miro Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 10 Lipca 2010 Halusia, co innego, moim zdaniem, zapytać o przepis, a co innego twierdzić, że zna się tylko flaczki z wołowiny i kończyć zdanie uśmiechniętą "gębą" (według mnie to tak jakby lekko popukać się w czoło).Dziwne rzeczy piszesz kolego WojtekW. Flaczki dla mnie to flaczki z żołądków i to samo zapewniam chciał przekazać arkadiusz. Nie ma tu żadnego obrażania, poniżania etc. zwykła ciekawość Lubię/nie lubię flaczki zależy kto i z czego je zrobi. Sam jestem ciekaw innych przepisów. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 10 Lipca 2010 Flaczki z gęsi robi się z jelit gęsich po dokładnym ich wyczyszczeniu. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 10 Lipca 2010 Dziadku, możesz dokładniej opisać proces produkcji takich flaczków? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 10 Lipca 2010 Dziadku, możesz dokładniej opisać proces produkcji takich flaczków? Jestem jak najbardziej za . Dla mnie to nowość i bardzo chętnie bym spróbowała. Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 10 Lipca 2010 Dziadku, możesz dokładniej opisać proces produkcji takich flaczków? Pzdr. O tak! Dziadku, ja też chcę! Od gąski do talerza! Dokładnie. (mmmmnnniam!) Narobiłeś nam ochoty :clap: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 11 Lipca 2010 Flaczki z gęsi robi się z jelit gęsich po dokładnym ich wyczyszczeniu A to mnie Dziadek zaskoczył.A ja myślałem ,że z mięsa jak pisał Henio a tu taka niespodzianka .Ponawiam swoją prośbę o przepis. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 11 Lipca 2010 Flaczki z gęsi robi się z jelit gęsich po dokładnym ich wyczyszczeniu. Nie były to flaczki , jednak wyczyszczone jelita z kaczki też u nas były wykorzystywane do obwiązania żołądków do nóg - pazur i w takiej to formie było dodawane przy gotowaniu czerniny . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-116977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 11 Lipca 2010 Flaczki z gęsi robi się z jelit gęsich po dokładnym ich wyczyszczeniu. Jadłem flaczki z kaczki i w skrócie to robi sie tak że gotuje się kaczkę(oczywiście wypatroszoną) a następnie obiera się mięso i kroi w paski natomiast wywar w którym się ta kaczka gotowała przyprawia sie tak samo jak flaki wołowe czy wieprzowe. Z gęsi też tak można przyrządzić, chociaż jeszcze nie próbowałem. Natomiast żeby czyścić jelita gęsie i z nich przyrządzić flaczki to o tym nie słyszałem. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 12 Lipca 2010 Flaczki z gęsi robi się z jelit gęsich po dokładnym ich wyczyszczeniu. Pozdrawiam Chyba se DZIADEK z was jaja zrobił :lol: a wy tak na poważnie :rolleyes: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 12 Lipca 2010 Siemka! Ja tak jak Tim napisał, tylko,że z kuraka robiłam cos a'la flaczki.dobre, a ostatnio z szyjek indyczych-leprze mięsko-bardziej kleiste i kroic w sumie nie trzeba!Pozdrawiam! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 16 Lipca 2010 Znalazłam przepis w jakiejś gazecie-a, że Afryka na zewnatrz-postanowiłam chłodnik ogórkowy zrobić. To mój pierwszy raz! :lol: Pół szkl.bulionu-wystudzić,zmiksować z paroma obranymi ogórkami.Wymieszać ze szkl.jogurtu i szkl.śmietany.Doprawić solą, pieprzem,sokiem z cytryny,gałką muszkatałową. Schłodzić.Dodać utarte rzodkiewki,wymieszać. Po schłodzeniu-na wierzch posypałam: pokrojony w kostke ogóreczek,starte rzodkiewki,koperek,pokrojona w kostkę czerwoną cebulkę,a także krewetki. Krewetki zamrożone przelałam wrzątkiem na sitku.Ostudzone-siup do chłodnika Podam z chlebkiem tostowym pełnoziarnistym przyrumienionym w piekarniku. Sam chłodnik,super! :grin: Oceni kolunia :grin: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 16 Lipca 2010 :clap: A NO ! Smakowite :thumbsup: A jak by tak jeszcie ciutka zgniecionego czosnku? Wyszło by w sumie coś jak tzatzyki ale do krewetek raczej pasuje. Oczywiście to tylko taka propozycja... :smile: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 16 Lipca 2010 Dziś u mnie sadzone jaja od chłopa(wiejskie) do tego sól, pieprz kręcony i zmielona bazylia i pięteczka chlebka Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zbóju to coś cieniutko z tym obiadem, ale u mnie też cienko, w takie upały to nawet jeść się nie chce, kobietki mają chłodnik litewski na kwaśnym mleku z ziemniaczkami , a ja botwinkę, nie toleruję laktozy. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 16 Lipca 2010 sadzone jaja od chłopa(wiejskie) :shock: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 16 Lipca 2010 DOKŁADNIE... :shock: ... :grin: A u mnie dziś -chociaż piątek jest- ale chłopy moje do wieczora pracują,to gulasz z serduszek na kostkach z sarninki- podprawiony sosem grzybowym,ziemniaki młode i sałata ze śmietaną :thumbsup: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 16 Lipca 2010 Dziś u mnie sadzone jaja od chłopa(wiejskie) Kolego : jaja sadzone , szpinak , młode ziemniaki i maślanka względnie kwaśne mleczko > To jest to . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 16 Lipca 2010 jaja sadzone , szpinak , młode ziemniaki i maślanka względnie kwaśne mleczkoNo, po takiej mieszance to ja bym chyba tańczył na sedesie :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 16 Lipca 2010 Andrzej ! To jest jeszcze ktoś na tym świecie kto lubi szpinak-na maśle,taki z czosnkiem.......... ??? Ha..ha ja dzisiaj mialem wlasnie :grin: szpinak :thumbsup: (niestety mrozonka) a do niego obowiazkowo dodaje czosnek maslo i smietane. Podany zostal razem z ziemniakami ale tym razem zamiast jaja sadzonego od ,,chlopa :wink: " z paluszkami rybnymi no i smakowalo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 17 Lipca 2010 Bo człowiek to wszystko ''zezre'' :grin: Zbyt ogólne określenie, człowiek nie świnia.... Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 17 Lipca 2010 młode ziemniakiAndrzejku ziemniaczki :shock: Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 17 Lipca 2010 Chińska zupa pomidorowa Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 17 Lipca 2010 a przepis :question:pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 17 Lipca 2010 Heniu, widzę żę jesteś Alfa&Omega. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 17 Lipca 2010 einshel napisał/a: Bo człowiek to wszystko ''zezre'' Zbyt ogólne określenie, człowiek nie świnia....To taki męski żart :blush: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/38/#findComment-117704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.