electra Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Pracowita kobieto !podziwiam CIe ,przepyszne to u ciebie wszystko ja konfiture z wisni robie bo wisnie u nas obrodzily ,a szwedzi jakos nie bardzo chcetnie zrywaja wiec mamy az 2 drzewka dla siebie Ajvar robisz z baklazanem na ostro? Edytowane 7 Września 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 7 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 7 Września 2015 ja konfiture z wisni robie bo wisnie u nas obrodzily ,a szwedzi jakos nie bardzo chcetnie zrywaja wiec mamy az 2 drzewka dla siebie Electra .. nie lubią wiśni? czy nie robią przetworów ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 7 Września 2015 ogolnie wisni nie za bardzo jedza a u nas to jakies leniuchy mieszkaja co im sie nie chce zrywac ,jablek tez nie zrywaja porzeczek tez nie bo u nas na osiedlu sa z porzeczek zywoploty Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 7 Września 2015 różnorodne pyszności słoikowe , super Anuś działasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 7 Września 2015 ogolnie wisni nie za bardzo jedza a u nas to jakies leniuchy mieszkaja co im sie nie chce zrywac ,jablek tez nie zrywaja porzeczek tez nie bo u nas na osiedlu sa z porzeczek zywoploty Tylko wino porzeczkowe robic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 7 Września 2015 @BazylWidzew, u nas nie ma chetnych na wino domowe, jeszcze pol gasiora stoi ,ale pewnie juz nie wino a ocet Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 11 Września 2015 Widok z okna w mojej pracy ... Trochę zabrałam do domu będzie nalewka z rajskich jabłuszek... i coś jeszcze Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 11 Września 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 11 Września 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Electra .. zgadłaś i to na dwa sposoby Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 11 Września 2015 Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 11 Września 2015 Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Kotunia ... podobno jestem bardzo zorganizowana kobitka to opinia innych .. nie moja Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Electra.. wstawię te przepisy łącznie z fotorelacją .. za dwa.. trzy dni już w oczach widzę te jabłuszka kandyzowane na torcie .. .. Edytowane 14 Września 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 13 Września 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 13 Września 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Annam ja też jestem zainteresowany Podeślij proszę i mnie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 16 Września 2015 Obecnie na ''tapecie'' jest sos boloński, wg mojego pomysłu Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem.Smak i konsystencja idealne.Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja.Niestety pewnego wieczora wpadłem na pomysł zrobienia tego sosu i tylko tyle miałem podzespołów potrzebnych do wykonania sosu. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 16 Września 2015 Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem. Smak i konsystencja idealne. Boguś .. bardzo się cieszę, że smakuję Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja. Zapomniałam uprzedzić, że zanim trafi do słoików to znika prosto z garnka Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 17 Września 2015 Zrobiłam w końcu te rajskie jabłuszka. Jak dla mnie szału nie ma. Pięknie wyglądały na początku, kiedy wrzuciłam je bezpośrednio do syropu ( na 1,5 l wody 60 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu i 4 goździki ), potem niestety kolor się zmienił i jabłuszka stały się blade. Po kilkunastu minutach ich gotowania wyjęłam je z syropu i następnego dnia ponownie zanurzyłam ich w zalewie. Proces ten powtarzałam przez trzy dni. Kolor miały mało ciekawy, więc wpadłam na pomysł i do gorącej zalewy dołożyłam kilka gron aronii. To chyba było właściwe podejście do sprawy jabłuszka nabrały nieco rumieńców.Na zdjęciu są pokazane jeszcze gorące, ale kiedy ostygną skórka ich staje się pomarszczona. W smaku są dobre. Przedwłożeniem do syropu każde jabłko należy nakłuć w kilku miejscach, wtedy podczas gotowania nie popęka. Z reszty owoców zrobię nalewkę... jak mi starczy cierpliwości do obierania ich owoce spożytkuję, jako ozdoba do tortów i do mięsa podawanego na ciepło. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 17 Września 2015 Ja znam inny sposób. Zrób syrop 1:1 (woda-cukier)Zalej jabka gorącym syropem. Zostaw do następnego dnia.Następnego dnia zjej syrop, zagotuj i ponownie zalej nim jabłka.Czynność trzeba powtórzyć 3-5 razy w zależności jak twarde są owoce i w jakiej postaci chcesz je zachować.Ostatni raz, przed zalaniem owoców w słoikach zredukuj syrop o 30-40%. Zalej gorącym owoce w gorących słoikach, nie trzeba pasteryzować.Tak zrobione owoce są bardzo słodkie, więc raczej do dekoracji lub ciast/tortów.Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa miło przełamuje słodycz i moża owoce podawać do mięs Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 17 Września 2015 Ja znam inny sposób. Wielkie dzięki RaV na pewno spróbuje tego przepis. Bardziej zależy mi, żeby były do ciast niż do mięsa. Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa Nie słyszałam o takiej musztardzie. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 17 Września 2015 Do patentu Rafała dodam tylko odrobinę kwasku cytrynowego co zapobiegnie krystalizacji cukru Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 17 Września 2015 Trzeba kwasek dodać przed zagotowaniem syropu w ilości 1 g na 1 kg cukru Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 17 Września 2015 Roger i Ulalka .. dzięki za wskazówki za dwa dni następne podejście do jabłuszek .. zrobię i się pochwalę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 17 Września 2015 jak dodasz kwasek "przed" to zachowasz kolor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 18 Września 2015 Ja taka metoda jak podal Rav robilam kiedys truskawki jak mialam takie male ,super zachowaly sie w calosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 18 Września 2015 ja podobnym sposobem co Rav22 robię śliwki w occie, przepis babci Siasi czyli mojej kochanej mamci zalewa: 0,5 litra octu 10%, 0,5 litra wody, 0,5kg. cukru białego, 6 kulek ziela angielskiego, 20 goździków, zagotować i gorąca zalewą zalać śliwki (2,5kg), po 24 godzinach zalewę odlać i ponownie zagotować, i tak jeszcze 2X, w sumie 3dni, czwartego dnia odlać i zagotować zalewę, dodać śliwki i na małym ogniu(żeby śliwki się nie rozpadły) doprowadzić do wrzenia, przekładac gorące do słoików, odwrócić do góry dnem i koniec, nie trzeba pasteryzować i dla mnie są to najlepsze śliweczki z octu jakie jadłem ale wiedomo jak jest z jedzeniem od mamy albo babci idealne do mięs, na kanapeczki, a z zalewy można zrobić fajny winegret (fioletowy) śliwkowy do sałaty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.