Grzewlod Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Filet oczyszczonego karpia nacinam od wewnętrznej strony ostrym nożem ( nie nacinając skóry) co kilka milimetrów 3-5 ,solę i w pasek wzdłuż kręgosłupa wcieram kilkanaście kropli cytrynyDodam tylko, że ości żebrowe należy wcześniej usunąć pozostałe drobne ości częściowo się wytopią w każdym razie nie będą wyczuwalne podczas konsumpcji. Ja na tym etapie używam pieprzu cytrynowego z dodatkiem sumaku oczywiście każdy sposób doprawiania jest dobry , każdy aromatyzuje według swojego smaku. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) No nie wiem ,ja tam znajde osc nawet w w szprotce z puszki ,jesli chodzi o karpia to raz w zyciu jadlam pysznego karpia z hodowli u milych panstwa u ktorych noclegowalismy pod namiotem ze 33 lata temu ,bylo to niedaleko Oswiecimia latem nigdy juz ani takiej ani czerwonego barszczu nie mialam okazji zjesc . Edytowane 23 Grudnia 2022 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) Electro jak precyzyjnie natniesz tak jak opisał Waldek to nie wyczujesz ości podczasz konsumpcji. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Wyczuje ,kazda ja nawet po zmieleniu potraxfie wyczuc , to taka fobja u mnie :-) osci watrobka i korzuch z mleka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 23 Grudnia 2022 używam pieprzu cytrynowego z dodatkiem sumaku Znakomity kompozyt do ryby Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Jak się rozpędzimy z tym karpiem i zostaje sporo smażonego - pamiętajmy , marynowany w occie z cebulą jak śledź = wyśmienity Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Pan karp ciąg dalszy...Pozostało obtoczyć w mieszankę mąki i bułki i smażenie...Oczywiście można wcześniej zamoczyć w jajku Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Rozumiem że drożyzna, ale w aż takie cienkie plasterki kroić? - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Rozumiem że drożyzna, ale w aż takie cienkie plasterki kroić? - :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Pan karp ciąg dalszy. :clap: Robię podobnie po kąpieli mlecznej płuczę rybę następnie ociekanie, nacięcie - porcjowanie i przyprawy dalej wiadomo. Rozumiem że drożyzna, ale w aż takie cienkie plasterki kroić? Czym cieniej tym lepiej ości się wytapiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Pan karp po smażeniu [Dodano: 24 gru 2022 - 18:34]dalej wiadomoNo grawlaxy Dzięki za fantastycznego łososia Edytowane 24 Grudnia 2022 przez EAnna Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Przepiękne obydwa !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Pan karp po smaka żeniu Przez przypadek nie tą fotkę zamieściłem tak to jest z telefonu zamieszczać .Miała być poniższa fotka. Dzięki za fantastycznego łososiaSmacznego Gravlax jest fantastyczny . Edytowane 24 Grudnia 2022 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Takie tam refleksje ..... coraz więcej SiBów jest z nami (w metaforze ) na Święta....Henio, Kruszynka , Grześ, Aga, Halusia , Renia z kolędami ..... i oczywiście wspomnienia niektórych potraw Zlotowych . A i Grzybki marynowane od Kasi Ziezielonej .....i suszone grzyby Alinki Kiedyś , na początku zapytałem - po co mam jechać na jakieś spotkanie Zlot z wirtualnymi wędzarnikami - co to zmieni ? usłyszałem : Spotkanie w realu zmienia wszystko...... I zmieniło BARDZO POZYTYWNIE Dzięki Edytowane 26 Grudnia 2022 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Spotkanie w realu zmienia wszystko...... I zmieniło :yes: BARDZO POZYTYWNIE Dzięki :) :thumbsup: :clap: http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Takie tam refleksje ..... Waldku , co Cię tak naszło :D Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 25 Grudnia 2022 co Cię tak naszło A Święta i te potrawy z przepisów wędzarników i niektóre oryginały Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 25 Grudnia 2022 no mnie dopadają takie myśli jak mam . Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 25 Grudnia 2022 jak mam Ej nie , tak właśnie przy stole pogadaliśmy , ale czy nie jest to prawdą ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 25 Grudnia 2022 A Święta To taki magiczny czas wielu pozytywnych emocji i refleksji . Kiedyś , na początku zapytałem - po co mam jechać na jakieś spotkanie Zlot z wirtualnymi wędzarnikami - co to zmieni ? usłyszałem : Spotkanie w realu zmienia wszystko...... I zmieniło :yes: BARDZO POZYTYWNIE . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Nie tylko moje zdanie , ale zięć stwierdził :PRZEPYCHOTA Ryby od Mistrza Grzewłoda Leszcz i pstrągi - jak zwykle pyszne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 26 Grudnia 2022 zięć stwierdził Ze zdaniem i oceną zięcia się raczej nie dyskutuje.Radosnych Świąt ciągu dalszego życzę dla całej familii. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Coś dla podniebienia Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 26 Grudnia 2022 Coś zapewne smacznego. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 26 Grudnia 2022 zapewne Polędwica wołowa w cieście francuskim z grzybami , mówią na to wellington Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi