Marek z Bielska Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Stycznia 2019 O jej jakie uderzenie po oczach dostałem...doświetlona fotka,piękna kiełbaska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Rewelacja, piękne kiełby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Marku, fotki robione w świetle dziennym, ustawienia aparatu, nie doświetlam sztucznie. Może takie ustawienia monitora lub wyswietlacza? Mi po oczach nie daje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Apetycznie wyglądające wyroby, no i ładnie wykonane. ..brawo Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Marku, fotki robione w świetle dziennym, ustawienia aparatu, nie doświetlam sztucznie. Może takie ustawienia monitora lub wyswietlacza? Mi po oczach nie daje Balans bieli + nasycenie się posypało. Tej indyczej będę musiał spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Super! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Mi po oczach nie daje A mi ... ... i owszem - "kiełbasa improwizowana" jak i zdjęcia - pełna profeska . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Marku, fotki robione w świetle dziennym, ustawienia aparatu, nie doświetlam sztucznie. Może takie ustawienia monitora lub wyswietlacza? Mi po oczach nie daje Balans bieli + nasycenie się posypało. Tej indyczej będę musiał spróbować.Ale, że u mnie w aparacie? [Dodano: 24 sty 2019 - 21:37] Mi po oczach nie daje Też wyświetla Ci zbyt przeswietlone? Może mi się w aparacie pochrzanilo, nie wiem - bo ja widzę normalnie :p A mi ... ... i owszem - "kiełbasa improwizowana" jak i zdjęcia - pełna profeska . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zarówno wyroby jak i prezentacja, pierwsza klasa Ewcia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Żywiecka wg Kostka.. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14834-kiełbasa-żywiecka-wg-kostka/[Dodano: 25 sty 2019 - 22:46]Krakowska wg Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/ Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-621685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Maja 2019 (edytowane) Kiełbasa wieprzowa z chili, wędzona podpiekana - na życzenie męża, zaczynałam od 2 g chili - po testach smakowych stanęło na 5 g ale on lubi ostre 50/50 łopatka i boczek,peklowane 48h 18g peklo/kg mielenie Łopatka 8mm, boczek 6 mm. Na kg przyprawy:1.5 g pieprz czarny świeżo mielony1.25 kg kolendra suszona (liście),2 g czosnek,5 g grys chili woda 5% osadzanie 3 h w pokojowej temperaturze, osuszanie 45 st, wędzenie 55 st do koloru (około 3,5 h), podpiekanie 90 st do 68 st wewnątrz wyrobu[Dodano: 04 maj 2019 - 12:40]Chłopska - tudzież a'la chłopska, ponieważ najpierw peklowałam 48 h a później robiłam dalej. 4 kg karkówki,1 kg boczkupeklowane 48 h 18g/kg peklosoli Mielenie: Sitko 8mm. Przyprawy na kg:majeranek 1.5 g,czosnek 4.5 g,pieprz czarny 1.5 g,cukier 2g,woda 5% (do wody dajemy przeciśnięty czosnek i przyprawy, dodajemy do mięsa) Część parzyłam a część podpiekłam (4 ostatnie zdjęcia) aby sobie porównać smaki Oryginalny przepis:https://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1134-kielbasa-chlopska Gramaturę przypraw od Pawła, zwiększyłam tylko gramaturę czosnku, ponieważ w przepisie Szczepana było 10-15 ząbków na 10 kg mięsa, zważyłam sobie 6 ząbków (na 5 kg) i wyszło mi 4,5 g https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-produkcji-paw%C5%82a/ [Dodano: 04 maj 2019 - 12:57]Kiełbasa drobiowo-wieprzowa, wędzona krótko, parzona, krucha i delikatna. 40% udo z indyka40 % szynka wp I20 % boczek Peklowane 48 h, 18g peklosoli/kg Mielone: szynka 13 mm, udo i boczek 6mm Przyprawy na kg mięsa:1 g majeranku2 g pieprzu białego2 g czosnku0,5 g gałki muszkatołowej3 g gorczycywoda 6 % Mieszane delikatnie aby pozostała krucha Osadzanie 1 h w pokojowej temp, osuszanie 45 st, wędzenie 55 st 2 h, parzenie w wodzie 75 st do 72 wewnątrz Przepis Mateusza Martyniaka Edytowane 4 Maja 2019 przez Efffa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Maja 2019 Zrobiłam nowe zdjęcia kiełbasy wieprzowo-drobiowej. Na fotkach na czarnym tle światło się odbijało i na zdjęciach widać jakby była nierównomiernie uwędzona. Ciężko było ją uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Maja 2019 Zrobiłam nowe zdjęcia kiełbasy Jesteś nie tylko utalentowaną wędliniarką ale również fotografką Podobają mi się te aranżacje kiełbasy Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Maja 2019 Dziękuj EAnno w kwestii wędlin uczę się od najlepszych... czyt:z forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 4 Maja 2019 kiełba przyjemna oku, szczególnie te pierwsze fotki... Przeapetyczna... Efffa a tote ŕóżowe (na moim odczytniku) to papryka? Czy coś innego?.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 4 Maja 2019 kiełba przyjemna oku, szczególnie te pierwsze fotki... Przeapetyczna... Efffa a tote ŕóżowe (na moim odczytniku) to papryka? Czy coś innego?..To obok kiełbasy? Habanero, papryczka, ale ona krwista czerwień jest nie różowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Maja 2019 Piękne wyroby i śliczne zdjęcia, czego chcieć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Maja 2019 Dzięki, tak myślałem, że to u mnie szwankuje coś...jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Maja 2019 Filet z piersi indyka Pierś indyka pozbawiona błon i żyłek, zapeklowana na sucho 18g peklosoli/kg mięsa przez 3 dni. Zawinięta w folię celulozową, umieszczona w siatce. Zostawiona na 3 h w temp pokojowej do wyrównania temp. Następnie w wędzarni przez 45 min w temp 45 st wygrzewana(w tym czasie boczki się osuszały), wędzenie w 55 st do koloru, parzenie w wodzie 75 st do 72 st w mięsie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Piesek wytrzymał czy zajumał jedną. swoją drogą to nieludzkie wystawiać Go na takie pokuszenie. ☺. Jak ja tu monitor bym zjadł☺️ Edytowane 5 Maja 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 5 Maja 2019 Sam się wystawia na pokuszenie bo duży taki, jak stoi to głowę ma jeszcze ponad stołem, tutaj sobie położył. Psinki nie jumają. On pilnuje bo wie, że "dupki" dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 5 Maja 2019 Moj pies jest calkiem obojetny na wedzone ..kielbasy jak sie osuszaja to zero zainteresowania Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 5 Maja 2019 Jak tu kolorowo i smacznie u Ciebie Ewo. Widać, że nauka nie poszła w las, oby tak dalej Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Maja 2019 Moj pies jest calkiem obojetny na wedzone ..kielbasy jak sie osuszaja to zero zainteresowania moje też nie próbują kraść ale wąchają. Aczkolwiek nie wiem czy by się nie poczęstowały gdyby nikt nie patrzył. Ze stołu nie zabierze, ale kiedyś zostawiłam sernik na jakimś krześle do ostudzenia. Nooo, sernik mu smakował ???? [Dodano: 05 maj 2019 - 15:54]Jak tu kolorowo i smacznie u Ciebie Ewo. Widać, że nauka nie poszła w las, oby tak dalej dziękuję Halinko ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) sernik Moj sa sernik zrobi wszystko ! ..jak by na podloge upadl wolowy stek to on nie przybiegby tak szybko jak do okrucha sernika .Max jak byl szczeniakiem wlazl na lawe w pokoju i pozarl 2 plastry mojej wedzonej kaczki ale taki numer to byl za malucha teraz to aniol nie pies Edytowane 5 Maja 2019 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15546-wyroby-w%C4%99dzone/page/2/#findComment-630654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.