Ela K. Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 5 Listopada 2015 Anuś szkoda, że tak daleko do Ciebie Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 5 Listopada 2015 Aniu taka sasiadka to skarb..butelki i sloiki bym dostarczala masowo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Nie ważyłam dokładnie ale będzie tego tak około 16-18 kg... może więcej.. choć to nie wszystko, reszty już nie dałam rady. Inwencje twórcze mi się kończą Będzie sok .. ocet. Aniu szkoda takiego dobra na takie rzeczy TYLKO WINO Edytowane 5 Listopada 2015 przez chudziak Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) Aniu szkoda takiego dobra na takie rzeczy TYLKO WINOTaaaa.To samo jej mówiłem, to nie słucha.A koledzy by się chętnie napili ! Edytowane 5 Listopada 2015 przez chudziak Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) .butelki i sloiki bym dostarczala masowoJuż Cię biorę za sąsiadkę .. wprowadzaj się Aniu szkoda takiego dobra na takie rzeczy TYLKO WINOTaaaa.To samo jej mówiłem, to nie słucha.A koledzy by się chętnie napili ! Bardzo chętnie Was poczęstuję sokiem winogronowym i octem .. też z winogron zdrowe płyny i maja dużo witamin i minerałów Edytowane 5 Listopada 2015 przez chudziak Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 5 Listopada 2015 Bardzo chętnie Was poczęstuję sokiem winogronowym i octem .. też z winogron Ja dziękuję zdrowe płyny i maja dużo witamin i minerałów Tak jeśli jest to wino Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 6 Listopada 2015 Anuś to jak panowie dziękują to ja chętnie się poczęstuję Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 6 Grudnia 2015 I znowu coś stworzyłam. W poprzednich latach robiłam czekośliwkę .. tym razem padło na wiśnie smażone w białej czekoladzie. No takiej pyszności to jeszcze nie jadłem. Oszczędzałem ten słoiczek długo, zerkałem na niego każdego dnia w lodówce. Aż kilka dni temu zachcialo mi się coś słodkiego i pyknąłem cały, bez popitki. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spiżarnia-anuś/?p=436985 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-460983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 7 Grudnia 2015 I znowu coś stworzyłam. W poprzednich latach robiłam czekośliwkę .. tym razem padło na wiśnie smażone w białej czekoladzie. No takiej pyszności to jeszcze nie jadłem. Oszczędzałem ten słoiczek długo, zerkałem na niego każdego dnia w lodówce. Aż kilka dni temu zachcialo mi się coś słodkiego i pyknąłem cały, bez popitki. Ciesze się, że smakowało i nie oszczędzaj ... wiśnie zamrożone, w każdej chwili można kolejne słoiki poczynić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-461016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zima w kalendarzu, a u mnie w wolnym czasie kolejne słoiki się zapełniają. Przecież spiżarnia nie może być pusta W pierwszej kolejności pod nóż poszła dynia. Pokrojona, oczyszczona i wrzucona do piekarnika, w celu podpieczenia. Zrobiłam z niej bazę na zupę dyniową.Kolejne słoiki zapełniłam jabłkami smażonymi z dodatkiem soku winogronowego. Miałam go zamrożonego od jesieni. przyszedł czas aby go spożytkować.Powstała marmolada jabłkowo-winogronowa, która ma posmak nieco różany, ale nie jest to zapach perfum. konsystencja dość ścisła, przypominająca dawną marmoladę z czasów PRL-u (pamiętam, była taka w żółtych metalowych wysokich wiaderkach, która nazywała się wieloowocowa, a robiona była z buraków, co wyczytałam ostatnio). I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami. Buraki ugotowane w skórkach, a następnie starte. Pomarańcze pokrojone w kostkę, z pozostałych dodatkowo wyciśnięty sok w ilości 1 szklanki. Do smaku odrobina soli, w ilości pół łyżeczki. cukru już nie dodawałam. Wszystko razem wymieszane i odstawione na dwie godziny, a potem już do słoików i pasteryzacja.Czas działać dalej Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Zaraz , zaraz ... tą dynię to już kiedyś widziałem ... znaczy co powielamy dyńke drukarka 3D Edytowane 9 Stycznia 2016 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Zaraz , zaraz ... tą dynię to już kiedyś widziałem ... znaczy co powielamy dyńke drukarka 3DMało stosowny żart pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ? w przeciwnym wypadku należą mi się przeprosiny za ten wpis. Jestem zbyt uczciwa na głupie przekręty.I jeszcze jedno .. pokazywałam tu kiedyś dynie, kiedy robiłam sernik.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page-6Jak masz dobry wzrok to zauważysz różnicę.. wielkość sposób pokrojenia jej. Życzę powodzenia w szukaniu różnic między tymi zdjęciami i czekam na odpowiedź. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 9 Stycznia 2016 I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami. Można prosić o dokładniejszy przepis ?I czy jak mam buraczki od mamusi w słoiczku, to mogę je zmieszać z pomarańczami ?Tylko one są chyba z dodatkiem octu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Anuś podziwiam szczerze . Styczeń , mróz, śnieg a Ty słoiczki produkujesz . Jestem bardzo, bardzo ciekawa tych buraczków. Ostatnio robiłam sałatkę w której składzie był pieczone buraczki i pomarańcze - pyszna, więc podejrzewam , że połączenie buraczków i pomarańczy może być ciekawe Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Anuś, pięknie i smacznie, wielkie gratki .... ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy, ani mi, ani Joli nie chce się bawić w robienie przetworów i słoiki wyjątek to wszystko co jest związane z mięsiwem, tu produkcja od czasu do czasu idzie Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zima w kalendarzu, a u mnie w wolnym czasie kolejne słoiki się zapełniają. Przecież spiżarnia nie może być pusta Aniu... podziwiam Twoje samozaparcie... robisz tyle smakowitości że ja nie ogarniam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami.Można prosić o dokładniejszy przepis ?I czy jak mam buraczki od mamusi w słoiczku, to mogę je zmieszać z pomarańczami ?Tylko one są chyba z dodatkiem octu. Mireczku .. napisałam przepis miałam 2, 8 kg buraków, 2 pomarańcza i szklankę, czyli około 250 ml świeżo wyciśniętego soku z owoców. Z dodatków tylko sól, tyle ile kto lubi .. ale nie za wiele, to kwestia indywidualna. Jeżeli Twoje buraczki od Mamusi są z octem to lepiej kup kilka i zrób tą sałatkę tak na bieżące spożycie. Ostatnio robiłam sałatkę w której składzie był pieczone buraczki i pomarańcze - pyszna, więc podejrzewam , że połączenie buraczków i pomarańczy może być ciekawe Ela .. masz rację, bo tak naprawdę to te buraki powinny być pieczone w piekarniku dość długo w niskiej temperaturze, ale ja nie miałam na to czasu, dlatego zrobiłam innym sposobem. . ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy,Zrobiłam te przetwory, bo moja piwnica w bloku nie jest dobrym miejscem do przechowywania warzyw, jest po prostu za ciepło. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mało stosowny żart pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ? Pokazac nie pokazemy, le chwalilas sie nia nam w Sb A wszystko przerobilas na mus, czy robilas ( lub bedziesz robic )ta w syropie? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Mało stosowny żart pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ? Pokazac nie pokazemy, le chwalilas sie nia nam w Sb A wszystko przerobilas na mus, czy robilas ( lub bedziesz robic )ta w syropie? Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB ponieważ ją dostałam, więc nie wiem jaka to odmiana ma wyjątkowo grubą warstwę miąższu i bardzo szybko się podpiekała.. i ten piękny intensywny pomarańczowy kolor. Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie sposobem jaki mi podesłałaś. ale to pokażę za kilka dni. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 9 Stycznia 2016 . ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy,Zrobiłam te przetwory, bo moja piwnica w bloku nie jest dobrym miejscem do przechowywania warzyw, jest po prostu za ciepło. U mnie podobnie jednak piwnice w blokach nadają się tylko do przechowywania weków, dlatego ja na działce mam sporą piwniczkę ze stałą temperaturą i wilgotnością i mam problem rozwiązany, tyle że jak coś potrzebuję to muszę tam pojechać, na szczęście mam niecałe 3 km więc nie ma problemu Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB To pamietasz kto Tobie pomagal wstawic zdjecie Sb , o tym wlasnie PAolodoro pisal Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie sposobem jaki mi podesłałaś. ale to pokażę za kilka dni. To jestem ciekawa. Ja wczoraj jedna dynie w ogrodzie musialam wyciac, bo tak wielka urosla ,ze mi spadla z zawieszenia na pomidory. Teraz tez bede cos z niej robic. DZiewczyny juz krzycza o " pumpkin pasta" wiec kawalek ma przeznaczenie, czesc na zupowe sloiczki a reszte chyba tez na kandyzowana, bo w tym roku bede jej troche potrzebowac. A bedziesz robic z chilie czy sama? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 9 Stycznia 2016 ja na działce mam sporą piwniczkę ze stałą temperaturą i wilgotnością i mam problem rozwiązany, tyle że jak coś potrzebuję to muszę tam pojechać, na szczęście mam niecałe 3 km więc nie ma problemu Mam na działkę 200 m i też mam piwniczkę . i na tym koniec mojej radości, bo po obfitych opadach deszczu czy też zimą po roztopach .. mam tam wodę niby piwniczka wymurowana .. ale problem jest i chyba nie da się z tym nic zrobić jestem zielona w tym temacie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Oj to problem, ale można sobie z nim poradzić, tyle że to trochę kosztuje ja na szczęście nie mam tego problemu ponieważ piwnica jest pod murowaną altaną a fundamenty i posadzka są odpowiednio zaizolowane i zabezpieczone przed wszelką wilgocią czy też wodą, nawet jest odpowiednia cyrkulacja powietrza, czyli kanały wentylacyjne z wentylatorem i wilgotnościomierzem, samo się włącza, samo wyłącza, ale tak jak wcześniej pisałem to niestety kosztowało Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB To pamietasz kto Tobie pomagal wstawic zdjecie Sb , o tym wlasnie PAolodoro pisal Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie sposobem jaki mi podesłałaś. ale to pokażę za kilka dni.To jestem ciekawa. Ja wczoraj jedna dynie w ogrodzie musialam wyciac, bo tak wielka urosla ,ze mi spadla z zawieszenia na pomidory. Teraz tez bede cos z niej robic. DZiewczyny juz krzycza o " pumpkin pasta" wiec kawalek ma przeznaczenie, czesc na zupowe sloiczki a reszte chyba tez na kandyzowana, bo w tym roku bede jej troche potrzebowac. A bedziesz robic z chilie czy sama? Pamiętam Aniu, iż Paolo dostał ode mnie zdjęcie z dynią i wstawił na SB ze swojego nicka, bo ja nie umiałam i za to mu dziękuję, jednak nie wszyscy o tym wiedzieli, więc kiedy przeczytają taki wpis, jaki dzisiaj napisał tu Paolo pomyślą, że coś kombinuję i jestem nieuczciwa.Trochę się boję zrobić z tym chili i do czego to później zużyć taką niby słodką, a zarazem ostrą ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Do czekolady chyba bylaby dobra z chili taka dynia. Ja moze zrobie, bo jak co roku mam straszliwy wysyp chilie, asuszonej chli to juz mam zapas na nastepne 5 lat. Pamiętam Aniu, iż Paolo dostał ode mnie zdjęcie z dynią i wstawił na SB ze swojego nicka, bo ja nie umiałam i za to mu dziękuję, jednak nie wszyscy o tym wiedzieli, więc kiedy przeczytają taki wpis, jaki dzisiaj napisał tu Paolo pomyślą, że coś kombinuję i jestem nieuczciwa. Nie sadze, ze ktos by tak pomyslal, a Pawel wlsnie to mial na mysli , ale to juz nie wazne, nikt nikomu nic zlego nie zarzucil Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.