.2024 o 02:21, quadro555 napisał(a): co jakiś czas na forum pojawia się oszołomiony zwolennik zmniejszenia nitrytu w wyrobach Lecz nie widzi, lub nie chce widzieć składu tego co kupuje w markecie lub innym sklepie, nie widzi antybiotyków, nie widzi tablicy Mendelejewa, ale za to widzi artykuły w necie opisujące jakie to niedobre i szkodliwe są wszelkie własne wyroby, zwłaszcza te wędzone 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3578 Opublikowano 20 Listopada 2024 Dzisiaj w wędzarni, kiełbasa z łopatki i boczku. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3579 Opublikowano 20 Listopada 2024 Jakąś klasyfikację stosowałeś czy tradycyjną metodą,,jak leci"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3580 Opublikowano 20 Listopada 2024 15 minut temu, quadro555 napisał(a): Jakąś klasyfikację stosowałeś czy tradycyjną metodą,,jak leci"? Łopatka II. Potem wstawię przepis. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3581 Opublikowano 20 Listopada 2024 Kiełbasa z łopatki i boczku. Skład : Łopatka II – 2,80 kg rozdrobniona na szarpaku Boczek – 1,40 kg rozdrobniony na fi 10 mm Maszynka nr 12 Przyprawy na 1 kg mięsa Peklosól - 18g/kg Pieprz grubo mielony - 3g Czosnek świeży - 3g Woda około 100 ml / kg Wędzona olchą i bukiem 50/50, około 3 - 3,5 h, w temp. około 60 - 65*C Parzona (będzie) około 25 – 30 minut w wodzie 73 – 75 *C Jeszcze troszkę 1 4 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3582 Opublikowano 20 Listopada 2024 11 minut temu, Radek. napisał(a): Kiełbasa z łopatki i boczku. Nie widać czy ona z boczku czy łopatki ale wygląda super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3583 Opublikowano 20 Listopada 2024 Już można jeść. Jutro może być tylko lepsza 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3584 Opublikowano 20 Listopada 2024 6 godzin temu, Radek. napisał(a): Kiełbasa z łopatki i boczku. A jaką osłonkę zastosowałeś? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3585 Opublikowano 20 Listopada 2024 15 minut temu, EAnna napisał(a): A jaką osłonkę zastosowałeś? Chyba jelita.🙂 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 20 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3586 Opublikowano 20 Listopada 2024 59 minut temu, arkadiusz napisał(a): Chyba jelita.🙂 Osłonki naturalne 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3587 Opublikowano 21 Listopada 2024 20 godzin temu, Radek. napisał(a): Jutro może być tylko lepsza Będzie lepsza jeśli do jutra zostanie. 😉 Ja już u siebie miałam akcje "było i się zmyło". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3588 Opublikowano 21 Listopada 2024 21 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Chyba jelita Jakie φ ? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-969965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3589 Opublikowano 22 Listopada 2024 W dniu 20.11.2024 o 21:38, EAnna napisał(a): A jaką osłonkę zastosowałeś? Jelita wieprzowe 30/32 17 godzin temu, mamuśka napisał(a): Będzie lepsza jeśli do jutra zostanie. 😉 Ja już u siebie miałam akcje "było i się zmyło" Już jest bezpieczna, ale zawsze trzeba być czujnym Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3590 Opublikowano 23 Listopada 2024 Cukiereczki Bukowiańskie. Ostatni "cukierek", już daawno zjedzony 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3591 Opublikowano 23 Listopada 2024 Ja ładnie poproszę o przepis (lub linka do przepisu) na cukiereczki. 😚 Dziękuję 😃 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3592 Opublikowano 23 Listopada 2024 Już znalazłam Radku twój przepis. Dziękuję bardzo. 😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3593 Opublikowano 23 Listopada 2024 Czy te cukiereczki nadają się na choinkę? 😉😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3594 Opublikowano 23 Listopada 2024 Godzinę temu, mamuśka napisał(a): Już znalazłam Radku twój przepis. Dziękuję bardzo. 😚 Pamiętaj. 5g/kg chilli (nie papryki ostrej), załatwia co słabszych zawodników 30 minut temu, szrekPL napisał(a): Czy te cukiereczki nadają się na choinkę? 😉😁 A jak najbardziej Już po wszystkim. Teraz czekamy, czekamy ... Ale ja do jutra nie będę czekał 1 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3595 Opublikowano 23 Listopada 2024 Piękniutkie, takie na ciepło 4szt i pół szklanki herbaty 😉😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3596 Opublikowano 23 Listopada 2024 (edytowane) 51 minut temu, Radek. napisał(a): 5g/kg chilli (nie papryki ostrej), załatwia co słabszych zawodników Moich młodszych nie załatwi. Oni takie ostre wcinają, że ja ze Zbyszkiem popijamy mlekiem (bo tak nas pali). Oj będzie u mnie konflikt interesów. 😜 Ps. Mam chili grys i chili jalapeno grys. Tak drapię się po głowie, które z nich będzie lepiej pasować do cukierków bukowiańskich? Tak myślę potraktować je młynkiem i dodać do cukierków bukowiańskich? Edytowane 23 Listopada 2024 przez mamuśka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3597 Opublikowano 23 Listopada 2024 3 godziny temu, mamuśka napisał(a): Tak myślę potraktować je młynkiem Po co? Grubszy kawałek, większa niespodzianka.😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3598 Opublikowano 23 Listopada 2024 5 godzin temu, mamuśka napisał(a): Tak myślę potraktować je młynkiem i dodać do cukierków bukowiańskich? Pierwszy raz robi się zgodnie z recepturą na zmiany przyjdzie czas po ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #3599 Opublikowano 24 Listopada 2024 14 godzin temu, Radek. napisał(a): Już po wszystkim. Teraz czekamy, czekamy ... Ale ja do jutra nie będę czekał Też bym nie czekał, wyglądają smakowicie 13 godzin temu, szrekPL napisał(a): takie na ciepło 4szt i pół szklanki herbaty Tak tylko z prądem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3600 Opublikowano 24 Listopada 2024 17 godzin temu, szrekPL napisał(a): Piękniutkie, takie na ciepło 4szt i pół szklanki herbaty 😉😁 Mogą być 17 godzin temu, mamuśka napisał(a): Ps. Mam chili grys i chili jalapeno grys. Tak drapię się po głowie, które z nich będzie lepiej pasować do cukierków bukowiańskich? Tak myślę potraktować je młynkiem i dodać do cukierków bukowiańskich? Oczywiście można, ale ciężko będzie zapanować nad ostrością 14 godzin temu, quadro555 napisał(a): Po co? Grubszy kawałek, większa niespodzianka.😁 To już za duża niespodzianka 12 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Pierwszy raz robi się zgodnie z recepturą na zmiany przyjdzie czas po ocenie. 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Też bym nie czekał, wyglądają smakowicie 3 godziny temu, BazylWidzew napisał(a): Tak tylko z prądem W końcu wczoraj nie spróbowaliśmy, a prąd trzeba oszczędzać Ale dzisiaj już po degustacji. Trzepią jak zwykle Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/144/#findComment-970553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.