Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

Może daj jaja przepiórcze, jak wiem to one nie uczulają. My dużo jemy jaj przepiórczych, są tylko upierdliwe w obieraniu ze skorupek po ugotowaniu :laugh:

Edytowane przez Papcio

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-613301
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Papcio,to Swieta,lepiej nie ryzykowac  zadnymi jajami  :laugh:

Aprzepiorcze lubie i zjadamy je .Glownie Zuzia,nawet do szkoly na lunch bierze.


[Dodano: 17 lis 2018 - 19:44]

Miej litość. Pączki wyglądają obłędnie, a zwłaszcza że to mój ulubiony i ukochany łakoć.  :clap:  :clap:  :clap:

 

 

 Te ze zdjecia tojuz historia. Wydajemi sie,ejuz czasna nastepne ;)  :D

Dziekuje za komplement  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-613308
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Dawno nic sobie nie kupilam.  Ale nareszcie mam cos co bardzo mi sie przyda.

 

post-40040-0-75696200-1554202369_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628082
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. 

 

Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628896
Udostępnij na innych stronach

NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. 

 

Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety.

a co w tym smiesznego?pozdrawiam.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-628899
Udostępnij na innych stronach

 

NAdziewarka reczna do paczkow, dobrze mowisz. 

 

Smieszne jest, bo kupiona w Polsce, poniewaz, nadal zakup z przesylka obniza mi koszt do polowy niz bym tutaj kupila. Przykre niestety.

a co w tym smiesznego?pozdrawiam.

 

Zobacz gdzie ANNAM mieszka  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629011
Udostępnij na innych stronach

Annam mielismy kiedys cos takiego tylko na dwie igly , uratowala nam "tylki " jak padla elektryczna nabijarka ..3 tys paczkow nabijalam cala noc prawie :)  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629028
Udostępnij na innych stronach

JA na takiej pracowalam u cioci w cukierni. Tez pelno  paczkow recznie sie nadziiewalo, chociaz nie 3 tysiace. Ale dosc szybko szlo.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-629051
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Kochani, mam pytanie . Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow. Wiadomo, jest tam surowe mieso. Chodzi mi o to czy jest jakis specjalny sposob z mrozeniem tych pierogow a pozniej ich gotowaniem. 

 Normalnie mroze wszystkie pierogi na surowo, pozniej sa one wrzucane do gotujacej wody. Jako ,ze kolduny , nawet swiezo zrobione gotuje sioe dluzej( okolo 5-7 minut) ,to czy gdybym zamrozila na surowo, i kiedy beda potrzebne gotowala podobnie, czy nie zmienia smaku i ciasto bedzie ok.

 Pomozcie ,prosze.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682217
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio mroziłem pielmieni i przy obiedzie żadnych różnic nie wyczułem.Moim zdaniem możesz śmiało mrozić. Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682224
Udostępnij na innych stronach

Ale czy mroziles surowe czy  juz obgotowane?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682225
Udostępnij na innych stronach

Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow. Wiadomo, jest tam surowe mieso.

 

Mroże  ( z lenistwa) pierogi Chinkali zawsze w stanie surowym, co prawda to nie Kołduny, ale jest spora kula mięsa surowego wiep/woł i surowa cebula + rosół.

Mroże bo jak mam je lepić, to mi się nie chce na 1 raz, więc robię min z 1,5 - 2 kg mięsa i mam na dłuższy czas.

Gotowanie ich również bez rozmrażania, zamarznięte prosto do gotującej wody.

Mrożenie luzem na tacy, dopiero po zamrożeniu paczkowane (aby się nie posklejały)

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682226
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy ktos ma doswiadczenie z mrozeniem koldunow.

Rosjanie robią wszystkie pierogi z surowym mięsem i je mrożą.

Wiem od "Sybiraczki". Takie kamyczki wrzucają potem na osolony wrzątek. 

Również stosuję te metodę zwracając uwagę, by wody było dużo, w solidnym garnku z grubym dnem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682253
Udostępnij na innych stronach

Lepiej zamrozic surowe , drugi raz gotowane nie bede juz tak smakowaly .

Ja jednak wole wszelakie pierogi z surowym miesem na swierzo, Jak lepie pierogi robie z roznymi farszami , te z surowym miesem zjadamy na swierzo .

Zawsze mrozilam wszystkie nie ugotowane , chociaz ostatnio odeszlam od tej metody i mroze juz lekko obgotowane ( brak miesca w zamrazalce zeby mrozic pojedynczo) , pozniej juz takie zamrozone wrzucam do wody celem zagrzania ,

Ugotowanym pozwalam wystygnac , przesmarowuje lekko olejem i zamrazam w pojemnikach przekladajac folja spozywacza zeby sie nie posklejaly 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682255
Udostępnij na innych stronach

Aniu, spokojnie mroź surowe, później zamrożone na wrzątek, robimy tak ze 30 lat i nikt nie wyczuł różnicy pomiędzy świeże a mrożone.

Edytowane przez MariuszB

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682262
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje wam. Nie bylam pewna tego mrozenia z surowym miesem w srodku, bo inne pierogi zawsze mroze.

A mozecie mi powiedziec ,jak dlugo wtedy takie mrozone gotujecie? 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682285
Udostępnij na innych stronach

Ja gotuje jak normalne  surowe , czas licze jak wyplyna , jedynie gotuje duzo mniej i woda zeby nie za bardzo bulgotala bo moga popekac.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-682287
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

post-40723-0-01985100-1630566986_thumb.jpg

 

 To nie ja , to moja najmlodsza tak gotuje. Obiad lasagne bez makaronu. Zamiast niego jest makaronu jest  z grila cukinia.

 Obiad na kilka dni. Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720754
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje

Biedne dziecko :D

Ale zaradne :clap: :clap: :clap::thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720770
Udostępnij na innych stronach

 

Bo mama nie gotuje to dziecko gotuje

 

Biedne dziecko :D

Ale zaradne :clap: :clap: :clap::thumbsup:

Zebys wiedzial ,ze biedne.

Gotuje, sprzata,pranie robi I mama sie zajmuje

Mialam operacje I teraz wszystko jest na jej barkach. A do tego jeszcze sie uczy I to bardzo dobrze sie uczy

Ma tea czas na swoje zainteresowania.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720793
Udostępnij na innych stronach

 

 

teraz wszystko jest na jej barkach

Złota dziewczyna (ostatnio coraz trudniej o taką młodzież) :clap: :clap: :clap:

Wracaj do zdrówka

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/53/#findComment-720803
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.