bogdan b Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #576 Opublikowano 27 Maja 2011 Dzisiejsze wyroby, grillowa, szyneczki w wędzarni, szynki z tłuszczykiem i ze skórą pieczone. Pierwsza klasa :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #577 Opublikowano 27 Maja 2011 No no, postarałeś się, nie ma co... ale te wędzonki trochę jak by przypieczone na koniec ? :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #578 Opublikowano 28 Maja 2011 No no, postarałeś się, nie ma co... ale te wędzonki trochę jak by przypieczone na koniec ? :tongue: Bo tak ma wyglądać wędzonka pieczona :grin: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #579 Opublikowano 30 Maja 2011 Bo tak ma wyglądać wędzonka pieczona :grin: No napewno nie z takimi podciekami białka :wink: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #580 Opublikowano 1 Czerwca 2011 No napewno nie z takimi podciekami białka Wosiu- kiedy Ty u okulisty ostatnio był? :lol: A dziś polędwicę i polędwiczkę uwędziłem "zimnym" dymem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #581 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Te ostatnie szyneczki PiS-u miodzio wyglądają. :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2001 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #582 Opublikowano 1 Czerwca 2011 A można prosić w przekroju? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #583 Opublikowano 2 Czerwca 2011 A można prosić w przekroju?albo o plasterek :thumbsup: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #584 Opublikowano 2 Czerwca 2011 A dziś polędwicę i polędwiczkę uwędziłem "zimnym" dymem. :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #585 Opublikowano 2 Czerwca 2011 A można prosić w przekroju?albo o plasterek :thumbsup: Przekrój jest, plasterka ni ma. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #586 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wygląda smakowicie... ale... to tłuste na powierzchni... aaa... to chyba miało tak być... :tongue: Bardzo przyzwoita polędwica... fajna, nie za surowa... :clap: :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #587 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Piękny kolorek ale tak jak Pokemon mam wątpliwość czy nie za surowa??Może tylko zdjęcie tak pokazuje. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #588 Opublikowano 3 Czerwca 2011 pis67, Polędwica bardzo dobrze uwędzona i nie przegrzana to jest to :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #589 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Gonzo, :grin: jak zwykle!!! ja odnosiłem się do wypowiedzi "nie za surowa" a znając naszych "zadymiarzy" z "cugiem" a jeszcze sprawdzanie temperatury ręką napisałem jak napisałem. :grin: Jak na Pis67_a przystało, zawsze wzorcowe wyroby przedstawia. Więc kto może podziwiajcie i spróbujcie mistrzowskie wyroby naśladować :thumbsup: Gonzo! jak byś uważnie patrzył na fotki to większość przedstawianych wędzonek na forum ujawnia dużo wad, ale nie oznacza, że są złe wyroby. A czy trudno jest przegrzać? odpowiem, bardzo łatwo i najlepiej widać również na Twoich fotkach. :grin: Moje wędzonki również posiadają wiele błędów, ale staram się mieścić w tej grupie dobrze wędzonych. :???: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #590 Opublikowano 3 Czerwca 2011 polędwica pysznie wyglądaAle mizdry nie zdjął :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #591 Opublikowano 3 Czerwca 2011 a to jakiś przymus? :tongue: ja tez juz nie zdejmuję :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #592 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Przymusu nie ma ale na wystawie byłyby plusy ujemne. Ja też następnym razem nie zdejmę bo mnie to w......denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #593 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Przymusu nie ma -jak zrobimy taki będziemy mieli produkt . Tylko dlaczego mylicie nazwy tych polędwicowych wyrobów Do każdego rodzaju polędwicy mamy przypisany rodzaj obróbki i wyglądu jaki powinna mieć polędwica , oraz rodzaj obróbki cieplnej. Generalnie według przyjętych norm mamy trzy rodzaje polędwic . Dwa pierwsze Polędwica sopocka i polędwica wędzona będą różnić się tylko sposobem obróbki cieplnej Trzecia -polędwica łososiowa różni się sposobem obróbki od polędwicy wędzonej i sposobem obróbki cieplnej od polędwicy sopockiej .Mamy jeszcze jedną ciekawą polędwicę gdańską , gdzie proces obróbki i przygotowanie jej jest całkiem inny od pozostałych . Namotałem tym pisaniem ale generalnie chyba wiadomo o co chodzi . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #594 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Oj namotałeś :grin: A o tej gdańskiej coś więcej ? bo jakem zzz to nie znam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-161999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #595 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Namotałem tym pisaniem ale generalnie chyba wiadomo o co chodzi . Kto ma 16-stkę to pewnie wie, ale o gdańskiej nie ma żadnych informacji.Może coś bliżej? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #596 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #597 Opublikowano 3 Czerwca 2011 W parzeniu chyba jest błąd? :shock: "2-3 godziny we wrzącej wodzie" :shock: :shock: (chyba o minuty chodziło :rolleyes: i ciekaw jestem czy ta mizdra nie będzie twarda i czy ten wyrób "skleja się" Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #598 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Generalnie według przyjętych norm mamy trzy rodzaje polędwic ."Cholera'... przepraszam... ale już myślałem, że Dziadek sie obraził, albo _wymiękł", bo z nami to jest nie łatwo... a tu taka niespodzianka Dziadku, brakuje mi twoich fotorelacji z wyrobu wszelkiego rodzaju produktów !!! Czy to mielonki, wędzonki, wyroby pieczone, coś ostatnio cisza z Twojej strony... pozdrawiam serdecznie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #599 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Sorki Abratku , ale na schemacie jest podane "parzenie we wrzatku 2-3 min" :wink: Powiekrzylem schemat Dziadka.. pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #600 Opublikowano 4 Czerwca 2011 To było do przewidzenia, że jest pomyłka w druku względem czasu parzenia, ale jak złożyć trzy polędwice mizdrą do środka? Czyżby przekrój polędwic (gotowego wyrobu) miałby mieć formę zbliżoną do trójkąta? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/24/#findComment-162021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.