Kurok syn Jarka Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Moim zdaniem używając soli peklowej uniknął byś smaku kwaśności i kolor byłby inny po prostu wędziłeś białą kiełbasę drobniej zmieloną Cytuj Lubię te blondynki... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tak kiełbasę obiecuję że zrobię dokładnie wg przepisu to jest więcej niż pewne. Jutro już składniki kupuje Ta wędzarnia Sławka też bardzo fajna, mogłem coś takiego cyknać zamiast kupować ale stwierdziłem że jak tyle pozytywów na allegro, mobilna, dobrze w sensie trwałe zrobiona to można kopcić na święta coś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Będzie nauczka na przyszłość, choć sądzę, że i z tej da się wyciągnąć mistrzowskie wyroby, co widać choćby u Tomka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziadek wedzil bez soli peklowej w ten sam dzień w murowanej wędzarni w domu w piwnicy z rusztami i paleniskiem i to wychodziło zawsze miodzio na świeżo dlatego stwierdziłem "co może pójść nie tak" Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez _chris_ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wiesz już zatem prawie wszystko, tylko szkoda pracy i surowca. Ale, jak to mówią, "pierwsze śliwki, robaczywki". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dzięki bardzo za pomoc. Na pewno się pochwalę albo pożale po kolejnej próbie a jak już tak rozmawiamy to macie do polecenia jakiś sprawdzony konkretny przepis na kiełbaska tak jak kiedyś się wiejska robiło. Nie ukrywam że jest trochę problem i mnie kupić mięso 2 Gat 3 Gat więc preferowalbym szynka łopatka boczek karkówka czyli to co mogę dostać w lokalnych masarniach świeże bez problemu. Jeśli nie macie nic takiego to wybiorę coś z przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Poczytaj o klasyfikacji mięsa, w dziale dla początkujących i wybierz jakiś sprawdzony przepis z forum.Zapisuj gdzieś wszystkie kroki, parametry i ustawienia podczas wędzenia, gdyż musimy utworzyć osobny temat poświęcony budowie i obsłudze takich wędzarni, jak Twoja. Widzę po grupie oraz na allegro, że ich sprzedaż rośnie lawinowo (wiosna), w związku z czym trzeba się przygotować na udzielanie ewentualnej pomocy potrzebującym. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Moim zdaniem używając soli peklowej uniknął byś smaku kwaśności i kolor byłby inny po prostu wędziłeś białą kiełbasę drobniej zmielonąUważasz że kiełbasy na soli nie można wędzić bo wyjdzie kwaśna i czarna? Bo nie rozumiem.Przykład pierwszy z brzegu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1906-kie%C5%82basa-na-samej-soli/[Dodano: 05 kwi 2020 - 18:30] macie do polecenia jakiś sprawdzony konkretny przepis na kiełbaska tak jak kiedyś się wiejska robiło Może spróbuj np. od tej https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska/ Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Może spróbuj np. od tej https://wedlinydomow...łbasa-chłopska/Dobry wybór. Musi się udać. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 gdyż musimy utworzyć osobny temat poświęcony budowie i obsłudze takich wędzarni, jak Twoja. A po co .Tyle o różnych wędzarniach już napisano.Wystarczy poczytać. Nie rozmawiamy o ilości spalonego drewna, tylko o sposobie uzyskania konkretnie na tym urządzeniu, właściwych efektów wędzenia. To znaczy ,że na krótszej się da czy tylko Twoja wizja jest poprawna.? Widziałeś jaką ładną wędzarenkę wrzucił właśnie Sławek Starsiak? https://scontent-waw...b75&oe=5EAF83FF Fajna i jaką ma krótką rurę dymową. Teraz trochę z własnej praktyki po posiadaniu trzech wędzarni kanałowych o przewadze krótkiej nad długą rurą dymową.1.Mniejsze zużycie drewna2.Łatwiejsze utrzymanie pożądanej temperatury w komorze w dłuższym czasie.3.Mniejsze spadek temperatury dymu szczególnie w trakcie zimowego wędzeni a co za tym idzie bardziej stabilniejsza temperatura w komorze4.Łatwiejszy nadzór bez potrzeby stałego pilnowania paleniska.Wady1.Brak możliwości wędzenia zimnego Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 No to czytaj, bo warto. Każdy z nas ma po prostu swój punkt widzenia. Ty masz taki, a ja inny.Mam wreszcie czas na zrealizowanie tematu, który za mną chodził od lat, to znaczy opracowaniu jednego tematu poświęconego wędzarniom kanałowym, bez wpisów i komentarzy o "przewodniej sile urządzeń pośrednich", co nie jest wcale prawdą. Temat będzie jak znalazł dla naszych (i nie tylko) grupowiczów, oraz użytkowników forum korzystających z kanałówek. No, ale o tym nie tutaj. Nie zaśmiecajmy, forumowym zwyczajem, tematu Koledze, który poprosił o pomoc w konkretnej sprawie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Moim zdaniem używając soli peklowej uniknął byś smaku kwaśności i kolor byłby inny Nic bardziej błędnego Przyczyną okopcenia było złe osuszenie i prawdopodobnie kiszenie dymu.Zobacz proszę, jak wygląda kiełbasa na samej soli, pieczona w wędzarni: Po silnym wysuszeniu: Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Piękna ta kiełbaska EAnno, kolorek "malyna", czy to na "Kłodawskiej" niejodowanej, i jaka to jest kiełbaska, jeżeli można ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Przyczyną okopcenia było złe osuszenie i prawdopodobnie kiszenie dymu. Tak jest i do tego brak kontroli nad temperaturą. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 A ile wg was ma ta rura z wędzarni Sławka? Wg mnie bardzo podobnie do mojej 50cm. Nie jest jakaś mega krótka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie wiem, czy to przypadkiem nie metrówka + kolanko. Ale powinien niebawem wszystko Ci opisać. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Gdyby _chris_ poczytal "jak to się robi" to i na tym sprzęcie można by było uzyskać fajną kielbaskę.Wystarczylo tylko wymienić termometr Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak czytam i czytam.... Kto powiedział że w takiej wedzarni nie idzie wędzić. Wystarczy dobrze ją opanować, znać zasady procesu wędzenia.Tak sie składa, że mam możliwość wędzić w 3 wędzarniach .. Borniak, na działce u Szwagra i u Kuzynki mam trzecią.Dla niedowiarków. ale trzeba być elastycznym i nie stawiać tylko na '' kibelek'' .Uważam że w każdej wędzarni idzie wędzić... nawet w kartonie, w którym też wędziłam. Tak, że Kolego _Chris_ i Ty dasz radę, trzymam kciuki Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) A kto tak napisał,że się nie da?.Nie porównuj borniaka (dymogenerator) z wędzeniem z paleniska bo to zupełnie inna bajka.Przy dymogeneratorze to nawet nie trzeba tak dokladnie ususzać a i tak się uda. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 A kto tak napisał,że się nie da?.Nie porównuj borniaka (dymogenerator) z wędzeniem z paleniska bo to zupełnie inna bajka.Przy dymogeneratorze to nawet nie trzeba tak dokladnie ususzać a i tak się uda. Wyroby które wrzuciłam są z wędzarni metalowej. O Borniaku tylko nadmieniłam, a tak naprawdę rzadko już z niego korzystam. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Koniec rozkręcania następnej zadymki.Każdy następny post, nie związany bezpośrednią z pytaniem chrisa, leci do kosza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Kurde super wsparcie, po pierwszych postach o wyrzuceniu wędzarni (gdzie byłem totalnie załamany) nie spodziewałem się tak fajnej dyskusji. Wg tego co pisaliście tutaj i tego co poczytałem to zawiódł na pewno swobodny przepływ dymu i na pewno podczas osuszania walenie dymem. Muszę następnym razem mega rozpalić na początku żeby otrzymać czysty żar bez dymu. Obiecałem zapodać test termometru. Porównanie: ten mój z wędzarni, ten : https://pl.aliexpress.com/item/32971658144.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f1z5YTM i bezdotykowy (do mierzenia temp ciała i obiektów). Na pewno najszybciej reagował ten z wędzarni. Dolanie wody ciepłej, zimnej momentalna reakcja. Co sądzicie? Teraz przynajmniej dostałem optymistycznego kopa żeby dalej działać, bo miałem faktycznie przez dzień ją schować i zrezygnować Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez _chris_ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Hanusia, Twój post niczego nowego nie wniósł do tematu, wręcz jest nie na temat bo już w drugim zdaniu sama to zaznaczasz Wystarczy dobrze ją opanować, znać zasady procesu wędzenia. Auror tematu przyznaje ze robił to pierwszy raz (wiec ani nie może być elastyczny, ani tez nie może znać praktycznych zasad procesu, bo teoretyczne może jeszcze poczytać, ale praktyki to musi sie nauczyć), wiec zamieszczanie później pięknych foto, może go jeszcze bardziej zdołować Tego typy tanie wędzarnie, tylko na początku as tanie, bo trzeba doliczyć trochę mięsak które sie zmarnuje, zanim sie nauczy.A jak ktos umie to już co innego, i tak jak piszesz w kartonie czy w takiej kupnej uwedzi _chris_Pirometr do wędzarni jest mało przydatnyPomiar temperatury wody w szklance totalnie nie trafiony. Nawet nie widzę czy masz możliwość ustawienia emisyjności, no i trzeba wiedzieć co to jest i jak sie to ustawia Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tak, robiłem to pierwszy raz, ale nie podszedłem do sprawy palę ogniem i już. Poczytałem trochę (sporo w sumie) i dlatego też obrałem metodę wędzenia taką jak opisana w pierwszym poście. To nie był mój osobisty wymysł. 30 minut suszenia, 4 wędzenia, pół podpiekania (tu robiłem godzinę więc tak jak pisałem dałem ciała). Ale te czasy mi się rozjechały bo ani przez jeden moment moja kiełbasa nie wyglądała dobrze. Cały czas była 'brzydka'. Na zdjęciach dodanych przez @halusia@ widać ewidentnie ogień z zarzuconym workiem. To jest ok? Bo trochę mnie to wybiło z mojego toku myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Tak kiełbasę obiecuję że zrobię dokładnie wg przepisu to jest więcej niż pewne. Jutro już składniki kupuje Ta wędzarnia Sławka też bardzo fajna, mogłem coś takiego cyknać zamiast kupować ale stwierdziłem że jak tyle pozytywów na allegro, mobilna, dobrze w sensie trwałe zrobiona to można kopcić na święta coś Początki są zawsze trudne przy zaczynaniu w naszym hobby wędzarniczym więc nie ma się co poddawać z pierwszą kiełbasą jest jak z pierwszym naleśnikiem najważniejsze że masz chęci i zaangażowanie.Wyczuj wędzarnie, a wszystko przed tobą. Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/3/#findComment-662350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.