Muski Opublikowano 21 Września Autor Zgłoś Udostępnij #2126 Opublikowano 21 Września Co dodajecie do przecieru pomidorowego w słoikach na zimę ? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2127 Opublikowano 21 Września 19 minut temu, Muski napisał(a): Co dodajecie do przecieru pomidorowego w słoikach na zimę ? Aga dodawała solidny plaster cebuli na dno. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2128 Opublikowano 21 Września Ja dodaję tylko sól kamienną. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2129 Opublikowano 21 Września (edytowane) Ja dodaję tylko sól. Zazwyczaj stosuję warzonkę lub drobną morską. Soli dodaje 1 %. Edytowane 21 Września przez Todek 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2130 Opublikowano 21 Września U nas sól i cukier. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Września Autor Zgłoś Udostępnij #2131 Opublikowano 21 Września 5 minut temu, szrekPL napisał(a): sól i cukier. Jakie dawki ? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2132 Opublikowano 21 Września Tylko sól kamienna, lecz robię również sok do picia, tam oprócz soli dodaję cukier oraz zmielony pieprz, czasami dodaję świeżą zmieloną chili z własnej uprawy, proporcji nie podam ponieważ wszystko daję do smaku, a jak wiadomo każdy ma inny smak.... jeżeli robię sok z pomidorów odmiany malinowej nie dodaję cukru. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2133 Opublikowano 21 Września (edytowane) 12 minut temu, Muski napisał(a): Jakie dawki ? W sokach pomidorowych dostępnych w sklepach zawartość soli w 100 g soku waha się w granicach od 0,5 g do 0,7 g. Czyli na 1 litr od 5 do 7 g. Ja do soku na zupę daję 10 g/ 1 l, a do soków do picia daję 8 g. Edytowane 21 Września przez Todek 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2134 Opublikowano 21 Września Aga wkładam jeszcze kilka liści bazyli na słoik. Soli dajemy w zależności od wyczuwalnej słodyczy w smaku od 7-9g. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2135 Opublikowano 21 Września Dodajcie kiedyś odrobinę świeżego lubczyku.... niebo w gębie.... przynajmniej dla mnie 😋 1 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2136 Opublikowano 21 Września 3 godziny temu, Muski napisał(a): Co dodajecie do przecieru pomidorowego w słoikach na zimę ? Tylko sól. 1 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadwinia Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2137 Opublikowano 21 Września (edytowane) (Yerba) ja dodaję sól i cukier . Na kg pomidorów 3 płaskie łyżki cukru i łyżeczka soli . Inne dodatki dokładam przy gotowaniu konkretnej potrawy . Robię z pomidorów Lima Edytowane 21 Września przez Jadwinia 1 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2138 Opublikowano 21 Września 5 minut temu, Jadwinia napisał(a): Na kg pomidorów 3 płaskie W jaki celu dodajesz cukier? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadwinia Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2139 Opublikowano 21 Września 18 minut temu, Grzewlod napisał(a): W jaki celu dodajesz cukier? Do smaku . Lima jest lekko kwaskowata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij #2140 Opublikowano 21 Września Godzinę temu, Jadwinia napisał(a): Inne dodatki dokładam przy gotowaniu konkretnej potrawy Robimy podobnie... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadwinia Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij #2141 Opublikowano 22 Września ( Yerba) I to jest to . Dzięki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1036666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września Autor Zgłoś Udostępnij #2142 Opublikowano 24 Września Przeczytałem regulamin uważnie - nic tam nie ma na temat załaczników typu pdf... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1037023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Września Zgłoś Udostępnij #2143 Opublikowano 24 Września Nie musi być to zaznaczone w regulaminie. Po prostu takie są ustalenia administracji na podstawie dotychczasowych, wieloletnich doświadczeń, i tego się trzymajmy. Przypomnę przy okazji, aby nie udostępniać na naszym forum plików w rozszerzeniu pdf i podobnych. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1037067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Września Autor Zgłoś Udostępnij #2144 Opublikowano 25 Września 13 godzin temu, Maxell napisał(a): . Po prostu takie są ustalenia administracji OK Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1037144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano Niedziela o 18:11 Autor Zgłoś Udostępnij #2145 Opublikowano Niedziela o 18:11 Mam zamiar zrobić paprykarz i mam takie pytanie : Jak długo trzeba go trzymać po tyndalizacji by był już dojrzały w smaku ? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1049734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano Niedziela o 21:16 Zgłoś Udostępnij #2146 Opublikowano Niedziela o 21:16 (edytowane) 3 godziny temu, Muski napisał(a): Mam zamiar zrobić paprykarz Rybny? To myślę, że minimum 3 m-ce. Kiedyś oglądałem taki francuski program i tam było, że konserwy, sardynki w oleju szły do magazynu na 6 m-cy i dopiero po tym czasie do sklepów. Robiłem taką konserwę, rybki z warzywami, i otworzyłem ją chyba po jednym czy dwóch tygodniach, była słaba, pomyślałem, że więcej już jej nie zrobię. Ale jak następną otworzyłem po około 6 m-cach, to była cymesik.😁 Edytowane Niedziela o 21:22 przez Todek 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1049771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #2147 Opublikowano 18 godzin temu W dniu 23.11.2025 o 22:16, Todek napisał(a): minimum 3 m-ce. Dzięki Todek- Ty to jesteś specjalista od rybnych konserw . Tak zrobię Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1050126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #2148 Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) W dniu 23.11.2025 o 19:11, Muski napisał(a): Jak długo trzeba go trzymać po tyndalizacji by był już dojrzały w smaku ? To zależy kto jaki ma smak, i jak go robi, ale czym dłużej tym lepiej. Ja np. nie parzę ryby przed włożeniem do słoików tylko daję surową. Ma to moim zdaniem dwa plusy. Jeden to taki ,że paprykarz nie jest suchy i dwa zachowany jest smak ryby bo parzona jest tylko raz w słoiku. Edytowane 2 godziny temu przez arkadiusz 2 Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/86/#findComment-1050215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi