Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 23 Marca 2019 Wow. Gratulacje Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) Krzysztof gratulacje!!! Edytowane 23 Marca 2019 przez EAnna Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 23 Marca 2019 No, no - jestem pod wielkim wrażeniem. Gratulacje !!! Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 24 Marca 2019 Moje Pinot Noir z 2016 zdobyło srebrny medal. Gratulacje srebrnego medalu i złotego na przyszłość.Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 24 Marca 2019 Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 24 Marca 2019 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 24 Marca 2019 Gratuluję medalu, osobiście nie jestem zwolennikiem win ale kiedyś lubiłem robić wina które potem rozdawałem mam jeszcze butelkę wina z 1983 r . Praca przy winie uczy cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 24 Marca 2019 Dziękuje! Ale niestety nie wszystko zawsze dobrze się kończy. Z 2016 roku moje Pinot Noir jest bardzo dobre, i będzie jeszcze lepsze po roku. Natomiast wino z 2016r. 100kg Syrah jest nie do picia. Nie zauważyłem ze korek w beczce się rozluźnił, i wino się utleniło. Nieprzyjemny aromat i typowy smak przypalonego cukru. Próbowałem uratować mocnymi dodatkami dwutlenkiem siarki (SO2) ale nie udało się. Mam teraz 65 litr które będę destylował jak znajdę trochę czasu. Natomiast z winogron Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec z 2017, będę robił mieszanki w stylu Bordeaux. Na razie prognoza pozytywna, ale dopiero po pięcu latach będę wiedział czy ten projekt wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 24 Marca 2019 KIedyś w sklepach było węgierskie wino ;" Egri Bikawer czerwone wytrawne o przyjemnym smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-627316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Kielbasa drobiowa z serem feta i szpinakiem Smaczna zdrowa kiełbasa grillowa. Kto spróbuje będzie zachwycony. Mięso z udek kurczaka. Zrobiłem 5kg, a trzeba było więcej. P1160111.JPG Składniki na 1kg mięsa: 170g feta, szpinak 100g, 30g cebula, 12g sól, 1.5g majeranek, 3g pieprz biały, 10g. mleko w proszku, czosnek 2 g, 25 ml woda Pytanie techniczne.Czy do tej kiełbasy dajemy szpinak świeży, surowy? Czy może mrożony lub jakoś przetworzony? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy57 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Witam, właśnie robię tą kiełbasę i daję świeży. Choć tego nie podał autor. Jutro się okaże. Fetę daję swoją. Pozdrawiam Autora tego przepisu. Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Czy do tej kiełbasy dajemy szpinak świeży, surowy?Robiłam tę kiełbasę ze świeżym szpinakiem. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Robiłam tę kiełbasę ze świeżym szpinakiem. Dziękuje Aniu. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Dodam, że kiełbaski bardzo ciekawe i świetne na grilla.Poszukaj jednak fety dobrej jakości Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Poszukaj jednak fety dobrej jakości BArdziej napisz jaka fete powinno sie zastosowac. Czy bardziej kremowa czy bardziej twarda. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 jaka fete powinno sie zastosowac. Czy bardziej kremowa czy bardziej twarda. Najtwardszą z najtwardszych Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czyli na pewno nie Dunska feta. Ta jest bardzo kremowa. U nas robia lokalnie Australijska. Ta jest twarda i mozna ja kroic doslownie w cienkie plastry. Bardzo dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Ostatnio bylem zawalony praca i nie zaglądałem na forum. Używam surowy szpinak, siekam i dodaje to zmielonego farszu. Ale tez można sparzyć, minuta wystarczy. Jak pisze EAnna, twarda feta najlepiej się nadaje. Ja używam zwykłą fetę z krowiego mleka. Polecam ta kiełbasę, zawsze je u nas hitem z grilla. Następną wersje będę robił z indyka. Mam w zamrażalce indyka 17kg plus. Zobaczymy co będzie. Edytowane 3 Maja 2019 przez redzed Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-630509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opat Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) To i ja dołączę do podziękowań za przepis na kurzęcą z fetą i szpinakiem.6 całych nóg z kurczaka plus 2 piersi tak z dwa kilo plus 400 gram fety - rozdrobnione na szarpaku.Skórki plus cebula szpinak i przyprawy - sitko 2 mm.Nadziane w jelita wieprzowe kaliber 24/30. Niestety zdjęć przekroju nie zdążyłem zrobić Edytowane 12 Maja 2019 przez Opat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-631286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 12 Maja 2019 To juz wyglada jak kielbasa szpinakowa a nie ze szpinakiem. Niestety zdjęć przekroju nie zdążyłem zrobić Widac smakowala Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-631288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 13 Maja 2019 Ładne kiełbaski Opat. Ciesze się ze znalazłeś i wypróbowałeś przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-631294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opat Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 16 Maja 2019 To juz wyglada jak kielbasa szpinakowa a nie ze szpinakiem no mogło mi się dodać trochę więcej ! Ja tam szpinak lubię ! Miałem niestety tylko mrożony może z tego powodu taki efekt. W sumie im więcej zielska tym zdrowsza, lżej strawna Do wypróbowania upatrzyłem sobie jeszcze przepis na łososiową z krewetkami. 30 go duży grill z przyjaciółmi - na pewno ich zaskoczę ! Nie omieszkam się pochwalić. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-631595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 17 Maja 2019 Opat, kiedy stosujesz mrozony szpinak, zawsze go dobrze wycisnij z wody,po rozmrozeniu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-631624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 20 Lipca 2019 Wczoraj po długim okresie dojrzewania rozciąłem szynkę którą zapeklowałem na początku stycznia 2017r. Prosciutto - Dwa i pól roku dojrzewania 1. Faza pierwsza - peklowanie. Szynka 9,5kg. 2 tygodnie w soli morskiej z dodatkiem nitrytu i nitratu. W lodówce z przyciskiem.2. Faza druga - wyrównanie. 4 tygodnie w lodówce, w pojemniku lekko otwartym. szynka obracana co 2-3 dni.3. Faza trzecia - dojrzewanie. 5 dni w temp 18-20C. 2 lata w komorze, 12C 75-80% wilgotności. Pokryta szmalcem i po sześciu miesiącach. Co sześc miesięcy szynka wymyta gorąca wodą i znowu pokryta szmalcem. 4. Faza czwarta - odpoczynek i wyrownanie. Szynka zapakowana próżniowo i 4 miesięcy wlodowce5. Faza piata - degustacja. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-635409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 20 Lipca 2019 (edytowane) Piękny wyrób. a i cierpliwość godna pozazdroszczenia .Mógłbyś bardziej rozwinąć punkt 3.Mam pewne podejrzenia ,ale interesuje mnie po co co sześć miesięcy nakładałeś nową sugmę ?.Nie bardzo rozumiem też punkt 1.Co ukrywa się pod nazwą nitraty bo z tego co się orientuję są to leki nasercowe a ta świnka już ich nie potrzebuje. .Chyba że masz na myśli azotan to bardziej do mnie przemówi. Edytowane 20 Lipca 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/page/31/#findComment-635410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.