Grzewlod Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Czerwca 2021 (edytowane) Jak byś zobaczył Grzewloda jak spróbował ćwiartkę łebka od zapałki zmielonego proszku litr mleka zniknął w oka mgnieniu i - kilka kielichów nalewki Najgorsze w tym wszystkim było to, że mleka zabrakło , ponad milion SHU robi swoje przykładem jest wędlina w której zastosowaliśmy ponad 20x mniejszą dawkę Jolki w porównaniu do klasycznej Chili a wędlina i tak była mocno pikantna. jestem w posiadaniu takiej buteleczki: Czy przypadkiem na etykietce producenta nie jest napisane jaką ma zawartość SHU ? specyfik został beztrosko i bohatersko "liźnięty" Co to się działo, co się działo. Witaj w klubie dobrze wiem co się działo Edytowane 18 Czerwca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Czerwca 2021 2 000 000? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Czerwca 2021 2 000 000? No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Czerwca 2021 2 000 000?No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy. Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy. Osobiście trzymam się od ekstraktów z daleka. Wracając do wątku, super sprawa gotowanie w kociołku. Potrawy wyglądają przepysznie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowyTak pisaliśmy o tej Twojej Edytowane 19 Czerwca 2021 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Ostrzegałem że nieźle przesuwa balkonik do przodu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Serwuję kroplomierzem do odmierzonej ilości oliwy. No to zapraszam na śniadanie Aniu Nie będę Ci odmierzał kroplomierzem 6 000 000 Sprzedawany jest razem z nabojem, aby osobie próbującej możliwie szybko skrócić cierpienia [Dodano: 20 cze 2021 - 10:50]Mała prezentacja, dla tych co chcą samemu coś wychowywać Jest jeszcze wersja plutonium 9 000 000Film z degustacji Mad Dog 357 Plutonium, UWAGA od 35 min film staje się mało apetyczny Edytowane 20 Czerwca 2021 przez TOSHIBA Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Tak troszkę apropos skali, najostrzejszej na dzień dzisiejszy Karolinki co prawda nie hoduję ale Trinidad Scorpion to standard zawsze mam 1-2 krzaczki ... Problem polega na tym że jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe Ja standardowo na jakieś 2-3 kg miksu Habanero daję 1 sztukę co i tak zabija większość degustatorów... Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 20 Czerwca 2021 jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe Jedna papryczka na 150ml oliwy daje mocny wyciąg.Tylko w taki sposób można nad nimi zapanować Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.Dzisiejszy obiad Edytowane 20 Czerwca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.Dzisiejszy obiad W tym sezonie nie uprawiam. Po bardzo obfitym zeszłym pauzuję i zjadam zapasy. W sumie chyba dobrze że nie siałem, bo moje słodkie papryki rosną bardzo słabo. Ten sezon u mnie chyba nie paprykowy. Edytowane 20 Czerwca 2021 przez Woytas Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Zaprezentuję słodkości które poczyniła Aga dla dwóch komunistów jeszcze z tych dobrych czasów przed pandemią. Jak tutaj u Ciebie smacznie Grzesiu, aż mi wstyd, że dopiero tutaj dotarłam. Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę Edytowane 24 Czerwca 2021 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę Dziękuję za miłe słowa, lubię sobie tak od czasu do czaus coś upichcić w ogrodzie , słodkości to domena Agi, ja zupełnie się na tym nie znam szkoda, że Aga nie robi słodkości np. ze śledzi, łososia które bardzo lubię . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 24 Czerwca 2021 ze śledzi Chmmm a poprykarz ze śledzi ? Wg moich córek najlepszy...... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Wg moich córek najlepszy...... To prawda niebo w ustach Tak mi Bilu dzikim kotłem ślinianki poruszył , że nie wytrzymałem, koziołek właśnie się rozmraża Edytowane 24 Czerwca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Działam dalej, kozioł wskoczył do marynaty Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Nowa słodkość Agi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Nowa słodkość Agi Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Nowa słodkość Agi Piękny i bardzo elegancki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 26 Czerwca 2021 BArdzo LAdny torcik Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Dziękuję w imieniu Agi za miłe słowa obiecuję, że niebawem przekażę.Tymczasem obiad już na ogniu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Smacznego. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Smacznego. Dziękuję Trochę pracochłonny obiad. Zgadnijcie czym obiad został popity? Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ąńty? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 27 Czerwca 2021 (edytowane) [Dodano: 27 cze 2021 - 17:36]Ąńty? Zgadł Pan zapraszam na konsumpcję nagrody w postaci drinka Antykorony Żeby Bilu nie czuł się osamotniony dzisiejszy obiad uprażyłem na ognisku Edytowane 27 Czerwca 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi