Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglądają przepysznie. 👏

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869870
Udostępnij na innych stronach

15 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Radku wiesz co dobre.

:yes: ;) 

 

13 godzin temu, wróbel75 napisał(a):

Wyglądają przepysznie. 👏

Dziękuję ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869970
Udostępnij na innych stronach

Radku do jakiej temp. podpiekasz bo rozumiem że podpiekasz, a że jest z polędwicy więc dlatego pytam

Kiełbaska pierwsza klasa 

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869986
Udostępnij na innych stronach

18 godzin temu, wosiu napisał(a):

Radku do jakiej temp. podpiekasz bo rozumiem że podpiekasz, a że jest z polędwicy więc dlatego pytam

Dzięki Wosiu ;) Wędzę w temp. 55 – 60*C, a podpiekam w temp. około 85*C przez godzinę. W składzie oprócz polędwicy, jest jeszcze II z boczku i III z golonki. Wędzarnię mam elektryczną, więc bezwładność duża i polegam na swojej praktyce. W różnych porach roku (temp. na zewnątrz), ta długość podpiekania jest trochę inna.

 

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870160
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj w wędzarni kabanosy. Oj lubię.. I robić i jeść ;) 

 

100_0396 (Copy).jpg

100_0397 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870551
Udostępnij na innych stronach

W dniu 10.10.2023 o 13:14, Radek. napisał(a):

 

Kapusta jak zwykle bez żadnych dodatków. Taką najbardziej lubimy, W tym roku 2,50 za

U mnie już zakiszona i przełożona do słoików.

Godzinę temu, Radek. napisał(a):

Dzisiaj w wędzarni kabanosy. Oj lubię.. I robić i jeść ;)

O ja też.😋 Dawno nie robiłam. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870575
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, @halusia@ napisał(a):

U mnie już zakiszona i przełożona do słoików.

O ja też.😋 Dawno nie robiłam. 

Pośmiecimy 😁 w wątku Radka. Jak to robicie. Kiszenie w garze tradycyjnie . Do jakiego momentu i to przełożenie do słoika . Słoik wymyty , parzony ? . Ma być luźno, ubitą , ? zalana sokiem. 

 

Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870638
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, Maciekzbrzegu napisał(a):

Pośmiecimy 😁 w wątku Radka.

Można śmiecić, ale o szczegóły to musiałbym dopytać ;) Kapusta jeszcze w beczce, przenoszona do ciepłego i zimnego. Odgazowywana szpikulcem. Trochę to jeszcze potrwa.

 

Gotowe. Teraz trochę powiszą w spiżarni. 

 

100_0399 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870647
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, Radek. napisał(a):

Gotowe. Teraz trochę powiszą w spiżarni. 

Wygląd obłędny 😋:).

4 godziny temu, @halusia@ napisał(a):

Dawno nie robiłam.

Ja też, u mnie już ostatni zapas wyszedł.

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870652
Udostępnij na innych stronach

24 minuty temu, Radek. napisał(a):

Teraz trochę powiszą w spiżarni. 

I to jest najgorszy moment. Dziwnie znikają.

 

Wyglądają super 👏

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870653
Udostępnij na innych stronach

No to ja jeszcze o tej kapuscie kiszonej , ktora tez dobrym kabanosem pasuje . Moja od wczoraj zakiszona w kamionkowym garnku  , zrobilam solanke jak pisala Eanna , bo nie wystarczylo samego soku zeby zalac kapuste.

Jak zacznie sie kisic to po 2 dniach przebijam takim patykiem ( chinskim do jedzenia,zaodoptowanym tylko do kapusty )

U mnie tylko kapusta i 20g soli niejodowanej na 1kg kapusty. Pozniej jak odpowiednio kwasna bedzie to wystawie na balkon do chlodu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870811
Udostępnij na innych stronach

21 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

U mnie już zakiszona i przełożona do słoików.

Ja podjadam z beczki, bo jak Hania zapakuje do słoików, to już po soku ;) 

 

17 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Wygląd obłędny 😋:).

Bardzo dziękuję :thumbsup:

 

17 godzin temu, wróbel75 napisał(a):

I to jest najgorszy moment. Dziwnie znikają.

Dzięki ;) Właśnie późno wieczorem zaczęły znikać :tongue:

 

 

Zaraz będzie pakowana :) 

 

 

100_0419 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870823
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, electra napisał(a):

No to ja jeszcze o tej kapuscie kiszonej

Technika podobna :thumbsup: :)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870826
Udostępnij na innych stronach

Wszystkie zapakowane i włożone do zamrażarki. Jak zwykle suszone będą wg upodobania zjadaczy. 

Turbacz stoi tu gdzie stał :)

Pozdrowienia dla zaglądających do mnie :thumbsup: 

 

 

 

 

100_0462 (Copy).jpg

100_0455 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871086
Udostępnij na innych stronach

18 godzin temu, BazylWidzew napisał(a):

A co boisz się że przyjdzie po kabanosy bo super wyglądają;)

Ja tam wolę go mieć na oku.. Ufaj ale kontroluj ;)

Dzięki. Pozdrawiam :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871254
Udostępnij na innych stronach

Coś dla smakoszy :tongue: 

 

100_0470 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871479
Udostępnij na innych stronach

17 godzin temu, Muski napisał(a):

Dokładnie :thumbsup:

 

17 godzin temu, MariuszB napisał(a):

No i narobiłeś apetytu 😉

 

17 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

😋 Przez ten silny wiatr zapach było u mnie czuć😉.

To widzę, że jest nas trochę smakoszy :thumbsup: :D 

 

17 godzin temu, BazylWidzew napisał(a):

Co to jest ?

Skóra z golonki.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871672
Udostępnij na innych stronach

22 minuty temu, mamuśka napisał(a):

opędzlowała miskę takich chipsów, zagryzek.

Bierzesz skórę wp. tniesz na nieduże prostokąty i do suszarki. Jak wyschną na wiór smażysz na oleum, z patelni na ręcznik papierowy, jak ostygną doprawiam paprykami ostrą i słodką, życzę smacznego. Mamuśka skórki mają być wysuszone na wiór.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871767
Udostępnij na innych stronach

11 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Radku jak możesz to napisz jak robiłeś te skórki. Z wielką chęcią bym opędzlowała miskę takich chipsów, zagryzek.

Grzewlod wszystko już powiedział :thumbsup: Ja nie próbowałem jeszcze z papryką, ale przy najbliższej okazji będą z papryką. 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871834
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.