Muski Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 20 Lutego 2018 Wyprosiłem, to mam Łagodną sugestią osiąga się wiele... skutki błogie dla wszech :clap: Jak w tym starym dowcipie przemoc i siła nie jest wskazana nawet na komara zwłaszcza jak Ci siedzi na jądrac...h Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 20 Lutego 2018 siedzi na jądrac...h ....obcasem.... :laugh: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 20 Lutego 2018 obcasem Aż mnie zabolało, na samą myśl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 20 Lutego 2018 siła nie jest wskazana nawet na komara zwłaszcza jak Ci siedzi Wtedy komara najlepiej odesssać Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 21 Lutego 2018 Wtedy komara najlepiej odesssać Ahhh te kobiety. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 21 Lutego 2018 Przy moim stażu uważam, że EAnna miała na myśli samoobsługę . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-589583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Marca 2018 Żeby nie było, że tylko się lenię Ładne golonki mi się trafiły, to kupiłem i wrzuciłem przedwczoraj do marynaty: podpiwek, do którego dodałem soli 50 g/l, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, rozmaryn, czosnek granulowany. Dziś wrzuciłem do naczynia żaroodpornego wraz z kapuchą kiszoną i podlałem niewielką ilością marynaty. W trakcie pieczenia zdjąłem pokrywkę i po podpieczeniu odwróciłem golonki, co by się przyrumieniły jednakowo z każdej strony. Pojedlim i teraz odpoczywamy, czekając aż się sadełko zawiąże Pani Żona zadowolona stwierdziła, że do pełni szczęścia brakuje złocistego napoju z pianką Miłej niedzieli SiB-y Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-590861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Marca 2018 Do takiej goloneczki to powinno być piwko i smarzone kartofle w plasterkach ????Wyglada apetycznie ???????? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-590862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Marca 2018 Piwko się chłodzi, a do obiadu były jeszcze ugotowane ziemniaki, ze smażoną na maśle cebulką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-590864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Sezon grillowy uważam za otwarty W ramach obiadku przy okazji sadzenia ziemniaków, marynowana karkówka pieczona na żeliwnej blasze nad żarem z liściastego drewna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 To prawie BBQ. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ale się rozpieszczacie, .......... Ty Pawle i Agusia......... Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Tak sobie pomyślałam,ze mam takie blachy żeliwne ze starej kuchni i mogłabym je jakoś dopasować do grila.Rozumiem,ze trzeba by było pod nią rozpalić jakieś ognicho i trochę nagrzać tą blachę...Czy finalnie dużo lepsze mięsko wyjdzie z tej blachy,niż z grila? beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Tak sobie pomyślałam,ze mam takie blachy żeliwne ze starej kuchni i mogłabym je jakoś dopasować do grila.Rozumiem,ze trzeba by było pod nią rozpalić jakieś ognicho i trochę nagrzać tą blachę...Czy finalnie dużo lepsze mięsko wyjdzie z tej blachy,niż z grila? nie ale to moje doświadczenie i niekoniecznie jest najmojsze Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy finalnie dużo lepsze mięsko wyjdzie z tej blachy,niż z grila?Jak dla mnie to o wiele bardziej soczyste, bowiem tłuszcz nie ucieka przez ruszt, tylko mięsko piecze się w jego otoczce. Przy umiejętnym spalaniu drewna pod płytą, można wyczarować świetne smakołyki i to bez ograniczania się jedynie do mięs, a do tego ten wspaniały aromat dymu z liściastych I ten klimat przy wyczekiwaniu na pieczyste i doglądaniu żaru Ileż to już choćby ziemniaczanych plasterków czy placków na sodzie zostało na nim upieczonych Jedynie wyobraźnia nas ogranicza Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Fajna sprawa ta płyta. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Qba jakiej grubości ta płyta żeliwna? Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Pół centymetra. Płyta nie stygnie Dziś ukręciłem kiełbaski grillowej z serem żółtym Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Trzeba by się naumieć palić pod tą płytą... beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Płyta fajna, ale kiełbaski wyglądają przepysznie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Trzeba by się naumieć palić pod tą płytą Z każdym grillowaniem jest lepiej Podobnie jak z wędzeniem Wszystko trzeba poznać i umieć przewidzieć kolejny ruch Dziękuję wszystkim udzielającym się w temacie Przyjemnie tak posiedzieć przy ogniu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguś96 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Takie kiełbaski z płyty są mega smaczne Dziś próbowałam na kolację smażone na patelni... dużo im brakuje do tych z płyty Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Takie kiełbaski z płyty są mega smaczne Jest jeszcze inna metoda na takie kiełbaski - To pieczene w rurce stalowej - czarnej lub z nierdzewki - tylko póżniej trzeba ja myć wyciorem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Takie kiełbaski z płyty są mega smaczne Z takiej płyty wychodzą doskonałe placki ziemniaczane. Niewielkie, kładzione łyżką.Na Podbeskidziu serwuje się je tradycyjnie z tzw. wyrzoskami.Pierwszy raz spróbowałam tego specjału na zlocie w Brennej.Później okazało się, że robi je również mój siostrzeniec, wykorzystując przystawkę do wędzarni mojej siostry w Wiśle.Tę wędzarnię wybudowała siorunia na podstawie projektu @andyandy , po ostrej walce z "fachowcem".Walczyłam ja ale z dobrym skutkiem I tak wróciliśmy do Wędlin Domowych Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Z takiej płyty wychodzą doskonałe placki ziemniaczane. Niewielkie, kładzione łyżką. Na Podbeskidziu serwuje się je tradycyjnie z tzw. wyrzoskami. Hmm... Szpyrki fajna sprawa Kolejna inspiracja do obgarnięcia Dziękuję. Może przy okazji urodzinowego biesiadowania zrobimy, a to już na dniach Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/8/#findComment-595549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi