Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Anuś  to jak panowie dziękują to ja chętnie się poczęstuję :D

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-454705
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 455
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

I znowu coś stworzyłam. :) W poprzednich latach robiłam czekośliwkę .. tym razem padło na wiśnie smażone w białej czekoladzie. 

No takiej pyszności to jeszcze nie jadłem. Oszczędzałem ten słoiczek długo, zerkałem na niego każdego dnia w lodówce. Aż kilka dni temu zachcialo mi się coś słodkiego i pyknąłem cały, bez popitki. :D

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spiżarnia-anuś/?p=436985

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-460983
Udostępnij na innych stronach

 

I znowu coś stworzyłam. :) W poprzednich latach robiłam czekośliwkę .. tym razem padło na wiśnie smażone w białej czekoladzie. 

No takiej pyszności to jeszcze nie jadłem. Oszczędzałem ten słoiczek długo, zerkałem na niego każdego dnia w lodówce. Aż kilka dni temu zachcialo mi się coś słodkiego i pyknąłem cały, bez popitki. :D

 

Ciesze się, że smakowało :D i nie oszczędzaj ... wiśnie zamrożone, w każdej chwili można kolejne słoiki poczynić :D 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-461016
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Zima w kalendarzu, a u mnie w wolnym czasie kolejne słoiki się zapełniają. :) Przecież spiżarnia nie może być pusta :D W pierwszej kolejności pod nóż poszła dynia. Pokrojona, oczyszczona i wrzucona do piekarnika, w celu podpieczenia. Zrobiłam z niej bazę na zupę dyniową.

post-53395-0-09452600-1452360284_thumb.jpg

Kolejne słoiki zapełniłam jabłkami smażonymi z dodatkiem soku winogronowego. Miałam go zamrożonego od jesieni. przyszedł czas aby go spożytkować.

Powstała marmolada jabłkowo-winogronowa, która ma posmak nieco różany, ale nie jest to zapach perfum. :) konsystencja dość ścisła, przypominająca dawną marmoladę z czasów PRL-u (pamiętam, była taka w żółtych metalowych wysokich wiaderkach, która nazywała się wieloowocowa, a robiona była z buraków, co wyczytałam ostatnio). :)

post-53395-0-64645000-1452360432_thumb.jpg

I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami. :) Buraki ugotowane w skórkach, a następnie starte. Pomarańcze pokrojone w kostkę, z pozostałych dodatkowo wyciśnięty sok w ilości 1 szklanki. Do smaku odrobina soli, w ilości pół łyżeczki. cukru już nie dodawałam. Wszystko razem wymieszane i odstawione na dwie godziny, a potem już do słoików i pasteryzacja.

post-53395-0-86474200-1452360341_thumb.jpg

post-53395-0-45035200-1452360388_thumb.jpg

Czas działać dalej :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467418
Udostępnij na innych stronach

Zaraz , zaraz ... tą dynię to już kiedyś widziałem ... znaczy co powielamy dyńke :) drukarka 3D

Edytowane przez paolodoro

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467428
Udostępnij na innych stronach

Zaraz , zaraz ... tą dynię to już kiedyś widziałem ... znaczy co powielamy dyńke :) drukarka 3D

Mało stosowny żart :hmm: pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ? w przeciwnym wypadku należą mi się przeprosiny za ten wpis. Jestem zbyt uczciwa na głupie przekręty.

I jeszcze jedno .. pokazywałam tu kiedyś dynie, kiedy robiłam sernik.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8286-ciasta-i-ciasteczka-anu%C5%9B/page-6

Jak masz dobry wzrok to zauważysz różnicę.. wielkość sposób pokrojenia jej. Życzę powodzenia w szukaniu różnic między tymi zdjęciami i czekam na odpowiedź. 

Edytowane przez Anuś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467435
Udostępnij na innych stronach

 

 

I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami.

Można prosić o dokładniejszy przepis ?

I czy jak mam buraczki od mamusi w słoiczku, :) to mogę je zmieszać z pomarańczami ?

Tylko one są chyba z dodatkiem octu.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467448
Udostępnij na innych stronach

Anuś podziwiam szczerze :). Styczeń , mróz, śnieg a Ty słoiczki produkujesz :). Jestem bardzo, bardzo ciekawa tych buraczków. Ostatnio robiłam sałatkę w której składzie był pieczone buraczki i pomarańcze - pyszna, więc podejrzewam , że połączenie buraczków i pomarańczy może być ciekawe :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467457
Udostępnij na innych stronach

Anuś, pięknie i smacznie, wielkie gratki :clap: .... ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy, ani mi, ani Joli nie chce się bawić w robienie przetworów i słoiki ;):D wyjątek to  wszystko co jest związane z mięsiwem, tu produkcja od czasu do czasu idzie  :D 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467461
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zima w kalendarzu, a u mnie w wolnym czasie kolejne słoiki się zapełniają. :) Przecież spiżarnia nie może być pusta :D

Aniu... podziwiam Twoje samozaparcie... robisz tyle smakowitości że ja nie ogarniam :):clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467466
Udostępnij na innych stronach

 

I na koniec zostały zrobione buraczki z pomarańczami.

Można prosić o dokładniejszy przepis ?

I czy jak mam buraczki od mamusi w słoiczku, :) to mogę je zmieszać z pomarańczami ?

Tylko one są chyba z dodatkiem octu.

 

Mireczku .. napisałam przepis :) miałam 2, 8 kg buraków, 2 pomarańcza i szklankę, czyli około 250 ml świeżo wyciśniętego soku z owoców. Z dodatków tylko sól, tyle ile kto lubi .. ale nie za wiele, to kwestia indywidualna. Jeżeli Twoje buraczki od Mamusi są z octem to lepiej kup kilka i zrób tą sałatkę tak na bieżące spożycie. :)

 

 

Ostatnio robiłam sałatkę w której składzie był pieczone buraczki i pomarańcze - pyszna, więc podejrzewam , że połączenie buraczków i pomarańczy może być ciekawe :)

Ela .. masz rację, bo tak naprawdę to te buraki powinny  być pieczone w piekarniku dość długo w niskiej temperaturze, ale ja nie miałam na to czasu, dlatego zrobiłam innym sposobem. :D

 

 

. ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy,

Zrobiłam te przetwory, bo moja piwnica w bloku nie jest dobrym miejscem do przechowywania warzyw, jest po prostu za ciepło. :(

Edytowane przez Anuś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467467
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mało stosowny żart pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ?
 

 Pokazac nie pokazemy, le chwalilas sie nia nam w Sb  :tongue:

 A wszystko przerobilas na mus, czy robilas ( lub bedziesz robic )ta w syropie?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467468
Udostępnij na innych stronach

 

Mało stosowny żart pokaż mi gdzie widziałeś takie samo zdjęcie ?
 

 Pokazac nie pokazemy, le chwalilas sie nia nam w Sb  :tongue:

 A wszystko przerobilas na mus, czy robilas ( lub bedziesz robic )ta w syropie?

 

Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB :D ponieważ ją dostałam, więc nie wiem jaka to odmiana :rolleyes: ma wyjątkowo grubą warstwę miąższu i bardzo szybko się podpiekała.. i ten piękny intensywny pomarańczowy kolor. :D

Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie  sposobem jaki mi podesłałaś. :)

ale to pokażę za kilka dni. ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467475
Udostępnij na innych stronach

 

. ja tam przyznam się uczciwie że zimą zjadamy to co wyprodukowaliśmy,

Zrobiłam te przetwory, bo moja piwnica w bloku nie jest dobrym miejscem do przechowywania warzyw, jest po prostu za ciepło. :(

 

U mnie podobnie  :(  jednak piwnice w blokach nadają się tylko do przechowywania weków, dlatego ja na działce mam sporą piwniczkę ze stałą temperaturą i wilgotnością i mam problem rozwiązany, tyle że jak coś potrzebuję to muszę tam pojechać, na szczęście mam niecałe 3 km więc nie ma problemu :)

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467480
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB
 

 To pamietasz kto Tobie pomagal wstawic zdjecie Sb , o tym wlasnie PAolodoro pisal  ;)  :D 

 

 

Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie  sposobem jaki mi podesłałaś. ale to pokażę za kilka dni.

To jestem ciekawa. Ja wczoraj jedna dynie w ogrodzie musialam wyciac, bo tak wielka urosla ,ze mi spadla z zawieszenia na pomidory. Teraz tez bede cos z niej robic. DZiewczyny juz krzycza o " pumpkin pasta" wiec kawalek ma przeznaczenie, czesc na zupowe  sloiczki a reszte chyba tez na kandyzowana, bo w tym roku bede jej troche potrzebowac.

 A bedziesz robic z chilie czy sama?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467481
Udostępnij na innych stronach

 

 

ja na działce mam sporą piwniczkę ze stałą temperaturą i wilgotnością i mam problem rozwiązany, tyle że jak coś potrzebuję to muszę tam pojechać, na szczęście mam niecałe 3 km więc nie ma problemu :)

Mam na działkę 200 m i też mam piwniczkę :) . i na tym koniec mojej radości, bo po obfitych opadach deszczu czy też zimą po roztopach .. mam tam wodę :(

niby piwniczka wymurowana .. ale problem jest i chyba nie da się z tym nic zrobić :( jestem zielona w tym temacie  :rolleyes: 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467484
Udostępnij na innych stronach

Oj to problem, ale można sobie z nim poradzić, tyle że to trochę kosztuje ;)  ja na szczęście nie mam tego problemu ponieważ piwnica jest pod murowaną altaną a fundamenty i posadzka są odpowiednio zaizolowane i zabezpieczone przed wszelką wilgocią czy też wodą, nawet jest odpowiednia cyrkulacja powietrza, czyli kanały wentylacyjne z wentylatorem i  wilgotnościomierzem, samo się włącza, samo wyłącza,  ale tak jak wcześniej pisałem to niestety kosztowało :hmm:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467487
Udostępnij na innych stronach

 

Aniu .. pamiętam, że pokazywałam ją kilka dni temu na SB
 

 To pamietasz kto Tobie pomagal wstawic zdjecie Sb , o tym wlasnie PAolodoro pisal  ;)  :D

 

 

Nie przerobiłam wszystko na bazę do zupy dyniowej, tylko zostawiłam dwa kawałki, aby zrobić ją kandyzowaną w syropie  sposobem jaki mi podesłałaś. ale to pokażę za kilka dni.

To jestem ciekawa. Ja wczoraj jedna dynie w ogrodzie musialam wyciac, bo tak wielka urosla ,ze mi spadla z zawieszenia na pomidory. Teraz tez bede cos z niej robic. DZiewczyny juz krzycza o " pumpkin pasta" wiec kawalek ma przeznaczenie, czesc na zupowe  sloiczki a reszte chyba tez na kandyzowana, bo w tym roku bede jej troche potrzebowac.

 A bedziesz robic z chilie czy sama?

 

Pamiętam Aniu, iż Paolo dostał ode mnie zdjęcie z dynią i wstawił na SB ze swojego nicka, bo ja nie umiałam i za to mu dziękuję, jednak nie wszyscy o tym wiedzieli, więc kiedy przeczytają taki wpis, jaki dzisiaj napisał tu Paolo pomyślą, że coś kombinuję i jestem nieuczciwa.

Trochę się boję zrobić z tym chili :rolleyes: i do czego to później zużyć taką niby słodką, a zarazem ostrą ?

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467488
Udostępnij na innych stronach

Do czekolady chyba bylaby dobra z chili taka dynia. Ja moze zrobie, bo jak co roku mam straszliwy wysyp chilie, asuszonej chli to juz mam zapas na nastepne 5 lat.

 

 

 

Pamiętam Aniu, iż Paolo dostał ode mnie zdjęcie z dynią i wstawił na SB ze swojego nicka, bo ja nie umiałam i za to mu dziękuję, jednak nie wszyscy o tym wiedzieli, więc kiedy przeczytają taki wpis, jaki dzisiaj napisał tu Paolo pomyślą, że coś kombinuję i jestem nieuczciwa.
 

 Nie sadze, ze ktos by tak pomyslal, a Pawel wlsnie to mial na mysli , ale to juz nie wazne, nikt nikomu nic zlego nie zarzucil  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467504
Udostępnij na innych stronach

ANNAM  - Anuś sorki że u Ciebie zapytam ją -   czy marynujesz chili , albo czy robisz sos , czy tylko suszysz.../

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467506
Udostępnij na innych stronach

Jumbo, ja mam w ogrodzie chili caly czas, zima rowniez mam owoce, wiec jak potrzebuje to mam swieze. Teraz to co zerwalam ( zrywam, bo inaczej nie rodzi mi tak duzo) to juz wysuszone i zmielone jest. Kiedys robilam rosne sosy teraz juz nie. W salewach octowych nam nie podchodzi . Moze pozniej zrobie odrobine chutney . Teraz zamyslam zrobic tylko taka zmielona w sloiku bez niczego.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467510
Udostępnij na innych stronach

 

 

ANNAM - Anuś sorki że u Ciebie zapytam ją -

Jumbo .. zawsze jesteś tu mile widziany :D pytaj ile chcesz i kogo chcesz :D

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467512
Udostępnij na innych stronach

...zazdroszczę ogrodu Tobie - uwielbiam chili - no może moja wątroba czasem protestuje - ale pycha.... :facepalm:

 

Anuś - wiem ...ale czasem wypada być grzecznym :angel:  , bo na innych postach to wiesz jaka ze mnie płynie "miłość bliźniego" :devil:

Edytowane przez jumbo

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467515
Udostępnij na innych stronach

Jumbo, moj ogrod jest w skrzyniach i doniczkach. Ale tak ustawilam, ze mam kilkuletnie juz chili i papryki. Na wiosne one tylko brzeydko wygladaja, liscie sa takie poszarpane, rzyzolke, jedka zaraz ,jak tylko cieplo poczuja odbijaja nowe i mam szybko owoce. To samo jest od 2ch lat z papryka. Nie  sadze nowych krzakow, tylko caly czas mam to samoi ladnie rodza.

 W zimie tez dobrze rosna buraki ( te to na okragly rok) i salata, ale ta juz odrobine wolniej . 

 No i czesc ziol spokojnie zyje tutaj zima, np. rosyjski taragon czy tymianek, majeranek i oregano. Koperek rosnie ,ale taki niesmialy, jednak do obiadow mam swoj, a piertuszka zielona( ta zwykla, nie szarpiatka, bo tej to nie znosze) jest jak chwast. Ciagle i ciagle wszedzie.  No i troche tutejszych, melisa, lemon myrtle, tee bush( zima kwitnie).

 Z kwiatow, roze nawet kwoitna zima, a do tego w zimie mamy cytrusy, bo to drzewa ,gdzie owoce wlasnie zima dojrzewaja.

Taragon francuzki, lubczyk  i bazylia niestety obumieraja na zime. Jednak temperatur jest za niska dla tych ziol.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467519
Udostępnij na innych stronach

Tak jak pisała AnnaM , chodziło mi o tą właśnie fotkę co wstawiałem na SB , fakt mogłem dopisać że to o SB chodziło
Sorki wielkie że zamieszałem

Edytowane przez paolodoro

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/11/#findComment-467572
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.