Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Boczek pieczony z mięsnym farszem w piekarniku

 

Ładny ,ale mało farszu.Jeśli mogę coś doradzić to ja bym ten boczek rozciął w poziomie na dwa płaty , ale nie do końca.Powstał by wtedy cieńszy i większy blat z boczku i można by było nałożyć więcej mielonego mięsa.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-605827
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ładny ,ale mało farszu.Jeśli mogę coś doradzić to ja bym ten boczek rozciął w poziomie na dwa płaty , ale nie do końca.Powstał by wtedy cieńszy i większy blat z boczku i można by było nałożyć więcej mielonego mięsa.

 

Dzięki... Co do farszu to takie było założenie.  :)

Sposób, który podajesz znam i robiłam, ale wtedy musi być grubszy boczek a ten nie należał do nich .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-605834
Udostępnij na innych stronach

Piękny wyrób Halinko ????????????

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-605840
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak orientacyjnie ile siedział w tym piekarniku. Wygląda bardzo apetycznie.

 

Półtorej godziny na pewno.... a może 2 godziny. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-606200
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

 

Z racji tego, że na gwałt musiałam zrobić miejsce w zamrażarce na brojlery szt 8, w związku z tym weekend był bardzo pracowity.  Wyciągnęłam sporo mięsa, szynkę, polędwicę, podgarle, boczek i łopatkę oraz cały towar na salceson. Z polędwicy, stworzyłam dużego " cukierka " w ubraniu polędwicowym w kratkę. ????To jest niezwykły cukierek, uwierzcie mi.

 

Wykonanie:

Z polędwicy wycięłam warkocz, ścięłam mizdrę i pokroiłam na takie kawałki by móc zrobić szatę , w którą zapakowałam zmielone mięso z okrawków polędwicy , warkocza, łopatki i podgarla.

Mięso zapeklowane 18g/kg na 48 godzin.

 

 

Pocięta paski równiutko docięłam ,zbiłam tłuczkiem i poprzeplatałam tak by powstała szachownica mięsna. Wszystkie okrawki wraz z łopatką i podgarlem zmieliłam na sitku fi 8.

Dodałam pieprz 3g/kg,(kolorowy) czosnek 3g/kg oraz gorczycę. 

Wszystko dobrze wyrobiłam z małą ilością wody 100 ml. 

Uformowałam klops, którego otuliłam '' płaszczykiem ' z polędwicy. Zawinęłam z folę celulozową i do piekarnika.

Piekłam w temp 90 stopni do uzyskania w środku 68 stopni. 

 

post-43626-0-80753300-1539786917_thumb.jpgpost-43626-0-42721000-1539786938_thumb.jpgpost-43626-0-03970900-1539786953_thumb.jpgpost-43626-0-08677100-1539786976_thumb.jpgpost-43626-0-54537500-1539786995_thumb.jpgpost-43626-0-01866500-1539787007_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609719
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 17 Paź 2018 - 17:24, napisał: I wspomiany salceson. Halusia - piękny - ciekawe czy smaczny

Będę nieskromna  :facepalm:  i napiszę..... Bardzo  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609724
Udostępnij na innych stronach

 

 

wspomiany salceson. 

Mniam, zapachniało  :clap: 

Ładnie  zaaranżowałaś zdjęcia Halusiu  :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609727
Udostępnij na innych stronach

 

 

To wyplatane mi się podoba  -

Mnie się też podoba ale...szkoda mi polędwicy  w tym zastosowaniu  :facepalm:  :cry:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609731
Udostępnij na innych stronach

 

@halusia@, dnia 17 Paź 2018 - 17:24, napisał: I wspomiany salceson. Halusia - piękny - ciekawe czy smaczny

Będę nieskromna  :facepalm:  i napiszę..... Bardzo  :)

 

A jak bym tak podał Ci adres, to może przyślesz mi ze 2 plasterki. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609736
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kto bogatemu ......

To nie o to  chodzi.

Mam nadzieję, że Halusia sama opisze jak takie zastosowanie polędwicy  się sprawdziło w praktyce.  :)

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609740
Udostępnij na innych stronach

@halusia@, dnia 17 Paź 2018 - 17:30, napisał: i napiszę.. Wiem - tylko tak z przekory pytam

 

 

:D

 

@halusia@, dnia 17 Paź 2018 - 17:24, napisał: wspomiany salceson. Mniam, zapachniało Ładnie zaaranżowałaś zdjęcia Halusiu

 

Dziękuję Aniu  :)

 

To wyplatane mi się podoba - jesteś niesamowita - 6+ za pomysłowość

 

Dziękuję, lubię eksperymenty  :)

 

Muski, dnia 17 Paź 2018 - 17:28, napisał: @halusia@, dnia 17 Paź 2018 - 17:24, napisał: I wspomiany salceson. Halusia - piękny - ciekawe czy smaczny Będę nieskromna i napiszę..... Bardzo A jak bym tak podał Ci adres, to może przyślesz mi ze 2 plasterki.

 

 

Gdyby dotarło bęz uszczerbku to nie ma sprawy :D

 

 

binio1111, dnia 17 Paź 2018 - 18:11, napisał: To wyplatane mi się podoba - Mnie się też podoba ale...szkoda mi polędwicy w tym zastosowaniu

 

 

 

binio1111, dnia 17 Paź 2018 - 18:31, napisał: Kto bogatemu ...... To nie o to chodzi. Mam nadzieję, że Halusia sama opisze jak takie zastosowanie polędwicy się sprawdziło w praktyce.

 

 

Aniu, tak naprawdę nie wiedziałam co mam zrobić z tą polędwicą. Pomysł zrodził się w jednej chwili '' szata'' musi być, tym bardziej, że nie wiedziałam jak mam zagospodarować  mięso. Polędwica sama w sobie po parzeniu lub podpiekaniu, wiadomo że wyszłaby  sucha. ( chwilowo nie mogę wędzić ).

Dlatego sam farsz do niej zrobiłam dość tłusty. Folia celulozowa zrobiła swoje, całość wyszła bardzo smacznie. Powiem ,że efekt końcowy  bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/11/#findComment-609765
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.