electra Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 18 Września 2015 zamien wode na czerwone wino poglebia smak, szkoda ze prawdziwe wegierki to u nas rarytas ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-445357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 9 Października 2015 Duzo wczesniej obiecalam, teraz dopiero wpisuje, przepraszam Aniu i Pokemon Jablkowe jelly do miesa z imbirem. W ksiazce autro zaleca do wieprzowiny i szynki 2 lg zielonych jablek( jest to unas odmiana do gotowania)2 cm swiezego imbiru obranego I lekko rozbitego6 szklanek wodyCukier, 1szklanka na 1 szklanke souk 9 pozniej to bedzie dokladnie wyjasnione) Umyc I pokroic na kawalki jablka( nie obierac I nie odrzucac srodka). W garnku zalac te jablka I imbir woda. Gotowac a malym ogniu az owoce beda bardzo miekkie, beda sie rozpadac.Ten process trwa okolo godziny. Odstawic do wystudzenia. Wlac to do worka pluciennego, aby sok sciekal do garnka Nie wyciskac rekami, bo koncowy eefekt bedzie taki, ze galateka nie bedzie przezroczysta, tylko taka mulasta . Najlepiej pozostawic to na noc worek wiszacy nad garnkiem aby sok spokonie splynak do garnka. Rano odmierzyc otrzymany sok I dodac cukier. Wymieszac az sie rozpusci. Delikatnie gotowac przez 5-10 minut , do czasu az galaretka dojdzie do stanu wiazania. Splarwdzic mala porcje na zimnym talezyku. Odrzucic jakakolwiek piane jesli sie bedzie tworzyc.Zdjac z gazu I pozostawic na pokolo 10 minut. Nalewac galaretke do cieplych sloikow i od razu zamykac. Trzymac w ciemnym ,zimnym pomieszczeniu do kolo 6 miesiecy. Gotowe do jedzenia po 2 tygodniach. Zamiast imbiru mozna dodac ziola jakie lubimy ( wtedy jest galaretka do zimnego pieczonego miesa czy drobiu) z ta roznica, ze przy dodaniu ziol dodajemy rowniez do jablek skorke z jednak cytryny, pestki i sok. Jak by byly jakies pytania to prosze pisac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-449271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 13 Października 2015 To co zrobiłam przez dwa dni .. ze swoimi przetworami wyjechałam już do korytarza. szukam kogoś kto zrobi kilka kursów z czwartego piętra do piwnicy z koszykiem pełnym słoików. ocet jabłkowy zlałam ... jeszcze raz będzie do filtracji... nastawiłam też ocet śliwkowy ... i papryczki kupione na nadziewanie kapustą słodką w zalewie octowej ... ale to już pokażę jutro jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworów Cdn ... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 13 Października 2015 Ja bardzo chętnie, tylko za daleko...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 13 Października 2015 No tyle słoików... papryczki też znajome czereśniową widzę a ta druga co właśnie nasionka zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 13 Października 2015 To co zrobiłam przez dwa dni .. toś to siok :w00t: papryczki kupione na nadziewanie kapustą słodką w zalewie octowej ... Aniu, a do czego je później dodajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) papryczki też znajome czereśniową widzę a ta druga co właśnie nasionka zamówiłemTier .. te drugie są baaaardzo ostre .. obierałam je w rękawiczkach toś to siok :w00t: To jest 1/100 tego co mam zrobione Aniu, a do czego je później dodajesz?Zagrycha do % :jedno i drugie będzie palić przełyk Edytowane 13 Października 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 13 Października 2015 jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworów Kończ dziewczyno - w depresję popadnę..... jak tak dalej pójdzie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 13 Października 2015 jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworówKończ dziewczyno - w depresję popadnę..... jak tak dalej pójdzie..... Piotrze .. dbając o Twoje zdrowie, aż boję się pokazać całą śpiżarnie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 13 Października 2015 aż boję się pokazać całą śpiżarnie Bój się.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 14 Października 2015 jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworów Cdn ... Ciebie w końcu "siłą" odciągną od kuchni i drzwi zamurują, bo się dziewczyno "wykończysz" albo Ci słoiki skonfiskują Ale produkcję masz jak "chińczyk na taśmie" i do tego pięknie przyozdobione i poopisywane...... ehhh ..... odstąp trochę "samozaparcia" bo mi jakoś gdzieś uciekło ostatnio.... Przepiękna produkcja!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 14 Października 2015 jeszcze nie powiedziałam, że to koniec przetworówKończ dziewczyno - w depresję popadnę..... jak tak dalej pójdzie..... Piotrze .. dbając o Twoje zdrowie, aż boję się pokazać całą śpiżarnie Anuś , pokaż nam w Rytych Błotach !!!!! Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 14 Października 2015 Hmm niby sroce spod ogona nie wyleciałem ale to co tutaj widzę, to jest Mistrzostwo Świata przez duże A jak Anuś Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 14 Października 2015 Anus :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 15 Października 2015 Anus ,no poprostu jak zagladam do Twojej spizarni ta szczeka mi opada na podloge... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Ciebie w końcu "siłą" odciągną od kuchni i drzwi zamurują, bo się dziewczyno "wykończysz" Nie mam drzwi w kuchni albo Ci słoiki skonfiskują Konfiskują .. ale za moją zgodą Anuś , pokaż nam w Rytych Błotach !!!!!Tomku .. nie będzie mnie tam ale na wiosnę się pojawię Electra Eli i boggi ... dziękuję Wczoraj kilka słoików gruszek w syropie z cytryną i rodzynkami I obiecane wcześniej ostre papryczki nadziewane słodką kapustą z kminkiem. Coś na wzór papryczek po węgiersku.Postanowiłam nie obcinać górnej części papryk .. tylko częściowo otworzyć, usunąć nasiona, aby później po nadzianiu kapustą przykryć ponownie i zalać zalewą. Trochę czasu mi to zajęło. Moja cierpliwość sięgała zenitu kilkakrotnie ale chyba warto było. Przepis na zalewę : 8 szklanek wodyszklanka octu2 łyżki czubate soli6 łyżek cukruDo każdego słoika ziele angielskie, pieprz ziarnisty czarny, liść laurowy i dałam po małej łyżeczce gorczycy. Przestudzoną zalewą zalałam papryczki, a następnie pasteryzowałam około 7 min. Do każdego słoika dodałam 2 łyżki oliwy. Jutro impreza zamykam sezon robienia przetworów będą foty mojej spiżarni Edytowane 15 Października 2015 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Jutro impreza zamykam sezon robienia przetworów Będzie... będzie zabawa będzie się działo i ogrom wódki będzie się lało http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dj.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/63dancer.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/63dancer.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/63dancer.gif Papryczki wyglądają bardzo ładnie i chyba było z nimi trochę pracy Precyzyjnie zamknięte A co do fot zwanych zdjęciami to już sobie wyobrażam ile tego jest http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif aż się boję jutro zajrzeć Edytowane 15 Października 2015 przez Kamil_1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 15 Października 2015 Anus nie wierze ze juz nic tej jesieni nie wymyslisz co by sie dalo zamknac w sloiku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 15 Października 2015 A ja myślę, że Ani po prostu ..... ..... skończyły się słoiki . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 15 Października 2015 Czy zalewy wystarczy na 1 kg papryczek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 15 Października 2015 Hmmm 9 szklanek po 250ml daje 2.25l ... Wystarczy Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 15 Października 2015 Wystarczy Wystarczy ... na tyle ile zrobiłam i pokazałam na zdjęciu i jeszcze zostało ... pół szklanki to zależy ile papryczek wejdzie w słoik. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 15 Października 2015 Anuś powinna zmienić Nick na Robocopka ...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 15 Października 2015 Anuś powinna zmienić Nick na Robocopka ...... Mireczku grabisz sobie ...oj grabisz Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 16 Października 2015 Anus pieknie i kolorowo wygladaja Twoje papryczki mnie zostaly jeszcze do przerobu jablka typowe sardynskie na szarlotke i moj sezon sloikowy tez bedzie zakonczony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/9/#findComment-450464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.