Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 545
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

To jak im się to udaje

 

Poledwicę łososiową, którą wędzi sie na zimno długo itd. możesz kupić w markecie często za 9,99 a ja surową polędwice kupuję po 16 z groszami. Prawda, że zakłady mięsne kupują duże ilości mięsa i mogą mieć niższą cenę ale nie aż tak. Reszta to to, co napisała electra

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-679632
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kurczę mleka nie dawałem do kiełbasy jeszcze ani maki ziemniaczanej ani ze zbóż
 

Mleko w proszku jak i make niezaczernianą w małych ilościach dodaje się aby ukryć male podcieki i niechciane galaretki.

Jako mały dodatek w domowych wyrobach całkowicie nieszkodliwy, no poza marginalnie niskim wzrostem kaloryczności produktu.

W większych ilościach, aby wchłonęła się dodana w woda/tłuszcze  :laugh: i  całą tą "budyniową" masę ładnie zespolić

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-679633
Udostępnij na innych stronach

 

To jak im się to udaje

Poledwicę łososiową, którą wędzi sie na zimno długo itd. możesz kupić w markecie często za 9,99 a ja surową polędwice kupuję po 16 z groszami. Prawda, że zakłady mięsne kupują duże ilości mięsa i mogą mieć niższą cenę ale nie aż tak. Reszta to to, co napisała electra

Jak chciałem kiedyś handlować wędlinami to markety mialy taniej wędliny niż ja netto w hurtowni wiec to możliwe ze maja dużo taniej

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-679779
Udostępnij na innych stronach

nformacje o produkcie

 
KIEŁBASA SZWAGRA SOKOŁÓW KG

 

To zdecydowanie nie to. Jeżeli już to "Szwagra Klembów". Na samym początku napisałem, że proszę się nie sugerować nazwą.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-679949
Udostępnij na innych stronach

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page-5?do=findComment&comment=678828

post #85

kiełbasa z samej dwójki jak Tobie sugerował @Arkadiusz. Zestaw przypraw inny. Nikt Ci nie poda przepisu na kiełbasę z niewiadomo jakiej masarni. Najlepiej działaj metodą prób i błędów. Kiedyś znajdziesz podobny smak lub odkryjesz lepszy i ciekawszy.  :D  :D  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-679959
Udostępnij na innych stronach

Chciałbym znów nawiązać do dyskusji (kilka stron wstecz) o zimnym wędzeniu

Mam pytanie do zaawansowanych w tym temacie.

Prawda to, czy "ściema":

???

Podobnych niemieckojęzycznych filmów można znaleźć na Y_T multum. 

Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680757
Udostępnij na innych stronach

 

 

Prawda to, czy "ściema"

A o co Ci chodzi ? O wędzenie albo o peklowanie? 

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680813
Udostępnij na innych stronach

Chciałbym znów nawiązać do dyskusji (kilka stron wstecz) o zimnym wędzeniu.

Mam pytanie do zaawansowanych w tym temacie.

Prawda to, czy "ściema":

???

Podobnych niemieckojęzycznych filmów można znaleźć na Y_T multum.

Jeśli chodzi o peklowania to nic dziwnego jeśli o wędzenie to tez nic dziwnego jeśli o szyszek to osobiście nie robiłem ale w Skandynawii wędzarni iglastym

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680819
Udostępnij na innych stronach

Jezeli chodzi o Polskie normy, to wszędzie znajdziesz ze.iglaste drewno w tym szyszki się nie nadaje.

W Niemczech jednak się dodaje (ja dodaje tylko do szynki ewentualnie boczku prasowanego wolnodojrzewajacej, ale nie radze się glośno do tego przyznawać na tym forum)

We Francji dodaje się drewna z orzecha uznawanego w Polsce jako dodatek trujący.

Oficjalnie robią to tylko osoby przeszkolone i z "papierami" ale życie to życie i robią to też inni.

PS

Bo to jest tak jak z papierosami

Wiadomo ze są szkodliwe, jedne bardzie inne "mnie" = jeszcze bardziej , a ludziom palącym jedne mnie a inne bardziej smakują

Gesendet von meinem SM-A705FN mit Tapatalk

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680824
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale nie radze się glośno do tego przyznawać na tym forum

Dlaczego? Przecież od wieków wiadomo, e szynki szwarcwaldzkie wędzone są z dodatkiem drewna drzew iglastych. U nas też do wędzenia kilku kiełbas dodaje się jałowiec. Jeśli ktoś jest zwolennikiem takich smaków, niech wędzi.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680838
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego

 

Odpowiedz jest prosta, znasz reakcje na cokolwiek innego co nie wywodzi się z książki .... no takiej z numerkami  :)

A wiesz ze często nie trzymam się tego, nie dlatego ze uważam ze wiem lepiej, po prostu nie lobię sztancowego jedzenia, lobie natomiast kombinować i szukać nowych smaków.

Nawet ostatni mój przykład, wyroby dojrzewające bez oslonkowe, produkt znany na południu Włoch i robiony od wieków, ale jak to pokazałem to tylko je...y od tego czasu dostaje za to, :)  :)  :)

Zanim zrobiłem to słyszałem ze się nie uda, ze źle, ze nie zgodnie z technologia itd 

Jak zrobiłem i jest OK, to grzybnia i rura wydechowa itd  :)

Pewnie ze Szwajcaria nie Calabria, i tamtejszy klimat mogę tylko w "komorze klimatycznej" spróbować odtworzyć, ale jak widać wychodzi  :)

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680849
Udostępnij na innych stronach

Rób, pisz tutaj, chwal się i nie przejmuj. Będziemy usuwali wszystkich nadgorliwych technologów.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680852
Udostępnij na innych stronach

nie przejmuj

 

Mirku, ani trochę się tym nie przejmuje, nawet powiem ze bawi mnie to, bo przynajmniej wiem co, kto i ile wie w temacie.

Technologów nie ma co usuwać (nawet jak maja odmienne zdanie), bo przynajmniej pogadać merytorycznie i dowiedzieć się czego nowego można, ale "technologów" zaśmiecających to co innego.

A ja i tak informacje weryfikuje wieloźródłowo, bo tylko tak można wypośrodkować jak to jest, w ostateczności robię test i koniec.

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680857
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o peklowania to nic dziwnego jeśli o wędzenie to tez nic dziwnego jeśli o szyszek to osobiście nie robiłem ale w Skandynawii wędzarni iglastym

 

Mnie nie chodziło o ten marginalny dodatek, jak ta pokruszona szyszka, ale o wędzenie szynki dymem o temperaturze do 25 st.C!! 

Czy taka szynka da się w ogóle zjeść?? :cry:

Co innego wędzenie łososia czy nawet pstrąga, które mają znacznie delikatniejsze mięso, nieporównywalne z wieprzowym. 

No i ten dymogenerator, jakże inny od tych omawianych na naszym Forum(?)

Taki "dymo" na pewno daje rzadszy dym od "dymo" Rogera, więc chyba uwędzić "zjadliwą" szynkę byłoby chyba znacznie trudniej(?)

Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680890
Udostępnij na innych stronach

nieporównywalne z wieprzowym.

Wydaje mi się, że to co On tam wędzi to jest wołowina.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680891
Udostępnij na innych stronach

Wydaje mi się, że to co On tam wędzi to jest wołowina.

 

To jest szynka wieprzowa

poklowana

50g/kg peklosol (0,5g)

1 łyżeczka cukru / kg

parę ziarenek jałowca, pieprzu i kolendry kawałek liścia laurowego, wszystko razem mielone młynkiem ręcznym do kawy  - to mówi, w składzie pod filmem już podał mniej składników

peklowanie 12 dni

1 noc moczenie w wodzie

potem płukanie ciepłą woda

osuszanie

wędzenie 8 h X 7 dni

Miedzy czasie suszenie w klatce z siatką

pakowanie w woreczki próżniowe

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680894
Udostępnij na innych stronach

 

Jeśli chodzi o peklowania to nic dziwnego jeśli o wędzenie to tez nic dziwnego jeśli o szyszek to osobiście nie robiłem ale w Skandynawii wędzarni iglastym

 

Mnie nie chodziło o ten marginalny dodatek, jak ta pokruszona szyszka, ale o wędzenie szynki dymem o temperaturze do 25 st.C!!

Czy taka szynka da się w ogóle zjeść?? :cry:

Co innego wędzenie łososia czy nawet pstrąga, które mają znacznie delikatniejsze mięso, nieporównywalne z wieprzowym.

No i ten dymogenerator, jakże inny od tych omawianych na naszym Forum(?)

Taki "dymo" na pewno daje rzadszy dym od "dymo" Rogera, więc chyba uwędzić "zjadliwą" szynkę byłoby chyba znacznie trudniej(?)

A czemu ma się nie

Dać zjeść takiej szynki ?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680895
Udostępnij na innych stronach

Zjeść to się da tylko trzeba bardzo cienko kroić bo mięso będzie surowe i gdybyś nawet wędził w tej temperaturze przez tydzien to i tak szynka będzie surowa.Te dymo pokazane na filmiku bardzo dobrze się sprawdza przy wędzeniu powiedzmy na "zimno" tak jak dymogenerator.Ja wolę jednak dymogenerator bo nie podbija  temperatury w komorze jak to ustrojstwo.Wióry w dymogeneratorze żarzą sie poza komorą a nie w komorze .

Wędzarnia to nie lokomotywa i do prawidlowego uwędzenia nie potrzeba aż tak dużo dymu jak by się wydawało.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680899
Udostępnij na innych stronach

Zjeść to się da tylko trzeba bardzo cienko kroić bo mięso będzie surowe i gdybyś nawet wędził w tej temperaturze przez tydzien to i tak szynka będzie surowa.

Właśnie o to m. in. mi chodziło, że chyba brzytwą trzeba będzie kroić taką szynkę aby dało się ją pogryźć  ;)

Gdy ktoś jest przyzwyczajony do smaku szyneczki wędzonej na gorąco i potem jeszcze parzonej, to degustacja tak uwędzonej, jak na tym filmie, będzie dość trudnym doświadczeniem  :cry:

A i uzębienie degustatora też powinno być kompletne  :D

[Dodano: 15 paź 2020 - 21:30]

Ja wolę jednak dymogenerator bo nie podbija  temperatury w komorze

Po termometrze pokazanym na filmie widać chyba, że raczej nie podbija(?)

Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680901
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po termometrze pokazanym na filmie widać chyba, że raczej nie podbija(?)
 

Facet mówi ze zaczynając wędzenie przy minusowej temperaturze na zewnątrz, nie wie ile dokładnie jest w wędzarni, bo termometr pokazuje mu 0 stopni, ale jet to najniższa temperatura jaka ten termometr może pokazać (mechaniczne ograniczenie ruchu wskazówki), dopiero kolo południa się ociepliło i słonce grzało wędzarnie termometr wskazał mu wtedy 25 st wiec przerwał wędzenie

 

 

że chyba brzytwą trzeba będzie kroić taką szynkę aby dało się ją pogryźć 
 

jak wszystkie podsuszane wędliny, niewątpliwie jest trochę twardsza, ale to rzecz uznaniowa. Osobiście wole taka własnie lub jeszcze trochę bardziej posuszona. nadal jeszcze normalnie się to je nawet grubsze plasterki. Normalnie podaje się to krojone na grubość pergaminu, jeżeli krojący ma wprawę, to tnie plasterki które położone na gazetę są na tyle przezroczyste, ze można przeczytać tekst.


[Dodano: 15 paź 2020 - 22:06]

Tak na szybko skrojone ale jeszcze za miękkie do cienkiego krojenia

 

post-40314-0-66140500-1602792350_thumb.jpg

 

post-40314-0-21269400-1602792369_thumb.jpg

 

post-40314-0-61176800-1602792396_thumb.jpg

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680903
Udostępnij na innych stronach

Tak więc już co nieco (dzięki Wam) robię pierwsze teoretyczne kroki ku zgłębieniu wiedzy na temat zimnego wędzenia. Rzeczywiście z tego filmu precyzyjnego przepisu raczej nie da się wyciągnąć, ale pierwsze koty za płoty. Bez eksperymentów na pewno się nie obejdzie. Ten "dymo" pokazany na filmie mam zamiar sobie zrobić tylko do zimnego wędzenia, bo (jak dla mnie) jest łatwiejszy do wykonania i nie ma prawa się w nim nic zawieszać. Jeśli mi będzie podbijał temperaturę, to zrobię nad nim defllektor dopasowany do mojej wędzarni.

Dzięki TOSHIBA, że zwróciłeś mi na to uwagę. Na początek wezmę na warsztat polędwiczki (także z dzika), bo jak widać  z waszych wypowiedzi, powinno być to łatwiejsze. 

Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680910
Udostępnij na innych stronach

Kupilem 2 takie dymogeneratory ośmioscieżkowe

 

post-40314-0-39945600-1602796085_thumb.jpg

 

https://www.amazon.de/gp/product/B07KB1JDKB/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&psc=1

 

Myślałem ze to lipa

Okazało się ze jeden starcza na moja wędzarnię.

Podpalony z 2 stron dymi 6 do 8 h w zależności jaki zrębki /wiórki, nasypiesz bardzo drobne to dymi z jednej strony podpalony 20h czyli w moim przypadku 10h

Dymu w zupełności starcza przy otwartym kominie na full. (można podpalić tylko z jeden strony to dymu jest mniej, a czas skróć zasypując tylko polowe ścieżek

Podejrzewam ze zima będę musiał dogrzewać grzałką aby dym wylazł z wędzarni, bo jak nie to będzie jak na tym filmiku wszystko się cofać.

Bardzo faja rzecz. Zakupiona prze zemnie nie tylko do zimnego wędzenia ale z dodatkami typu szyszka, czy jakiś kawałek drewna czy ziół lub innych eksperymentów, które w pozostałych dymogeneratorach są trudno lub całkowicie nie wykonalne.


[Dodano: 15 paź 2020 - 23:34]

PS

Jeżeli Ci tego typu wędlina zasmakuje (obojętnie z szyszka lub bez :) ), proponuje w tym szczególny wypadku (no jeszcze salami o grubości więcej niż 9 - 10 cm ) przestawić się na stosowanie mieszanki peklującej, a nie peklosoli

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680913
Udostępnij na innych stronach

 

 

przestawić się na stosowanie mieszanki peklującej, a nie peklosoli
Wytłumacz proszę z ta mieszanką peklującą  a nie peklosolą? 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680931
Udostępnij na innych stronach

615abee16250832ba7c2abe15427d1ce.jpg

aaa73b1b4459278ce35ccb3d54576692.jpg

Ja przerobiłem tak wędzarnie ze mogę wędzić jak w elektryku albo tradycyjnie dymo generator z puszki.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/18/#findComment-680932
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.