Skocz do zawartości

*** Marek z Bielska ***


Rekomendowane odpowiedzi

Paszteciki są pyszne 

 

Rosołku trochę zrobiłem 

Skrzydełka wieprzowe prawe i lewe tylne już można podawać, skórka jest megaśna.

 

Marku, zapachy roznoszą się od tych pyszności  :)

Goście będą  zadowoleni   :thumbsup:  :D.

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814501
Udostępnij na innych stronach

Witajcie

U mnie Walentynki zaczynają się od dziś, dzięki pomocy Halusi zrobiłem powiedzmy kopertki z serem, tłustego czwartku już u mnie nie będzie:-)

 

Masa serowa skład:

# 250 g sera tłustego białego

# 3 łyżki stołowe jogurtu

# 3 łyżeczki cukru waniliowego

# trochę cukru zwykłego,ja zrobiłem na słodko

# rodzynki sułtańskie ja dałem dużo

Wszystko zblendowałem widelcem w garczku do konsystencji, tak aby było łyziu łyziu nie lubię twardego zbitego sera musi być ptasie mleczko,kopert nie smarowałem białkiem,bo zostały ostatnie trzy jojka na śniadanie ranne.Zapach jest niesamowity w domciu.

Panowie zaskoczcie swoje dziewczęta wypiekiem plus adwokat jajcok z kawcią,wierzcie mi będą grzeczne chociaż jeden dzień hehehaha potem mogą walczyć hehehaha

Smoki pozdrawiam Was post-40148-0-74973800-1676298369_thumb.jpg

[Dodano: 13 lut 2023 - 15:33]

post-40148-0-71890000-1676298800_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814970
Udostępnij na innych stronach

 

 

grzeszne....też możecie być:-) nic się nie stanie:-)

Marku,

Twoja wzmożona ostatnio aktywność kulinarna: czyżbyś był po zaręczynach ??? :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814994
Udostępnij na innych stronach

 

grzeszne....też możecie być:-) nic się nie stanie:-)

Marku,

Twoja wzmożona ostatnio aktywność kulinarna: czyżbyś był po zaręczynach ??? :tongue:

 

Zupełnie przypadkowo, ale mam też takie podejrzenia, skoro:

 

 

U mnie Walentynki zaczynają się od dziś,

 

i jeszcze:

Panowie zaskoczcie swoje dziewczęta wypiekiem plus adwokat jajcok z kawcią,wierzcie mi będą grzeczne 

 

:laugh:  :laugh:  :frantics:  :frantics:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815014
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zupełnie przypadkowo, ale mam też takie podejrzenia

Eeeeee, myślę, że wtedy byłby aerobik, fitness i insze gimnastyki. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815045
Udostępnij na innych stronach

Ale słodko tu u Ciebie Marku.

Kopertki Walentynkowe wyglądają smacznie.

Ciekawe to był tą Walentynką...ciii

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815077
Udostępnij na innych stronach

 

 

,jeszcze trochę i goście będą jeść,

 

Marku, widzę że na słodkości idziesz, czyżby?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815141
Udostępnij na innych stronach

Witam

Z racji tego że dawno nic nie wędziłem, zakupiłem trochę boczku,aby zrobić zapasy na ciężkie czasy,zawsze chce kupić 10kg,a przywożę 20kg też tak macie..... cóż był ładny i w dobrej cenie ok.15zł więc kupiłem.

Boczunio został zasolony na sucho tylko peklosolą i ledwo upchałem go do lodówki na 10 dniowy spoczynek.Będzie to czarny boczek schwarzbauch,kacian będzie wędzony a potem pieczony w wędzarni...ufffff ja go już czuję,co niektórzy może pokosztują jak wyjdzie dobrze :-)

Zatem do zobaczenia za 10 dni,aby tylko pogoda była łaskawa i nie wiało ani lało

przy wędzeniu

 

 

post-40148-0-76219700-1676654327_thumb.jpgpost-40148-0-91439400-1676654265_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815857
Udostępnij na innych stronach

 

 

aby tylko pogoda była łaskawa i nie wiało ani lało przy wędzeniu

Tak jak dzisiaj u mnie w czasie wędzenia :facepalm:

 

 

Będzie to czarny boczek schwarzbauch

Brzmi świetnie :thumbsup:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815964
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witajcie Smoki:-)

Karrambaaa caracho and whisky...dzisiaj był piękny dzień na wędzenie czarnego boczku schwarzbauch, niestety zapomniałem zabrać do wędzenia pakietów boczku z szuflady lodówki i jutro muszę jechać jeszcze raz wędzić,a tak mi tych kiji było mało a boczku ponad 20kg,było już za późno jechać jak już ten co siedział w wędzarni był osuszony ,po prostu Dondolo ze mnie chyba się starzeję heheha.

Za to na jutro dokupiłem 16 pałek-podudzi,aby wędzarnia była energetycznie wykorzystana, wprawdzie mamy ograniczać CO2,energia nie może się marnować....propan czysty drogi:-)

 

No a tak to z pola bitwy wyglądają boczusie, już jestem głodny, muszę czekać aż się wystudzą bo inaczej będzie nie fajnie...

No Smoki czas na fotki,to jest zapas na inne dnie, żelazna rezerwa tygrysków hehehaha

post-40148-0-89706500-1677770202_thumb.jpgpost-40148-0-91249200-1677770402_thumb.jpgpost-40148-0-96112400-1677770461_thumb.jpgpost-40148-0-35444600-1677770512_thumb.jpgpost-40148-0-20834600-1677770579_thumb.jpgpost-40148-0-19392300-1677770624_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818371
Udostępnij na innych stronach

Boczek bardzo ładny, ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak zrobić to cudo. Ani wyszukiwarka forum, ani google nie podają konkretnych odpowiedzi na hasło czarny boczek schwarzbauch. Jeśli to nie problem to proszę podaj opis lub link do przepisu na ten boczek.

szakira
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818436
Udostępnij na innych stronach

Ja wędząc połowę boczku i słoniny tak właśnie podpiekam, no może nie tak na ciemno ale podpiekam, dzięki temu jest bardzo miękki i smarny.... uwielbiam go w tej postaci.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818595
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.