amarek Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ja też postanowiłem wypróbować wg tego przepisu dzisiaj mięso zapeklowałem. Kupiłem jednak trochę tłustawą tą łopatkę z 3 kg mięsa uzyskałem około 1,2 kl I reszta to kl II i III. Pewnie nie wyjdzie taka ładna w środku ale mam nadzieję że w smaku będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 9 Lutego 2019 nadzieję że w smaku będzie ok Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 13 Lutego 2019 Wyszła bardzo dobradzisiaj mija 3 dzień a kiełbaska pomalutku znika Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 13 Lutego 2019 Wyszła bardzo dobra Zgrabna Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 13 Lutego 2019 (edytowane) Pomalutku? a co biszkopt nie może. A swoją drogą niedobry jesteś że psine tak na pokuszenie wodzisz, odpalił byś jej tak z dwie sztangi.???? Edytowane 13 Lutego 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 14 Lutego 2019 pomalutku znika odpalił byś jej tak z dwie sztangi. U mnie też kiełbaski i boczki znikaja w tajemnicze sposoby Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 14 Lutego 2019 Pomalutku? a co biszkopt nie może. A swoją drogą niedobry jesteś że psine tak na pokuszenie wodzisz, odpalił byś jej tak z dwie sztangi.Zrobiłem 6 szt i praktycznie 1 sztukę na spróbowanie z psiakami zjedliśmy )) bo mam takie dwa sępy cięte na kiełbasy Ten na zdjęciu to musi się oszczędzać bo stary już i ma chore stawy i kręgosłup i za bardzo sobie pozwalać na jedzenie nie może[Dodano: 14 lut 2019 - 09:42] pomalutku znika odpalił byś jej tak z dwie sztangi. U mnie też kiełbaski i boczki znikaja w tajemnicze sposoby Moje same nie wezmą )) chyba że nie patrze )) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 14 Lutego 2019 Moczyłeś osłonki przed nabiciem.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Moczyłeś osłonki przed nabiciem.?Tak moczyłem w wodzie z solą ale chyba za krótko.A co by się stało jeżeli bym nie moczył? Edytowane 14 Lutego 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 14 Lutego 2019 Tak moczyłem w wodzie z solą ale chyba za krótko. Krótko to znaczy ile czasu.? A co by się stało jeżeli bym nie moczył? Osłonka odchodziła by od farszu jak u Ciebie , ale również za słabe nabicie może być powodem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Około 20 minut. Osłonka trzyma się dobrze nabijałem ręcznie łyżką i potem skręcałem i nakłuwałem osłonkę oby powietrze wyszłoZdjęcia trochę słabo zrobiłem tak na szybko i kiepsko widać Edytowane 14 Lutego 2019 przez amarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) Wystarczy 10 min.Jest ręcznie za słabo nabita i dlatego tak wygląda . Edytowane 15 Lutego 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 15 Lutego 2019 Ja jak nabijam takie oslonki to po nakluciu jeszcze je troche masuje/ roluje , wtedy wydaje mi sie ze farsz sie lepiej rozklada i jak za duzy luz to wiaze jeszcze raz zeby lepiej docisnac , zawsze mam problem bo ja malo silna w rekach jestem, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 15 Lutego 2019 Krakowską wolę nabijać nadziewarką. Lubię jak jest twardsza - bardziej zbita. Kiedyś zapomniałem ponakłuwać i właściwie nie było różnicy. Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-623730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek101082 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 2 Marca 2019 Co tu dużo pisać, wyszła przepyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-625312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 3 Marca 2019 Nabijałeś ręcznie? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-625329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek101082 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 3 Marca 2019 Maszynką ale końcówkę która została w cylindrze I rurce to ręcznie i też się dobrze ubiło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-625339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkris Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam,Pytanie dosc amatorskie ale moze ktos mi powiedziec jaki bedzie najlepszy (z czego) podzial miesa na klasy.- wp. Ikl. Lopatka - wp. IIkl .......- wp. IIIkl. ....... dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Podział raczej przebiega według innej liniI czyste mięso np. polędwica bez mizdryII mieso z tłuszcz np. boczek III mięso ścięgniste np. mięso z golonki, mizdra z polędwicy, błony z łopatki. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 20 Stycznia 2021 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6656-klasyfikacja-miesa-wieprzowego-drobnego-tabele/?p=524279 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 20 Stycznia 2021 III mięso ścięgniste np. ... mizdra z polędwicy, Do jakiej klasy zaliczyć mizdrę?Jeśli będzie prawidłowo usunięta z powierzchni mięśnia ( tylko same ścięgna ), do którego przylega, wówczas przeznaczamy do klasy IV.Jeśli z mizdrą usuniemy warstwę mięsa np 0,5 cm wówczas powinniśmy przeznaczyć otrzymany kawałek do kl. III. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam,Pytanie dosc amatorskie ale moze ktos mi powiedziec jaki bedzie najlepszy (z czego) podzial miesa na klasy.- wp. Ikl. Lopatka - wp. IIkl .......- wp. IIIkl. ....... dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Witam, Pytanie dosc amatorskie ale moze ktos mi powiedziec jaki bedzie najlepszy (z czego) podzial miesa na klasy. - wp. Ikl. Lopatka - wp. IIkl ....... - wp. IIIkl. ....... dzieki za pomoc Przecież teraz nawet nie trzeba czytać https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/234-wyk%C5%82ad-nr-i-rozbi%C3%B3r-tuszy-wieprzowej/A jak jednak wolisz czytać to tutaj: https://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowejTylko czytaj na spokojnie ze zrozumieniem: klasyfikacja mięsa na podstawie rozbioru łopatki wieprzowej nie oznacza że łopatka to I. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) jaki bedzie najlepszy (z czego) podzial miesa na klasy. - wp. Ikl. Lopatka - wp. IIkl ....... - wp. IIIkl. ....... W każdym elemencie zasadniczym półtuszy wp. znajdują się mięsa różnych klas.Na stronie Głównej jest TABELKAprzedstawiająca ilości mięs różnych klas w poszczególnych elementach zasadniczych. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 20 Stycznia 2021 III mięso ścięgniste np.mizdra z polędwicy, Raczej warkocz z polędwicy bo czysta mizdra to u mnie do kosza idzie . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/11/#findComment-693310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.