Ulalka Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 7 Września 2015 różnorodne pyszności słoikowe , super Anuś działasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 7 Września 2015 @BazylWidzew, u nas nie ma chetnych na wino domowe, jeszcze pol gasiora stoi ,ale pewnie juz nie wino a ocet Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 11 Września 2015 Widok z okna w mojej pracy ... Trochę zabrałam do domu będzie nalewka z rajskich jabłuszek... i coś jeszcze Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 11 Września 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 11 Września 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Electra .. zgadłaś i to na dwa sposoby Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 11 Września 2015 Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 11 Września 2015 Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Kotunia ... podobno jestem bardzo zorganizowana kobitka to opinia innych .. nie moja Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Electra.. wstawię te przepisy łącznie z fotorelacją .. za dwa.. trzy dni już w oczach widzę te jabłuszka kandyzowane na torcie .. .. Edytowane 14 Września 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 13 Września 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 13 Września 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Annam ja też jestem zainteresowany Podeślij proszę i mnie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 16 Września 2015 Obecnie na ''tapecie'' jest sos boloński, wg mojego pomysłu Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem.Smak i konsystencja idealne.Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja.Niestety pewnego wieczora wpadłem na pomysł zrobienia tego sosu i tylko tyle miałem podzespołów potrzebnych do wykonania sosu. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 16 Września 2015 Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem. Smak i konsystencja idealne. Boguś .. bardzo się cieszę, że smakuję Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja. Zapomniałam uprzedzić, że zanim trafi do słoików to znika prosto z garnka Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 17 Września 2015 Zrobiłam w końcu te rajskie jabłuszka. Jak dla mnie szału nie ma. Pięknie wyglądały na początku, kiedy wrzuciłam je bezpośrednio do syropu ( na 1,5 l wody 60 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu i 4 goździki ), potem niestety kolor się zmienił i jabłuszka stały się blade. Po kilkunastu minutach ich gotowania wyjęłam je z syropu i następnego dnia ponownie zanurzyłam ich w zalewie. Proces ten powtarzałam przez trzy dni. Kolor miały mało ciekawy, więc wpadłam na pomysł i do gorącej zalewy dołożyłam kilka gron aronii. To chyba było właściwe podejście do sprawy jabłuszka nabrały nieco rumieńców.Na zdjęciu są pokazane jeszcze gorące, ale kiedy ostygną skórka ich staje się pomarszczona. W smaku są dobre. Przedwłożeniem do syropu każde jabłko należy nakłuć w kilku miejscach, wtedy podczas gotowania nie popęka. Z reszty owoców zrobię nalewkę... jak mi starczy cierpliwości do obierania ich owoce spożytkuję, jako ozdoba do tortów i do mięsa podawanego na ciepło. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 17 Września 2015 Ja znam inny sposób. Zrób syrop 1:1 (woda-cukier)Zalej jabka gorącym syropem. Zostaw do następnego dnia.Następnego dnia zjej syrop, zagotuj i ponownie zalej nim jabłka.Czynność trzeba powtórzyć 3-5 razy w zależności jak twarde są owoce i w jakiej postaci chcesz je zachować.Ostatni raz, przed zalaniem owoców w słoikach zredukuj syrop o 30-40%. Zalej gorącym owoce w gorących słoikach, nie trzeba pasteryzować.Tak zrobione owoce są bardzo słodkie, więc raczej do dekoracji lub ciast/tortów.Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa miło przełamuje słodycz i moża owoce podawać do mięs Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 17 Września 2015 Ja znam inny sposób. Wielkie dzięki RaV na pewno spróbuje tego przepis. Bardziej zależy mi, żeby były do ciast niż do mięsa. Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa Nie słyszałam o takiej musztardzie. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 17 Września 2015 Do patentu Rafała dodam tylko odrobinę kwasku cytrynowego co zapobiegnie krystalizacji cukru Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 17 Września 2015 Trzeba kwasek dodać przed zagotowaniem syropu w ilości 1 g na 1 kg cukru Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 17 Września 2015 Roger i Ulalka .. dzięki za wskazówki za dwa dni następne podejście do jabłuszek .. zrobię i się pochwalę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 17 Września 2015 jak dodasz kwasek "przed" to zachowasz kolor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 18 Września 2015 Ja taka metoda jak podal Rav robilam kiedys truskawki jak mialam takie male ,super zachowaly sie w calosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 18 Września 2015 ja podobnym sposobem co Rav22 robię śliwki w occie, przepis babci Siasi czyli mojej kochanej mamci zalewa: 0,5 litra octu 10%, 0,5 litra wody, 0,5kg. cukru białego, 6 kulek ziela angielskiego, 20 goździków, zagotować i gorąca zalewą zalać śliwki (2,5kg), po 24 godzinach zalewę odlać i ponownie zagotować, i tak jeszcze 2X, w sumie 3dni, czwartego dnia odlać i zagotować zalewę, dodać śliwki i na małym ogniu(żeby śliwki się nie rozpadły) doprowadzić do wrzenia, przekładac gorące do słoików, odwrócić do góry dnem i koniec, nie trzeba pasteryzować i dla mnie są to najlepsze śliweczki z octu jakie jadłem ale wiedomo jak jest z jedzeniem od mamy albo babci idealne do mięs, na kanapeczki, a z zalewy można zrobić fajny winegret (fioletowy) śliwkowy do sałaty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 18 Września 2015 zamien wode na czerwone wino poglebia smak, szkoda ze prawdziwe wegierki to u nas rarytas ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 9 Października 2015 Duzo wczesniej obiecalam, teraz dopiero wpisuje, przepraszam Aniu i Pokemon Jablkowe jelly do miesa z imbirem. W ksiazce autro zaleca do wieprzowiny i szynki 2 lg zielonych jablek( jest to unas odmiana do gotowania)2 cm swiezego imbiru obranego I lekko rozbitego6 szklanek wodyCukier, 1szklanka na 1 szklanke souk 9 pozniej to bedzie dokladnie wyjasnione) Umyc I pokroic na kawalki jablka( nie obierac I nie odrzucac srodka). W garnku zalac te jablka I imbir woda. Gotowac a malym ogniu az owoce beda bardzo miekkie, beda sie rozpadac.Ten process trwa okolo godziny. Odstawic do wystudzenia. Wlac to do worka pluciennego, aby sok sciekal do garnka Nie wyciskac rekami, bo koncowy eefekt bedzie taki, ze galateka nie bedzie przezroczysta, tylko taka mulasta . Najlepiej pozostawic to na noc worek wiszacy nad garnkiem aby sok spokonie splynak do garnka. Rano odmierzyc otrzymany sok I dodac cukier. Wymieszac az sie rozpusci. Delikatnie gotowac przez 5-10 minut , do czasu az galaretka dojdzie do stanu wiazania. Splarwdzic mala porcje na zimnym talezyku. Odrzucic jakakolwiek piane jesli sie bedzie tworzyc.Zdjac z gazu I pozostawic na pokolo 10 minut. Nalewac galaretke do cieplych sloikow i od razu zamykac. Trzymac w ciemnym ,zimnym pomieszczeniu do kolo 6 miesiecy. Gotowe do jedzenia po 2 tygodniach. Zamiast imbiru mozna dodac ziola jakie lubimy ( wtedy jest galaretka do zimnego pieczonego miesa czy drobiu) z ta roznica, ze przy dodaniu ziol dodajemy rowniez do jablek skorke z jednak cytryny, pestki i sok. Jak by byly jakies pytania to prosze pisac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-449271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 13 Października 2015 To co zrobiłam przez dwa dni .. ze swoimi przetworami wyjechałam już do korytarza. szukam kogoś kto zrobi kilka kursów z czwartego piętra do piwnicy z koszykiem pełnym słoików. ocet jabłkowy zlałam ... jeszcze raz będzie do filtracji... nastawiłam też ocet śliwkowy ... i papryczki kupione na nadziewanie kapustą słodką w zalewie octowej ... ale to już pokażę jutro jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworów Cdn ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-450003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 13 Października 2015 Ja bardzo chętnie, tylko za daleko...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-450010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.