Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

ma dopiero 11 lat
 

Rośnie Ci następczyni godna Ciebie, a że tak wcześnie to bardzo dobrze, bo dużo się jeszcze od Ciebie nauczy.

Pozdrowienia i powodzenia

 

P.S. Jak tam nalewka Wisielec?

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609965
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tylko do tej pory przyprawialam mieso, a tutaj jest bez jakichkolwiek prypraw.

Może córa czytała posty np. StefanaS o hamburgerach ( sam kotlet jest bez przypraw, a dopiero dodatki nadają smak całości) :D

Albo po prostu ma wrodzony talent po mamie :)

Gratulacje dla córki, sałatka wygląda super i zapewne też tak smakowała. Wielkie :clap: :clap: :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609966
Udostępnij na innych stronach

 

 

Rośnie Ci następczyni godna Ciebie, a że tak wcześnie to bardzo dobrze, bo dużo się jeszcze od Ciebie nauczy. Pozdrowienia i powodzenia   P.S. Jak tam nalewka Wisielec?

 

Nauczy sie duzo to prawda.

 A wisielca nie nastawilam, :facepalm:  musze po wodke polechac. Moe w tym tygodniu znajde czas . Jeszcze owoce sa na drzewach. Teraz dochodza lepsze, bo bardziej slodkie przez slonce wiosenne i deszcz.

 Ja za to walcze z mango.

 

 

 

Może córa czytała posty np. StefanaS o hamburgerach ( sam kotlet jest bez przypraw, a dopiero dodatki nadają smak całości) Albo po prostu ma wrodzony talent po mamie Gratulacje dla córki, sałatka wygląda super i zapewne też tak smakowała. Wielkie
 

 

Steana nie czytala. ale wynajduje przepisy patrzac na zdjecia. Pozniej chce tego dokonac, powoli i bedzie miala swoje smaki.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-610042
Udostępnij na innych stronach

:) jaki Dwór taka Dwórka....

Jaka Matka taka Córka..... ;)

Świetnie... AnioMi, ukłaniam :)

Edytowane przez ziezielony
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-610058
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Zeby nie bylo ,ze tylko moje dzieci do kuchni zapedzam, to dzis upieklam paczki

post-40723-0-76660900-1541457781_thumb.jpg

 Zwykle robilam z powidlami sliwkowymi smazone zawsze po nadzieniu. dzis wszystko odwrotnie. Usmazone i nadziane, dzem malinowy. DZiewczyna smakuje, to dla mnie najwazniejsze. :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612152
Udostępnij na innych stronach

Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic :)  :facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612171
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu znecasz sie nade mna
 

 

 Eli, to rekawy podciagnij i juz.To szybko idzie :tongue:  :D

 

 

 

Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic  
 

 

Electra dziekuje :D  Ja zjadam zawsze jednego .Pierwszego paczka . Reszta dla innych . Ale nie ma sie co wstydzic. Przepadam za ciastem drozdzowym wiec rozumiem Twoj bol.

 

 

 

Nie ma jak domowe.
 

 

 Dziekuje Karolu :D


[Dodano: 06 lis 2018 - 21:30]

Wczoraj wrocilam do domu z pracy zmeczona wiec cos szybkiego na obiad bylo. Dziewczyny przepadaja za... " Pumpkin Pasta". wszysbko, zgrabnie i za  kazdym razem odrobine inaczej.Bo to pumpkin inny, a to smietana inna w domu, czy jakies ziola dokladam wedlug smaku. Jednak nigdy nie bylo reklamacji.W czasie zanim makaron sie ugotuje sos jest zrobiony, wiec jesli jest cos ponizej pol godziny, to szybki obiad.

      post-40723-0-02498900-1541536137_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612203
Udostępnij na innych stronach

Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" :clap:  ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż :laugh:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612205
Udostępnij na innych stronach

Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" :clap:  ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż :laugh:

To taki jakby oczny przepis.

 Makaron , to fettuccine. Nastawiam wode osolona i w tym czasie , Kroje jedna cebule czerwona( bo jest slodsza)  w kostke, ale nie za drobno. Jeden duzy zabek czosnku, tylko posiekany nie roztarty. Na glebokiej patelni na malym ogniu z  dwiema chyba lyzkami masla zmiekczam cebule. a teraz pol pumpkina obieram i kroje w kostke. 

 Kiedy cebula jest prawie miekka, dodaje czosnek. Po okolo minucie dorzucam pumnkinowa kostke. Biore kilka zyzek wody solonej z dara do patelni i przykrywam  na chwile, aby kostka zrobila sie prawie miekka. W tym czasie mam juz makaron w wodzie.

 Teraz dolewam na oko ( wiem, bolesnie  :facepalm: ) swiezej smietamy i miesza. Ma malym ogniu tworzy sie sos, zgestnieje, trzeba tutaj uwazac, bo czasem zanim makaron bedzie gotowy potrafi za bardzo zgestniec. Mozna dodac wody lub odrobine wiecej smietany. Teraz tylko pieprz . Kiedy pasta jest prawie gotowa, przekladam ja bez odcedzania od razu na patelnie do sosu. Kilka lyzek sody od makaronu dodaje, bo makaron  bardzo wiaze sos i robi sie za sztywne danie.

 Na konie dodaje ziola. Tutaj juz jak kto lubi, bazylie pietruszke  oregano itd. To co sie lubi. Wg mnie wszystko tu pasuje. Tylko swieze nie suszone.

 Na talerzu juz dodajemy starty ser parmesan.

 Tylko jesc. a co zostanie to jest na drugi dzien na lunch.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612206
Udostępnij na innych stronach

 

 

pol pumpkina obieram i kroje w kostke.
 

Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?

Pół dyni to może być ho, ho, ho....

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612207
Udostępnij na innych stronach

To w takim razie na  zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze  paseczki jakiejś wędliny. 

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612209
Udostępnij na innych stronach

 

pol pumpkina obieram i kroje w kostke.
 

Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?

Pół dyni to może być ho, ho, ho....

 

 

 

 EANNO, to byl butter pumpkin. Bylo go chyba z pol kg. A makaronu 375g. Tym razem kupnego.

 

 

To w takim razie na  zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze  paseczki jakiejś wędliny. 

 

 

To makaron 3 kolorowy. Zielony szpinakowy, zwykly zolty jajkowy i czerwony pomidorowy. Czasem robie sama, ale kiedy na szybko , to kupilm.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612212
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Mam dosc duzy problem. Na Swieta bede miala gosci i jedna osoba jest uczuleniowcem. Jako ze jest to uczulenie na orzechy, musze wlasnie ten produkt wyeliminowac z ciast. Reakcja jaka osoba dostaje jest anaphylaxis reaction. Wiadomo nie chce miec i zrobic komus Swiat szpitalnych. 

Moze ktos poradzimi czym zasapicorzechy i olejek migdalowy w makowcu?

 Myslalam o olejku rumowym, chyba ten bedzie ok? A orzechy zastapic prazonymi platkami owsianymi.

 Prosze o opinie, zwlaszca tych , ktorzy maja w domu uczuleniowcow orzechowych.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613249
Udostępnij na innych stronach

 

 

czym zastąpic orzechy i olejek migdalowy w makowcu?
 

Do makowca nie musisz dawać orzechów w ogóle. Uczulenie na orzechy to nie uczulenie na olejek migdałowy, bo olejki są tłuszczami zaś uczulenia są na białko.

Do bez-orzechowego makowca daj dużo rodzynek, Twoją wspaniała skórkę pomarańczową, możesz dać figi i powidła śliwkowe, ew. banany suszone na slońcu.

Zamiast olejku daję nalewkę z czeremchy, która ma bardzo migdałowy smak. Dodatkowo mak przyprawiam cynamonem, kardamonem, skórką cytrynową oraz białym pieprzem i solą. Słodze wyłącznie miodem oraz dodaję jajka.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613252
Udostępnij na innych stronach

Jajka tez musze zastapic ( ma tez uczulenie na jajka).Zamiast jaj dodam chyba ocet jablkowy lub rozdeptanego banana.  Ciasto drozdzowe bez jaj rowniez zrobie, tylko wlasnie problemem byl dlamnie mak. Nalewki z cheremchy niestety nie mam ,ale mam wisniowa, na niewypestkowanych owocach. Czy taka bedzie ok?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613253
Udostępnij na innych stronach

Ja nie toleruję oleju migdałowego i dlatego nie smakują mi makowce z jego dodatkiem  . Poza tymi dodatkami o których napisała EAnna możesz dodać jeszcze żurawinę , daktyle . Pytanie na jakie orzechy dana osoba jest uczulona - czy na migdały też??

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613255
Udostępnij na innych stronach

W takim razie zamiast jaj dodaj bułke tartą z mlekiem (musi byc dosyć gęste) aby całość się trzymała.

Nalewka wiśniowa może być.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613256
Udostępnij na innych stronach

Daj wisniowke , pasuje, ja daje wisnie i wisniowke do moich makowcow

, jak zaczelam taki erobic to innych nikt nie chca

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613257
Udostępnij na innych stronach

 

 

osoba jest uczulona - czy na migdały też??
 

 Powiedziano mi ,ze na migdaly rowniez.

 

Dziekuje dziewczyny . :hug:

 Zrobie probnegomakowca, zobaczyny jak moje panny zaakceptuja jego smak.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613258
Udostępnij na innych stronach

No lepiej nie dawaj - istnieje coś takiego jak reakcja krzyżowa chyba ,że masz nalewkę na wypestkowanych owocach

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613259
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.