wróbel75 Opublikowano 15 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3201 Opublikowano 15 Października 2023 Wyglądają przepysznie. 👏 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3202 Opublikowano 16 Października 2023 15 godzin temu, mamuśka napisał(a): Radku wiesz co dobre. 13 godzin temu, wróbel75 napisał(a): Wyglądają przepysznie. 👏 Dziękuję Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3203 Opublikowano 16 Października 2023 Radku do jakiej temp. podpiekasz bo rozumiem że podpiekasz, a że jest z polędwicy więc dlatego pytam Kiełbaska pierwsza klasa Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-869986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 17 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3204 Opublikowano 17 Października 2023 18 godzin temu, wosiu napisał(a): Radku do jakiej temp. podpiekasz bo rozumiem że podpiekasz, a że jest z polędwicy więc dlatego pytam Dzięki Wosiu Wędzę w temp. 55 – 60*C, a podpiekam w temp. około 85*C przez godzinę. W składzie oprócz polędwicy, jest jeszcze II z boczku i III z golonki. Wędzarnię mam elektryczną, więc bezwładność duża i polegam na swojej praktyce. W różnych porach roku (temp. na zewnątrz), ta długość podpiekania jest trochę inna. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3205 Opublikowano 18 Października 2023 Dzisiaj w wędzarni kabanosy. Oj lubię.. I robić i jeść 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3206 Opublikowano 18 Października 2023 W dniu 10.10.2023 o 13:14, Radek. napisał(a): Kapusta jak zwykle bez żadnych dodatków. Taką najbardziej lubimy, W tym roku 2,50 za U mnie już zakiszona i przełożona do słoików. Godzinę temu, Radek. napisał(a): Dzisiaj w wędzarni kabanosy. Oj lubię.. I robić i jeść O ja też.😋 Dawno nie robiłam. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3207 Opublikowano 18 Października 2023 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): U mnie już zakiszona i przełożona do słoików. O ja też.😋 Dawno nie robiłam. Pośmiecimy 😁 w wątku Radka. Jak to robicie. Kiszenie w garze tradycyjnie . Do jakiego momentu i to przełożenie do słoika . Słoik wymyty , parzony ? . Ma być luźno, ubitą , ? zalana sokiem. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3208 Opublikowano 18 Października 2023 8 minut temu, Maciekzbrzegu napisał(a): Pośmiecimy 😁 w wątku Radka. Można śmiecić, ale o szczegóły to musiałbym dopytać Kapusta jeszcze w beczce, przenoszona do ciepłego i zimnego. Odgazowywana szpikulcem. Trochę to jeszcze potrwa. Gotowe. Teraz trochę powiszą w spiżarni. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3209 Opublikowano 18 Października 2023 14 minut temu, Radek. napisał(a): Gotowe. Teraz trochę powiszą w spiżarni. Wygląd obłędny 😋. 4 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Dawno nie robiłam. Ja też, u mnie już ostatni zapas wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3210 Opublikowano 18 Października 2023 24 minuty temu, Radek. napisał(a): Teraz trochę powiszą w spiżarni. I to jest najgorszy moment. Dziwnie znikają. Wyglądają super 👏 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3211 Opublikowano 19 Października 2023 No to ja jeszcze o tej kapuscie kiszonej , ktora tez dobrym kabanosem pasuje . Moja od wczoraj zakiszona w kamionkowym garnku , zrobilam solanke jak pisala Eanna , bo nie wystarczylo samego soku zeby zalac kapuste. Jak zacznie sie kisic to po 2 dniach przebijam takim patykiem ( chinskim do jedzenia,zaodoptowanym tylko do kapusty ) U mnie tylko kapusta i 20g soli niejodowanej na 1kg kapusty. Pozniej jak odpowiednio kwasna bedzie to wystawie na balkon do chlodu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3212 Opublikowano 19 Października 2023 21 godzin temu, @halusia@ napisał(a): U mnie już zakiszona i przełożona do słoików. Ja podjadam z beczki, bo jak Hania zapakuje do słoików, to już po soku 17 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Wygląd obłędny 😋. Bardzo dziękuję 17 godzin temu, wróbel75 napisał(a): I to jest najgorszy moment. Dziwnie znikają. Dzięki Właśnie późno wieczorem zaczęły znikać Zaraz będzie pakowana Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3213 Opublikowano 19 Października 2023 Godzinę temu, electra napisał(a): No to ja jeszcze o tej kapuscie kiszonej Technika podobna Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-870826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3214 Opublikowano 20 Października 2023 Wszystkie zapakowane i włożone do zamrażarki. Jak zwykle suszone będą wg upodobania zjadaczy. Turbacz stoi tu gdzie stał Pozdrowienia dla zaglądających do mnie Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3215 Opublikowano 21 Października 2023 18 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): A co boisz się że przyjdzie po kabanosy bo super wyglądają Ja tam wolę go mieć na oku.. Ufaj ale kontroluj Dzięki. Pozdrawiam Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3216 Opublikowano 22 Października 2023 Coś dla smakoszy 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3217 Opublikowano 22 Października 2023 3 godziny temu, Radek. napisał(a): Coś dla smakoszy Dokładnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3218 Opublikowano 22 Października 2023 No i narobiłeś apetytu 😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3219 Opublikowano 22 Października 2023 3 godziny temu, Radek. napisał(a): Coś dla smakoszy 😋 Przez ten silny wiatr zapach było u mnie czuć😉. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3220 Opublikowano 23 Października 2023 17 godzin temu, Muski napisał(a): Dokładnie 17 godzin temu, MariuszB napisał(a): No i narobiłeś apetytu 😉 17 godzin temu, Grzewlod napisał(a): 😋 Przez ten silny wiatr zapach było u mnie czuć😉. To widzę, że jest nas trochę smakoszy 17 godzin temu, BazylWidzew napisał(a): Co to jest ? Skóra z golonki. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3221 Opublikowano 23 Października 2023 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Skóra z golonki. Chipsy wieprzowe mniam😋 z dodatkiem papryk smaczniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3222 Opublikowano 23 Października 2023 Radku jak możesz to napisz jak robiłeś te skórki. Z wielką chęcią bym opędzlowała miskę takich chipsów, zagryzek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3223 Opublikowano 23 Października 2023 22 minuty temu, mamuśka napisał(a): opędzlowała miskę takich chipsów, zagryzek. Bierzesz skórę wp. tniesz na nieduże prostokąty i do suszarki. Jak wyschną na wiór smażysz na oleum, z patelni na ręcznik papierowy, jak ostygną doprawiam paprykami ostrą i słodką, życzę smacznego. Mamuśka skórki mają być wysuszone na wiór. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3224 Opublikowano 24 Października 2023 11 godzin temu, mamuśka napisał(a): Radku jak możesz to napisz jak robiłeś te skórki. Z wielką chęcią bym opędzlowała miskę takich chipsów, zagryzek. Grzewlod wszystko już powiedział Ja nie próbowałem jeszcze z papryką, ale przy najbliższej okazji będą z papryką. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij #3225 Opublikowano 24 Października 2023 Witam, Filipińczycy ten rarytas nazywają "cziczeron" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/129/#findComment-871945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.