Papcio Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) Może daj jaja przepiórcze, jak wiem to one nie uczulają. My dużo jemy jaj przepiórczych, są tylko upierdliwe w obieraniu ze skorupek po ugotowaniu Edytowane 17 Listopada 2018 przez Papcio Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-613301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 17 Listopada 2018 Papcio,to Swieta,lepiej nie ryzykowac zadnymi jajami Aprzepiorcze lubie i zjadamy je .Glownie Zuzia,nawet do szkoly na lunch bierze.[Dodano: 17 lis 2018 - 19:44]Miej litość. Pączki wyglądają obłędnie, a zwłaszcza że to mój ulubiony i ukochany łakoć. Te ze zdjecia tojuz historia. Wydajemi sie,ejuz czasna nastepne Dziekuje za komplement Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-613308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1303 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Dawno nic sobie nie kupilam. Ale nareszcie mam cos co bardzo mi sie przyda. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez EAnna Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1304 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Igła krótka?, co to nadziewarka do pączków?. Wygląda na kwasówkę, fajny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1305 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1306 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety.a co w tym smiesznego?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1307 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety.a co w tym smiesznego?pozdrawiam. Zobacz gdzie ANNAM mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1308 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Annam mielismy kiedys cos takiego tylko na dwie igly , uratowala nam "tylki " jak padla elektryczna nabijarka ..3 tys paczkow nabijalam cala noc prawie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1309 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 JA na takiej pracowalam u cioci w cukierni. Tez pelno paczkow recznie sie nadziiewalo, chociaz nie 3 tysiace. Ale dosc szybko szlo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1310 Opublikowano 28 Października 2020 Kochani, mam pytanie . Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow. Wiadomo, jest tam surowe mieso. Chodzi mi o to czy jest jakis specjalny sposob z mrozeniem tych pierogow a pozniej ich gotowaniem. Normalnie mroze wszystkie pierogi na surowo, pozniej sa one wrzucane do gotujacej wody. Jako ,ze kolduny , nawet swiezo zrobione gotuje sioe dluzej( okolo 5-7 minut) ,to czy gdybym zamrozila na surowo, i kiedy beda potrzebne gotowala podobnie, czy nie zmienia smaku i ciasto bedzie ok. Pomozcie ,prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1311 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Ja ostatnio mroziłem pielmieni i przy obiedzie żadnych różnic nie wyczułem.Moim zdaniem możesz śmiało mrozić. Edytowane 28 Października 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1312 Opublikowano 28 Października 2020 Ale czy mroziles surowe czy juz obgotowane? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1313 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow. Wiadomo, jest tam surowe mieso. Mroże ( z lenistwa) pierogi Chinkali zawsze w stanie surowym, co prawda to nie Kołduny, ale jest spora kula mięsa surowego wiep/woł i surowa cebula + rosół.Mroże bo jak mam je lepić, to mi się nie chce na 1 raz, więc robię min z 1,5 - 2 kg mięsa i mam na dłuższy czas.Gotowanie ich również bez rozmrażania, zamarznięte prosto do gotującej wody.Mrożenie luzem na tacy, dopiero po zamrożeniu paczkowane (aby się nie posklejały) Edytowane 28 Października 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1314 Opublikowano 29 Października 2020 Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow. Rosjanie robią wszystkie pierogi z surowym mięsem i je mrożą.Wiem od "Sybiraczki". Takie kamyczki wrzucają potem na osolony wrzątek. Również stosuję te metodę zwracając uwagę, by wody było dużo, w solidnym garnku z grubym dnem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1315 Opublikowano 29 Października 2020 Lepiej zamrozic surowe , drugi raz gotowane nie bede juz tak smakowaly .Ja jednak wole wszelakie pierogi z surowym miesem na swierzo, Jak lepie pierogi robie z roznymi farszami , te z surowym miesem zjadamy na swierzo .Zawsze mrozilam wszystkie nie ugotowane , chociaz ostatnio odeszlam od tej metody i mroze juz lekko obgotowane ( brak miesca w zamrazalce zeby mrozic pojedynczo) , pozniej juz takie zamrozone wrzucam do wody celem zagrzania ,Ugotowanym pozwalam wystygnac , przesmarowuje lekko olejem i zamrazam w pojemnikach przekladajac folja spozywacza zeby sie nie posklejaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1316 Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Aniu, spokojnie mroź surowe, później zamrożone na wrzątek, robimy tak ze 30 lat i nikt nie wyczuł różnicy pomiędzy świeże a mrożone. Edytowane 29 Października 2020 przez MariuszB Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #1317 Opublikowano 29 Października 2020 Dziekuje wam. Nie bylam pewna tego mrozenia z surowym miesem w srodku, bo inne pierogi zawsze mroze.A mozecie mi powiedziec ,jak dlugo wtedy takie mrozone gotujecie? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #1318 Opublikowano 29 Października 2020 Ja gotuje jak normalne surowe , czas licze jak wyplyna , jedynie gotuje duzo mniej i woda zeby nie za bardzo bulgotala bo moga popekac. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #1319 Opublikowano 2 Września 2021 To nie ja , to moja najmlodsza tak gotuje. Obiad lasagne bez makaronu. Zamiast niego jest makaronu jest z grila cukinia. Obiad na kilka dni. Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #1320 Opublikowano 2 Września 2021 Brawo dla Zuzi. Dobrze niech się uczy i Mamę wyręczy. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #1321 Opublikowano 2 Września 2021 Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje Biedne dziecko Ale zaradne :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #1322 Opublikowano 2 Września 2021 Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje Biedne dziecko Ale zaradne :clap: Zebys wiedzial ,ze biedne.Gotuje, sprzata,pranie robi I mama sie zajmujeMialam operacje I teraz wszystko jest na jej barkach. A do tego jeszcze sie uczy I to bardzo dobrze sie uczy Ma tea czas na swoje zainteresowania. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #1323 Opublikowano 2 Września 2021 Pogratulować Córuni ANNAM wracaj szybko do zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #1324 Opublikowano 2 Września 2021 Annam zdrówka życzę Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #1325 Opublikowano 2 Września 2021 teraz wszystko jest na jej barkach Złota dziewczyna (ostatnio coraz trudniej o taką młodzież) :clap: Wracaj do zdrówka Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.