arkadiusz Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Października 2015 Zrob jeszce film z calego wedzenia Oj to by był długi i nudny film. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Października 2015 Dla mnie to bylby bardzo ciekawy i pouczalny film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Października 2015 Hmm no tak zero muzy, nikt się nie bił, nie rozebrał nie tańczył, krwi mało co troszkę porzucał mięsem eeeeeee tammmmmm "nastepną razą" napiszę Ci jakiś ciekawszy scenariusz PSOczywiście żartowałem Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek444 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Października 2015 Arku bardzo fajny i pouczający filmik dla początkujących jak ja i nie tylko - dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 31 Października 2015 Zagadka jest prosta.Atlas anatomiczny zwierząt nazywa ten gruczoł przyusznicą.Ja czyli ten pan o którym piszesz spotkałem się na naszym forum z taką nazwą jak podałem w filmiku.To tak jak z mięśniem trzygłowym czy trójgłowym.Podał tą nazwę albo Andrzej Bagno, albo Dziadek.Mimo, że brak Ci było odwagi napisać to w moim kąciku to i tak Cię podziwiam.Musiałeś obejrzeć film, obrobić podgardle, którego ponoć nie używasz bo Ci śmierdzi, zrobić zdjęcia i zamieścić na forum z szujowatym komentarzem.Strasznie się musiałeś napracować, żeby w swoim stylu komuś dopiec, ale się przeliczyłeś.Na mnie nie zrobiło to żadnego wrażenia.Jak to mówią " psy szczekają a karawana idzie dalej"A wystarczyło napisać pod moim filmem jednozdaniowe sprostowania.Oglądaj następny odcinek.Będzie o klasyfikacji podgardla.Zapewne znajdziesz też coś do czego będziesz mógł się znowu przy....bać..Pozdrawiam Ze względu na czas nie będę dziś komentował pracy mistrza - nie bój wrócę do tematu, napiszę tylko odnośnie mego strachu - pisałeś mi na pw nie raz, bym nie pisał w Twoich tematach, ale mam zielone światło, napiszę tu jeszcze.... komentarz... odnośnie filmu i jego wartości merytorycznej.... Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) . odnośnie filmu i jego wartości merytorycznej.... Cieszę się, że zmieniłeś zdanie.Masz zielone światło.Czekam z niecierpliwością.Mam tylko nadzieję, że będzie merytorycznie, zrozumiale dla wszystkich z uzasadnieniem dlaczego tak a nie inaczej i bez osobistych wycieczek bez ,których jak widzę nie możesz się obyć.W innym przypadku Twoje posty w moim kąciku będę usuwał. Edytowane 1 Listopada 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 15 Listopada 2015 Obróbka głowy wp. przed peklowaniem i późniejszym parzeniem. https://youtu.be/UsBE3r75L04 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 15 Listopada 2015 Arkadiuszu ja co prawda rzadko używam głowy wieprz.,ale jak już to sciągam maski z nich i po oczyszczeniu pekluję.Tym sposobem potrzebuję mniejsze naczynia do tych czynności.Tak wiem że smak z kości też jest ważny,tylko widok zębów jakoś mi nie pasi,Dobrze że pokazałeś te czynności jakie zaleca się przed peklowaniem wykonać ,bo dużo ludzi z tym sobie nie radzi. Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 15 Listopada 2015 Arku a co z odciętym uchem? Też peklujesz i dajesz do salcesonów? Czy jakoś inaczej je wykorzystujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 15 Listopada 2015 Dzieki kolejny super film,ja jeszcze te zeby jakos przezyje ,ale oka za zadne skarby nie wyjme https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Listopada 2015 Arku a co z odciętym uchem? Też peklujesz i dajesz do salcesonów? Czy jakoś inaczej je wykorzystujesz? Sposobów jest kilka.Można zapeklować razem z głowami i dodać do salcesonu.Można też zapeklować i dodać do salcesonu zmieloną samą skórę z ucha.A można też zapeklować lub nasolić i uwędzić .Tym razem poszły do peklowania i zdejmę skórę.Całego nie będę dodawał bo nie każdy lubi. Tak wiem że smak z kości też jest ważny O to to. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 15 Listopada 2015 Osobiście darowałbym sobie usuwanie chrząstki z jamy nosowej. Dlaczego? Nie wchodzi w skład salcesonu i strata czasu.Kiedyś i ja opalałem włosy i czyściłem po opaleniu. Obecnie mocno ścinam skórę wraz z cebulkami włosowymi. Zaletą metody jest brak zapachu spalonych włosów w pomieszczeniu.Reszta bez zarzutu. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 15 Listopada 2015 Osobiście darowałbym sobie usuwanie chrząstki z jamy nosowej. Kiedyś też tak robiłem, ale doszedłem do wniosku, że będzie bardziej higienicznie jak usunę to krwawe pod chrząstką..Robota w sumie żadna oczywiście przy tej ilości ( trzy połówki). Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Listopada 2015 Krytyka mile widziana. Z reguły w sprzedaży "sklepowej" nie ma podgardla w takiej wersji ze skórą, tylko bez. I tak szczerze mówiąc to nie widać na Twoim filmie co trzeba wyciąć i jak wyglądają gruczoły. Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Listopada 2015 Z reguły w sprzedaży "sklepowej" nie ma podgardla w takiej wersji ze skórą, tylko bez. I tak szczerze mówiąc to nie widać na Twoim filmie co trzeba wyciąć i jak wyglądają gruczoły. To zależy od regionu.U nas - na halach mięsnych - sprzedawane jest podgardle z całym dobrodziejstwem inwentarza .Jeżeli można zasugerować Arkowi lub innej osobie, to zrobienie obróbki podgardla pokrojonego w grubsze plastry.Na przekroju widać dokładnie, co należy usunąć i jak to wygląda w zestawieniu z tłuszczem i mięsem podgardlanym. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Listopada 2015 Arek dobra robota. Dzięki Ci wielkie. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Listopada 2015 Arku chylę czoła,szacun wielki Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 16 Listopada 2015 Jeżeli można zasugerować Arkowi lub innej osobie, to zrobienie obróbki podgardla pokrojonego w grubsze plastry. Na przekroju widać dokładnie, co należy usunąć i jak to wygląda w zestawieniu z tłuszczem i mięsem podgardlanym. W tym poście https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-są-gruczoły/?p=406988 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Dobrze że pokazałeś te czynności jakie zaleca się przed peklowaniem wykonać ,bo dużo ludzi z tym sobie nie radzi. Nie radzą sobie ludzie, oj nie radzą - bo tego nie robią... Dzieki kolejny super film, Film jak film - super - zastanawiające... dlaczego? Kiedyś też tak robiłem, ale doszedłem do wniosku, że będzie bardziej higienicznie jak usunę to krwawe pod chrząstką..Robota w sumie żadna oczywiście przy tej ilości ( trzy połówki). Jaki wpływ na usunięcie tego krwawego pod chrząstką ma wpływ na to, że będzie bardziej higienicznie, co i dlaczego - uzasadnij? No teraz o filmie z przymrużeniem oka... Początek - nie będzie łatwo - w tle słychać westchnienie, jest odcięte ucho czynność dość skomplikowana, wymagająca pełnego zaangażowania, potem wykrawanie pozostałości po uchu, czy to chodzi o ucho środkowe i wewnętrzne. Potem piła do wycinania ryja - to nie prosta robota- artysta lekko się zasapał. Wycinanie krwawego pod chrząstką i potem opalanie, skrobanie, mycie - nie było. Czekam na część drugą, myślę że jeszcze zobaczymy usuwanie zębów obcinanie warg, wyciąganie żył żuchwowych - co by tam jeszcze usunąć dla higieny? Arkadiuszu - co Ty chciałeś tak na prawdę pokazać? O czym jest ten film? Czekam na kolejne ... z uśmiechem... pozdrawiam... Edytowane 16 Listopada 2015 przez pis67 Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Kochany pis 67- Pięknie czyta się Twoje posty są tak skonstruowane by razić a przy tym nie obrazić. W dewiacji poczynań indywidualnych upodobań do obróbki głów wp. nie zabieram głosu bo wymagania klientów są rożne . Odcinanie uszu, zębów to dewiacje klientów. Co można poradzić gdy u nie których stają się pożądanym procesem produkcyjnym .Moje zdanie każdy - pokazuje jak robi . My przyjmijmy to do wiadomości , uszczypliwości zostawmy dla siebie, a pokażmy sami jak to ma być po naszemu . Co napiszę to kosz i teraz będzie mi miło gdy tam to trafi. Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2015 przez DZIADEK Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 17 Listopada 2015 Dlaczego Super ? bo jest takich niewielu co chce im sie cos obrazowo pokazac A dla mnie ktora niestety nie moze uczestniczyc w kursie ,i jeszcze ma mieso w sklepie inaczej dzielone niz w Pl to bardzo pomocne. Teraz przynajmniej wiem jak podejsc do oka wczesniej odcielam kawalki poza okiem a reszte zostawilam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Listopada 2015 Dlaczego Super ? bo jest takich niewielu co chce im sie cos obrazowo pokazac Electra daj spokój.Post nadaje się do usunięcia bo "gość" w moim kąciku nie zastosował się do mojej prośby, ale ja go pozostawię.Będzie świetnym odzwierciedleniem jego charakteru.Czytający sami wyciągną wnioski. Co napiszę to kosz i teraz będzie mi miło gdy tam to trafi. Pozdrawiam W moim kąciku Dziadku, żaden Twój post nie zostanie usunięty przeze mnie do kosza. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Wiązanie batonów bez pomocy drugiej osoby. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0bj5THME654 https://www.youtube....bed/0bj5THME654P.SMoże ktoś mi podpowie jak wkleić od razu film a nie link do niego.Z góry uprzejmie dziękuję. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Grudnia 2015 To półwyblinkąhttp://drytooling.com.pl/serwis/art/patenty/7155-wezly-wspinaczkowe-polwyblinka-jak-zawiazacBardzo praktyczny węzeł do wiązania też np worków (mocne zaciśnięcie-przy stosunkowo małej siły) Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Oszukujesz..Wiążesz batony z pomocą drugiej osoby .....kamerzysty. Co do filmu to po wklejeniu linku, skrypt forum powinien sam zmienić link w podgląd filmu.... ale się tak nie dzieje ?Pewnie Vtec będzie widział czemu. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez miro www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi