Skocz do zawartości

Muski - Qlinaria


Muski

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

mówią na to wellington 

To kiedyś było moje popisowe danie :thumbsup: ....przed wędlinamidomowymi  :laugh:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Karczek dojrzewający 

2 miesiące plus , plus peklowanie  ;)

post-70549-0-22607200-1678438390_thumb.jpg

post-70549-0-89026000-1678438409_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Trochę ze śniadania ;)

post-70549-0-82430000-1681032374_thumb.jpg

post-70549-0-05630700-1681032388_thumb.jpg

post-70549-0-79332000-1681032402_thumb.jpg

post-70549-0-95477800-1681032417_thumb.jpg

Farszu z pieczarkami nawaliłem jak zawsze za dużo :facepalm:

post-70549-0-64982900-1681032429_thumb.jpg

post-70549-0-75499200-1681032444_thumb.jpg

post-70549-0-44865200-1681032456_thumb.jpg

Sałatka z pstrągiem ....Dzięki Grzesiu za pstrągi  :thumbsup:

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę ze śniadania

Hmmm...wyglada mi to na wesele wielkanocne  :D 

:clap:  :clap:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiem to nie baby wielkanocne , ale córka zrobiła wg własnej koncepcji ;)

post-70549-0-37416700-1681133003_thumb.jpg

post-70549-0-51708500-1681133081_thumb.jpg

 

post-70549-0-17303800-1681133172_thumb.jpg

post-70549-0-96415200-1681133031_thumb.jpg

post-70549-0-49062600-1681133050_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Konieczne porządkowanie w półkach z nalewkami odkryło kilka perełek między innymi :

post-70549-0-66383000-1682768105_thumb.jpg

@EANNA miała rację , pisząc czy też mówiąc , że nalewka z kwiatów bzu czarnego zmienia smak i kolor po latach 

 Tak zdecydowanie tak  :D  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

 

post-70549-0-24097800-1682768151_thumb.jpg

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i ktos mi przypomnial o moich zapomnianych , tez musze posprawdzac ,mam chyba ze 2 kartony juz od dawna nie zagladalam do nich , u mnie glownie byly wisniowki i czarna porzeczka, :-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

przypomnial o moich zapomnianych

I znalazła się lawendowa - z 5 lat niepijalna - nie pamiętamy dokładnie ale chyba pełnoletnia/ wytwór  Małgo nie zapisała daty/ - i.... zaczeła być pijalna :D  ;) czas czyni cuda,  szczególnie w nalewkach

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy wczorajszej kaszance z grilla - córka przypomniała mi o syropie z pędów sosny....no tak to już czas ,zwykle do 15 maja  :D

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakoś też wpadł na grilla  :facepalm:  

post-70549-0-96839700-1682944303_thumb.jpg

Wolne grillowanie pod zamknięciem , jeszcze z 90 min - co by farsz był miękki /wprawdzie warzywa/ ale...

 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dodany do warzyw imbir, cytryna i kora cynamonu nadały trochę azjatycki smak  :D

post-70549-0-13016500-1682951794_thumb.jpg

post-70549-0-13493100-1682951808_thumb.jpg

i papaja z grilla jako dodatek do kurczaka  :D

post-70549-0-95006500-1682951819_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.