Muski Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 11 Lutego 2023 o na tyle idę jeszcze skórę zgrillować na skrzydełkach :-) Marku - wiesz co smaczne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 11 Lutego 2023 (edytowane) Paszteciki są pyszne Rosołku trochę zrobiłem Skrzydełka wieprzowe prawe i lewe tylne już można podawać, skórka jest megaśna. Marku, zapachy roznoszą się od tych pyszności . Goście będą zadowoleni . Edytowane 11 Lutego 2023 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 11 Lutego 2023 Gdyby świnka mogła latać. Co to są świńskie skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 12 Lutego 2023 W wersji Marka to niebiańskie smaki. To i latać potrafi. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zapraszam,chata posprzątana:-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zapraszam,chata posprzątana:-)Kurcze, daleko. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 13 Lutego 2023 WitajcieU mnie Walentynki zaczynają się od dziś, dzięki pomocy Halusi zrobiłem powiedzmy kopertki z serem, tłustego czwartku już u mnie nie będzie:-) Masa serowa skład:# 250 g sera tłustego białego# 3 łyżki stołowe jogurtu# 3 łyżeczki cukru waniliowego# trochę cukru zwykłego,ja zrobiłem na słodko # rodzynki sułtańskie ja dałem dużoWszystko zblendowałem widelcem w garczku do konsystencji, tak aby było łyziu łyziu nie lubię twardego zbitego sera musi być ptasie mleczko,kopert nie smarowałem białkiem,bo zostały ostatnie trzy jojka na śniadanie ranne.Zapach jest niesamowity w domciu.Panowie zaskoczcie swoje dziewczęta wypiekiem plus adwokat jajcok z kawcią,wierzcie mi będą grzeczne chociaż jeden dzień hehehaha potem mogą walczyć hehehahaSmoki pozdrawiam Was [Dodano: 13 lut 2023 - 15:33] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 13 Lutego 2023 ,wierzcie mi będą grzeczne chociaż jeden dzień hehehaha Pyszota P.S.Przepraszam Marku przeczytałam....grzeszne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 13 Lutego 2023 Reniu tak tak grzeszne....też możecie być:-) nic się nie stanie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 13 Lutego 2023 grzeszne....też możecie być:-) nic się nie stanie:-) Marku,Twoja wzmożona ostatnio aktywność kulinarna: czyżbyś był po zaręczynach ??? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-814994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 13 Lutego 2023 to na kiedy brać wolne :D Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 13 Lutego 2023 (edytowane) grzeszne....też możecie być:-) nic się nie stanie:-)Marku,Twoja wzmożona ostatnio aktywność kulinarna: czyżbyś był po zaręczynach ??? Zupełnie przypadkowo, ale mam też takie podejrzenia, skoro: U mnie Walentynki zaczynają się od dziś, i jeszcze:Panowie zaskoczcie swoje dziewczęta wypiekiem plus adwokat jajcok z kawcią,wierzcie mi będą grzeczne Edytowane 13 Lutego 2023 przez ReniaS Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 13 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 13 Lutego 2023 :-) :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zupełnie przypadkowo, ale mam też takie podejrzenia Eeeeee, myślę, że wtedy byłby aerobik, fitness i insze gimnastyki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 14 Lutego 2023 Ale słodko tu u Ciebie Marku.Kopertki Walentynkowe wyglądają smacznie.Ciekawe to był tą Walentynką...ciii Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 14 Lutego 2023 ,jeszcze trochę i goście będą jeść, Marku, widzę że na słodkości idziesz, czyżby? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 17 Lutego 2023 WitamZ racji tego że dawno nic nie wędziłem, zakupiłem trochę boczku,aby zrobić zapasy na ciężkie czasy,zawsze chce kupić 10kg,a przywożę 20kg też tak macie..... cóż był ładny i w dobrej cenie ok.15zł więc kupiłem.Boczunio został zasolony na sucho tylko peklosolą i ledwo upchałem go do lodówki na 10 dniowy spoczynek.Będzie to czarny boczek schwarzbauch,kacian będzie wędzony a potem pieczony w wędzarni...ufffff ja go już czuję,co niektórzy może pokosztują jak wyjdzie dobrze :-)Zatem do zobaczenia za 10 dni,aby tylko pogoda była łaskawa i nie wiało ani lałoprzy wędzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 18 Lutego 2023 aby tylko pogoda była łaskawa i nie wiało ani lało przy wędzeniu Tak jak dzisiaj u mnie w czasie wędzenia Będzie to czarny boczek schwarzbauch Brzmi świetnie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-815964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 2 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 2 Marca 2023 Witajcie Smoki:-)Karrambaaa caracho and whisky...dzisiaj był piękny dzień na wędzenie czarnego boczku schwarzbauch, niestety zapomniałem zabrać do wędzenia pakietów boczku z szuflady lodówki i jutro muszę jechać jeszcze raz wędzić,a tak mi tych kiji było mało a boczku ponad 20kg,było już za późno jechać jak już ten co siedział w wędzarni był osuszony ,po prostu Dondolo ze mnie chyba się starzeję heheha.Za to na jutro dokupiłem 16 pałek-podudzi,aby wędzarnia była energetycznie wykorzystana, wprawdzie mamy ograniczać CO2,energia nie może się marnować....propan czysty drogi:-) No a tak to z pola bitwy wyglądają boczusie, już jestem głodny, muszę czekać aż się wystudzą bo inaczej będzie nie fajnie...No Smoki czas na fotki,to jest zapas na inne dnie, żelazna rezerwa tygrysków hehehaha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 2 Marca 2023 No nie - zaśliniłem klawiaturę - jak ja lubię taki mocno dogrzany boczuś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 2 Marca 2023 Nie planowałeś a zrobiłeś "boczek z komina".Pozdrawiam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 2 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 2 Marca 2023 Jacku właśnie zrobiłem spacerek nożem po boczku,bo jutro nie jem .Pozdrawiam słonecznieBagno właśnie taki był planowany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 2 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 2 Marca 2023 Boczek bardzo ładny, ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak zrobić to cudo. Ani wyszukiwarka forum, ani google nie podają konkretnych odpowiedzi na hasło czarny boczek schwarzbauch. Jeśli to nie problem to proszę podaj opis lub link do przepisu na ten boczek. Cytuj szakira Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 3 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 3 Marca 2023 Ja wędząc połowę boczku i słoniny tak właśnie podpiekam, no może nie tak na ciemno ale podpiekam, dzięki temu jest bardzo miękki i smarny.... uwielbiam go w tej postaci. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakira Opublikowano 3 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 3 Marca 2023 Ponawiam pytanie jak zrobić czarny boczek schwarzbauch? Cytuj szakira Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/13/#findComment-818666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.