DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Ok. Ale do jajek to mnie nie mieszaj . bo tego nie robiłem i nie pisałem o tym . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Napisałem, o ile pamiętam, gdyż było to dawno. W każdym razie o jajkach także ktoś tutaj już pisał. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazior83 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Używa ktoś noża szefa kuchni z Lidla który można odebrać za naklejki? Jak tak to jak się sprawuje? Cytuj Piwo jest dobre ale piwa są lepsze MOJE MASZKETY ---> https://www.facebook.com/pages/Kaziorowe-maszkety/107837452882778Pozdrawiom Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 14 Grudnia 2014 o jajkach także ktoś tutaj już pisał. W kiełbasie szlachty są jajka Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czyli co , jajka wiążą farsz z wadliwego mięsa ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Czyli co , jajka wiążą farsz z wadliwego mięsa ? Tak boggi , tylko muszą być przed dodaniem ugotowane na twardo.......... No i nieuchronnie zbliżamy się do nowego działu na forum.... proponuję tytuł, DODATKI DO PRZETWÓRSTWA MIĘSA STOSOWANE W PRZEMYŚLE MIĘSNYM Ja osobiście jestem za , nawet mamy na stronie FACHOWCA co się zna na tym. pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 14 Grudnia 2014 @spec202,daruj sobie kolego, ja tylko pytam zdziwiony Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 14 Grudnia 2014 @spec202,daruj sobie kolego, ja tylko pytam zdziwiony Spoko Cieszę się ,że przyjąłęś to zgodnie z moim oczekiwaniem pozdro kolo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Kiedy tylko odzyskam dostęp do skanera, wrzucę na stronę brakujące dwa rozdziały z zakresu technologicznych odchyleń jakości i przeciwdziałania im. Tym razem dodam rozdział poświęcony kiełbasom parzonym (ok. 50 stron bardzo ciekawego materiału), oraz niemniej ciekawy rozdział poświęcony wyrobom dojrzewającym, To powinno wyjaśnić bardzo wiele spraw. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Przed chwilą sąsiad chcąc się wprosić na wędzenie obdarował mnie 4 -ema sztukami kątnicy wieprzowej ....Mam pomysł tylko na tą kiełbasę szlachty , ale na wykorzystanie maksymalnie 2 szt.Co jeszcze można z tym zrobić?.Wędliny i kiełbasy w sumie już zaplanowałam ... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 14 Grudnia 2014 zasypać solą i schować na potem... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Salceson, pasztetową, kaszankę ... kiełbasę pieczoną w piekarniku Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Na te wyroby trzeba więcej czasu ,a ja i tak zadałam sobie roboty na te święta.Sama nie wiem już ,czy ten pomysł z tą szlachecką będzie dobry ...tzn czy kiełbasa będzie smakować? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Dalej w temacie naszych odpowiedzi w temacie wyrobów na zlecenie uboju i przerobu . Temat jest mi dosknale znany . Każda produkcja to dylemat . Może kiedyś te świnki i wieprzki były inne , dzisiaj nie wiesz z czym się spotkasz..Skoro nasz kolega ma dylemat jak to rozwiązać, by zgodnie z tradycją zrobić coś dobrego bez używania ,,ścisku '' pomóżmy. Nasze posty zamiast odpowiedzi -są atakiem na pytającego. Skoro problem nie jest nam znany nie piszmy nic .Tak będzie lepiej . Mam wrażenie że że na naszym forum więcej atakujemy pytających niż im odpowiadamy . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 14 Grudnia 2014 .Skoro nasz kolega ma dylemat jak to rozwiązać, by zgodnie z tradycją zrobić coś dobrego bez używania ,,ścisku '' pomóżmy. DZIADKU nasz kolega z 25-letnim doświadczeniem zadał w innym wątku jeszcze takie pytanie : Napisano 07 wrz 2014 - 22:06 witam mam pytanko czy na przykład mięsko na szynkową czy krakowską może się peklować w czasie wędzenia i parzenia,czy trzeba peklować przed napełnieniem osłonek z góry dziękuję za rady Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Skoro problem nie jest nam znany nie piszmy nic .Tak będzie lepiej . Mam wrażenie że że na naszym forum więcej atakujemy pytających niż im odpowiadamy . Dziadku, zanim napiszesz taką ocenę, zapoznaj się z dwoma tematami Kolegi, które są w koszu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 14 Grudnia 2014 DZIADKU, czy Ty na prawdę nie widzisz w czym jest rzeczywisty problem z tym użytkownikiem??? - tam nie było mowy o mięsie wadliwym (nawet w podtekście) gość po prostu nie ma podstawowej wiedzy a mieni się fachowcem z 25letnim doświadczeniem i chce nabijać ludzi w butelkę robiąc wyroby w ciągu jednego dnia - czy to ma coś wspólnego z prawidłowym wykonaniem wędlin? oczywiście przyjmując że nie jest to po prostu zwykła prowokacja (czy jak się potocznie mówi "robienie sobie jaj"), jakich już na naszym forum było wiele.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) mam pytanko czy na przykład mięsko na szynkową czy krakowską może się peklować w czasie wędzenia i parzenia,czy trzeba peklować przed napełnieniem osłonek z góry dziękuję za radyJa temat traktuję poważnie , skoro pyta udzielić należy informacji . Gdy wiemy że proses dopeklowanioa odbywa sę jest również w czasie wędzenia to co stoi na przeszkodzie by udzielić informacji kiedy zostaje przerwany .Pytanie takie miało sens, gdy prowadzony proces produkcji jest w jednym dniu - ubój ,produkcja kiełbas. Myślę że pytający jest mądrzejszy od odpowiadających. Tu jest problem czy to prowokacja czy sprawdzenie forum . Miernikiem tego była by odpowiedż w ramach technologi przetwórstwa miesa, taka się nie pojawila a powinna. Temat uboju i przerobu u gospodarza na miejscu i tylko z tego co mamy z uboju pozysknej sztuki to jest loteria dla wiejskiego masarza, a dla takich co łapneli wiedzy z forum to ciemna magia. Popraktywujcie takie produkcje a zobaczycie w czym problem . Edytowane 14 Grudnia 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 14 Grudnia 2014 To czemu Ty DZIADKU nie odpowiedziałeś na zadawane pytania ? Lubisz osądzać ludzi. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z prostej przyczyny - Nie wszystko można zdradzić .Co i jak trzeba zrobić by wszystko grało. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Nie wiem co się dzieje, na solance lekkiej taka piana wychodzi ze słoja..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Proces kiszenia buraczków przebiega prawidłowo. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Temat z kosza . Zbyty, bo pytający to chyba prowokator- a można było odpowiedzieć zę wędzonki na dole a kiełbasy wyżej . i zbanować delikwenta . Edytowane 14 Grudnia 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Temat z kosza . Zbyty, bo pytający to chyba prowokator- a można było odpowiedzieć DZIADKU , nie bardzo Cię rozumiem Z jednej strony w kolejnym wątku ubolewasz, że można było pytającemu ,który nota bene ma 25-letnią praktykę, odpowiedzieć a z drugiej sam otwarcie przyznajesz , że przecież nie będziesz zdradzał tajników swego rzemiosła .Trudno , żebym np ja -lekarz z wykształcenia miała takiemu fachowcowi udzielać porad , choć próbowałam -teraz żałuję , skoro Ty - specjalista odmawiasz koledze pomocy . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Nie wiem czy pytanie jest z tych "głupich" czy też nie, ale zapytam się w tym temacie. Otóż, czy można przechowywać przez jakiś czas żołądek wieprzowy mrożąc go? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/31/#findComment-390735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.