Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Ty Grzesiu potrafisz się ustawić :facepalm::D

Ten nos mnie kiedyś zgubi :D. Halinko szkoda, że jak wędzisz to u mnie nie czuć Twojego dymu, po węchu do wędzarni :facepalm::D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-743114
Udostępnij na innych stronach

 

 zapraszam

 

 oraz kilka smacznych przeszkód 

 

Liźnięta zimnym dymem  8godzin  

 

 

Waldku, szykujesz kolejny powód do spotkania w miłym towarzystwie ? :D  :clap:

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-743162
Udostępnij na innych stronach

Minęło 2 tygodnie i tydzień od pierwszego wędzenia  z 5,35 kg zostało 4,05  - prawie 25% odparowało :D

Dzisiaj drugie zimne podwędzenie 3,5 h rzadkim dymkiem 21 st ;)

post-70549-0-15233000-1642257718_thumb.jpg

dla porównania po pierwszym dymku:

post-70549-0-56696800-1642258530_thumb.jpg

 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-744893
Udostępnij na innych stronach

Ale chyba dasz radę.Jak nie to jadę pomóc w konsumpcji. ???? Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-745061
Udostępnij na innych stronach

;) Muski, dziurwy zwiększają kubaturę wyrobu...no i są wyjątkowo dietetyczne...nawet vege, śmiem twierdzić... :D

Mi tam się kiełba podoba...uroczą jest... :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-745122
Udostępnij na innych stronach

@Muski,dziurki po to zeby dodatkowe dosmaki lepiej sie trzymaly/musztarda , chrzan/itp :)  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-745189
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego już solidny kawał odkroiłeś? przecież to wersja torcika do patrzenia a nie do konsumpcji :tongue:;):D

 

Piękny i zapewne bardzo smaczny, a co najważniejsze to wykonany w mojej wersji smakowej :clap:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746355
Udostępnij na innych stronach

Wersja finalna torciku  ;)

attachicon.gifIMG_20220122_120421.jpg

Dobrze, że można kupić owocki 

Torcik wygląda pysznie :tongue: :tongue:  :clap: 

„Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746496
Udostępnij na innych stronach

Zapeklowałem po ok 6 kg szynki i piersi z indyka w jednej psolance i afera  :facepalm:  Córka docieka czy piersi z indyka nie przejdą smakiem szynki i odwrotnie no bo przecież inna struktura mięsa i inna wymiana osmotyczna ... 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746903
Udostępnij na innych stronach

Nooo, zawsze istnieje możliwość że nastąpi zbyt mocna wymiana osmotyczna, i szynka zacznie sobie z radości gulgotać, a pierś indycza pochrumkiwać, że ma takie miłe towarzystwo :D .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746908
Udostępnij na innych stronach

szynka zacznie sobie z radości gulgotać, a pierś indycza pochrumkiwać

 

Dobre :D myślę, że może dojść jednak do wymiany smaków i podczas jedzenia indyka będzie odbijać się szyneczką i na odwrót :D:frantics: a tak na poważanie to nic niczym nie przejdzie :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746919
Udostępnij na innych stronach

6 kg szynki i piersi z indyka w jednej psolance i afera 

Słusznie  :devil:

Do takich piersi to się można przyssać !

A co,....atawistyczny odruch...

Ale tym szynkom humor się poprawi co zapewne wpłynie na ich smak pozytywnie  :frantics:  

A i piersi będą szczęśliwe  :laugh:

 

P.S. Pozdrawiam wszystkich koneserów piersi  :tongue:

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-746924
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale tym szynkom humor się poprawi co zapewne wpłynie na ich smak pozytywnie     A i piersi będą szczęśliwe 
 a co bedzie jak taka piersiczka przejdzie ta pania 4 literowa to ja juz nic nie bede mowic  :facepalm:  :tongue:  :frantics:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-747021
Udostępnij na innych stronach

Lekko modyfikowany przepis na terinę serową z buraczkami z postu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=741352

 zrobiona trochę na lenia (gotowy sok z buraka :facepalm: ) mianowicie:

III wersje

 1 Kilogram serka mielonego do sernika

Cały jogurt grecki – 400g

Sok z buraka 230 ml (fortuna)

3 ząbki czosnku wyciśnięty

Sól, pieprz do smaku

Żelatyna – 28 g rozpuszczona w wodzie ok 70-80 ml (i dodana do wrzącego soku z buraka)

Serek kozi 125g (bo był w lodówce) ale na tą ilość pomijalny 

Sok podgrzany do wrzenia – odstawiony wymieszany z rozpuszczoną żelatyną

Łącznie  ok 1800 -1850g

 

Podzielony na 3 po ok 610 - 620)gram

1 plus czarnuszka – 12 gram/ 610 gram - następnym razem nie 2gramy/100 a 1,5g

2 plus kozieradka (wcześniej zagotowana i parzona 10 min)- 25 gram / - 4gramy/100 następnym razem 2,5g/100g teriny 

3 plus koperek  posiekany ok 15 gram /ok 620gram - ok 2,5 g/100g teriny - i tutaj jest w punkt 

Foremki wyłożone folią do spożywczych i plasterkami buraka

Zalane masą i do lodówki

post-70549-0-65935000-1643530534_thumb.jpg

Halusia i Renia przy śniadaniu - salceson, pistacjowa  :D  :thumbsup:

i Grześ jajka dwuokie  :D  :thumbsup:

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-747965
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halusia i Renia przy śniadaniu - salceson, pistacjowa    i Grześ jajka dwuokie   

 

:clap:  :clap:  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/56/#findComment-748362
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.