Maxell Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) https://www.crockpot.pl/wolnowary/213-wolnowar-crock-pot-47l-czarny-sccprc507b-050-5060134335725.html Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mam dokładnie taki sam. Dostałam "pod choinkę" od syna . Jestem z niego bardzo zadowolona! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmaz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Kupiłem cyrkulator i rozpocząłem przygodę z sous vide. Na pierwszy ogień poszedł schab - wyszedł bardzo dobry. Na drugie ogień poszedł rostbef wołowy - po ugotowaniu pokrojony w pokrojony w grube plastry i powierzchniowo podsmażony na żeliwnej patelnie - także super. Dzisiaj robiłem golonkę. Nieduże kawałki - bo golonka przednia, z kością. Marynowana w woreczkach w zwykłej soli z ziołami przez 3 doby.Gotowana w temp. 68 stopni przez 10 h, potem zalana piwem i podpieczona w piekarniku 1h w 180 stopniach.Smakowo super - ale ja lubię golonkę mięciutką, odchodzacą samą od kości - i po takim czasie gotowania spodziewałem, się że taka właśnie będzie.Tymczasem - chociaż była wystarczająco miękką - to jednak nie aż tak. Boję się, że jakby to były duże kawałki (tylna golonka), to byłaby nawet za twarda. Zastanawiam się, co powinienem poprawić następnym razem.... Wyższa temperatura (ale to wbrew zasadom)? Jeszcze dłuższy czas? (w końcu to było 10 h + 1 godzina pieczenia).... Jakieś pomysły i uwagi od praktyków? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Golonka u mnie 70°C i 20h. Skórką da się chleb smarować. Wypróbuj! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Smakowo super - ale ja lubię golonkę mięciutką, odchodzacą samą od kości - i po takim czasie gotowania spodziewałem, się że taka właśnie będzie. Dużo zależy też od samego mięsa.Jak się trafi "guma" to nic z takiego mięsa nie wychodzi dobrze. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Skórką da się chleb smarować. Wypróbuj! Zastanawiam się gdzie się podział kolagen z tej golonki jeżeli skórka jest smarowna . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Skórką da się chleb smarować. Wypróbuj! Zastanawiam się gdzie się podział kolagen z tej golonki jeżeli skórka jest smarowna . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Nie ma, ale jest zbyteczna....jak dla mnie. Różnica 0,2 C, a nawet gdyby była 1 C to moim zdaniem żadna różnica. Oj VETO! Roznica nawet 1stC przy np. schabie jest widoczna... Apropo s-v to ja tak utrwalam wedzonki. Np. szynka <> 1kg wagi, po wedzeniu ostudzona, do wora i 72stC/4h.Wychodzi idealna, soczysta i co wazne prawie nic nie traci na wadze. A pare dni temu przetestowalem druga wersje - szynka j/w po wedzeniu do wora i do ...zamrazarki.W razie apetytu prosto z zamrazarki do wody 72stC/4:30h. Wyjac z wora, powiesic do ostudzenia.Wychodzi idealnie, nic z niej nie wycieka. Nowka sztuka prosto z wedzarni Nikt mnie juz nie namowi na utrwalanie wedlin w garze Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W razie apetytu prosto z zamrazarki do wody 72stC/4:30h. Jak waga i grubość kawałka? Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Standardowa, czyli okolo 1kg. Srednica bo ja wiem - 10-12cm?Te 30min dodane na rozmrozenie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Skórką da się chleb smarować. Wypróbuj! Zastanawiam się gdzie się podział kolagen z tej golonki jeżeli skórka jest smarowna . Rozpadł sie? Konsystencję bym porównał do awokado - da się kroić widelecem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Standardowa, czyli okolo 1kg. Srednica bo ja wiem - 10-12cm? Te 30min dodane na rozmrozenie... [/q Zadając Ci pytanie na które odpowiedziałeś już wcześniej chciałem dać Ci możliwość przemyślenia tego co piszesz. A piszesz po prostu bajki że aż oczy bolą od czytania. Nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz i wątpię żebyś cokolwiek kiedykolwiek przygotował metoda SV bo byś wtedy wiedział jak się ośmieszasz Te 30min dodane na rozmrozenie.- chyba w mikroweli Wychodzi idealnie, nic z niej nie wyciekaTo możesz opowiadać dzieciom w przedszkolu, tu każdy wie ze mięso zamrożone/romrożone ma wycieki a gwaltownie romrożone ma jeszcze większe wycieki Poczytaj sobie to http://specjalnoscchk.pl/osiagi/PiotrowskiK_zamrazanie.pdf po wedzeniu ostudzona, do wora i 72stC/4h Gdybyś napisał jeszcze ciepłe, to by się czas 4 h może zgadzał, ale po wystudzeniu to Ty je w 4h możesz jedynie podgrzać W razie apetytu prosto z zamrazarki do wody 72stC/4:30h. Wyjac z wora, powiesic do ostudzenia. Wychodzi idealnie, nic z niej nie wycieka. Nowka sztuka prosto z wedzarni W tym czasie i w tej temperaturze o ile się w środku w ogolę rozmrozi to i tak będzie jeszcze zimna Tak że poczytaj sobie i zrób coś wpierw naprawdę, a potem napisz że przepraszasz za te bajki co napisałeś bo prawda wygada zupełnie inaczej Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Wiesz jak bardzo mi wszystko jedno co o tym sadzisz? Zjadlem juz tak zrobionych szynek chyba z 10kg. Wychodza DOSKONALE, 100% powtarzalne,za kazdym razem takie same. Wszyscy jedzacy mlaskaja jak prosiak A Ty mysl co chcesz nieuprzejmy czlowieku Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Zjadlem juz tak zrobionych szynek chyba z 10kg. Wychodza DOSKONALE, 100% powtarzalne, za kazdym razem takie same. Wszyscy jedzacy mlaskaja jak prosiak A pare dni temu przetestowalem druga wersje - szynka j/w po wedzeniu do wora i do ...zamrazarki. W razie apetytu prosto z zamrazarki do wody 72stC/4:30h. Wyjac z wora, powiesic do ostudzenia. Wychodzi idealnie, nic z niej nie wycieka. Nowka sztuka prosto z wedzarni Parę dni temu coś testowałeś i już zjadłeś 10 kg i masz powtarzalność procesu 100%kolejna bajka Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) "Apropo s-v to ja tak utrwalam wedzonki. Np. szynka 1kg wagi, po wedzeniu ostudzona, do wora i 72stC/4h.Wychodzi idealna, soczysta i co wazne prawie nic nie traci na wadze.A pare dni temu przetestowalem druga wersje - szynka j/w po wedzeniu do wora i do ...zamrazarki.W razie apetytu prosto z zamrazarki do wody 72stC/4:30h. Wyjac z wora, powiesic do ostudzenia.Wychodzi idealnie, nic z niej nie wycieka. Nowka sztuka prosto z wedzarni :)"Sadziem, ze pisze do ludzi inteligentnych, ale zawsze jeden rodzynek sie znajdzie Kazdy kto robi mieso metoda s-v wie ze wycieki przy obrobce sa znacznie mniejsze niz przy wyzszych temperaturach. Z ostatniej szynki 1kg bylo tak malo, ze zona zrezygnowala ze zlania plynu do sloika o co ja prosilem.No ale ty WIESZ lepiej. Oczywiscie J. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Mało ze jesteś bajkopisarzem, to próbujesz być złośliwy.Niestety brakuje ci wiedzy i doświadczenia na dalsza polemikę, wiec przechodzisz do pisania dalszych bzdur na zasadzie co ci ślina na jeżyk przyniesieA ja nie mam zamiaru położyć się na podłodze w piwnicy żeby choć troch zniżyć się do twojego poziomu.Tak ze możesz sobie dalej pisać co chcesz bo własnie trafiasz na listę ignorowanych bzduropisarzy i nie będę już musiał patrzeć na twoje żałosne wypociny Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD1958 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Panowie, przed paroma postami było jeszcze "na temat" - a teraz zrobiło się w stylu: " ...świento prawda, … która jest też "...tys prawda" stała się "... gó... prawda" - szanujmy sie wzajemnie!!!Nie chcę dosadniej sie wypowiadać.Jacek Cytuj ------------------------------------------"Ważne, by wiedzieć, CO SIĘ MÓWI, a nie mówić, CO SIĘ WIE..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 2 Września 2018 Mam cyrkulator z Lidla i ne wiem czy się prawidłowo zachowuje, to znaczy kiedy jest załączony i grzeje grzałka słychać śmigiełko ale nie widać bardzo ruchu wody.Kiedy nie grzeje nic nie słychać i nie widać ruchu wody.Nie wiem czy to prawidłowy objaw czy taka jest jego uroda Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Nie wiem co to za model w Lidlu sprzedają wiec za dożo nie powiem co do logiki działania pompa/grzałka.Może powiem tak, generalnie powinna chodzić cały czas, bo generalnie po to jest.Ale co do Twojej ruchu wody.Pytanie czy go nie widzisz, czy go nie ma?Czy masz odpowiedni stan wody?Mozę wrzuć kawałek czegoś pływającego i zobacz czy pod wpływem działającej pompy będzie się to poruszać po powierzchnie wody podczas grzania i w przerwach pomiędzy grzaniami. Edytowane 2 Września 2018 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Mam cyrkulator z Lidla i ne wiem czy się prawidłowo zachowuje, to znaczy kiedy jest załączony i grzeje grzałka słychać śmigiełko ale nie widać bardzo ruchu wody.po prostu padł - jak masz paragon to : dzwonisz na infolinie serwisową lidla - podajesz dane z paragonu - te co poprosza - podajesz adres - dostajesz na maila druk dla kuriera - pakujesz w oryginalne pudełko - albo inny twardy karton - kurier odbiera - za kilka dni dostajesz kurierem nowy. Cwiczyłem - to wszystko a nie dolączasz oryginału paragonu - bo kolejny może paść Edytowane 2 Września 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Udziec sarni bez kości - waga 2kg - temp. 62 st.C. - 16h.Wyszedł bardzo miękki, różowy na przekroju.Miejsce po kości zostało wypełnione słoninką z ziołami, całość obłożona kilkoma plastrami słoniny i przyprawami + wino.Marynowany kilka dni w lodówce i zamrożony.Obróbka termiczna jak wyżej.Serwowanie: sos na bazie wycieku + creme fraiche + masło truflowe lub borowiki. Edytowane 2 Września 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 2 Września 2018 Niestety coś jest z silniczkiem cyrkulatora bo przez chwilę ruszył i dość mocno woda wirowała ale niestety po wyłączeniu ponownie nie ruszył. Słychać że chce ale chyba jest coś zatarte niestety paragonu nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 2 Września 2018 niestety paragonu nie mam Jeżeli jesteś w stanie ustalić dokładnie date zakupu (np. na podstawie obciążenia kartą) i kwotę płatności, to wystarczy te dane podać przez telefon.I oczywiście miejsce zakupu.Miałam identyczny objaw w swoim cyrkulatorze i został wymieniony na nowy (bez okazywania paragonu). Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 2 Września 2018 Udziec sarni bez kości - waga 2kg - temp. 62 st.C. - 16h. A masz fotkę ? Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 2 Września 2018 A masz fotkę ? Niestety nie. Zabrałam cały pakunek do rodziny i tam dopiero dorabiałam sos. Było trochę zamieszania bo obiad był proszony w ogrodzie, wszystko szybko stygło.Zapomniałam dopisać, że po odsączeniu wycieku mięso zostało opalone opalarką gazową i dopiero podgrzane i wyporcjowane. Sos - bardzo gorący - i mocno wygrzany półmisek pomogły dłużej zachować odpowiednią temperaturę. Ale nawet pozostałe, wystudzone kawałki zostały zjedzone z apetytem. Fotka zapakowanych dwóch udźców i łopatek z w tematu bielenia koziołka Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/page/9/#findComment-605946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.