Perszing37 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Skleiły nie miały innego wyjścia hehehe [Dodano: 06 kwi 2017 - 18:31]Zielona poświata od lampy, która waliła światłem w tą oczojebitną dechę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Na lenia wedzilem to lepiej się nie przykładaj widać że leniwce są super Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Nie ma jak to leniuchowac! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Co do koloru wędzonek , to chyba na tym forum zabronione jest używanie bejcy do drewna ? . Prześliczne urody wędzoneczki (prawie jak moje ) Super aż miło popatrzeć Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 "Prawie jak moje"binio1111 podziwiem twoją skromnosć. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 hehehhe pytanie czy prawie oznacza, że moje ładniejsze czy Twoje ???? Ale to i tak mało istotne bo liczy się zadowolenie z dobrze wykonanej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) HIHI no przecież to "prawie jak moje" było z przekorą i przymrużeniem oka . Wiadomo , że Twoje . Ja dopiero raczkuję w temcie Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Chorizo bardzo mi chodzi po głowie ostatnio. Twoja to bajka, mam nadzieję że tak smakuje jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-546902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 To chyba o sudżuku piszesz. Jeżeli to ta kiełba ze słoninką. To inne mięso i bez papryki wędzonej. Chorizo uwielbiam. Chyba poczynię znowu.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Niech się mury pną do góry najgorsze za nami - teraz skoro już wszystko zakotwione a szkielet prawie gotowy to będzie tylko z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ta magnolia bije tą wędzarnie " na łeb "A poważnie dawaj ,dawaj do góry! Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Bo wędzarnia się musi ładnie komponować i dostała miejsce obok mojego ulubionego drzewka Delegacja kumpla nie pozwoli iść dalej. Po Świętach c.d.n..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ostatnie wędzenie w starej wędzarni. Służyła mi dzielnie ponad chyba 3 lata. Bez modyfikacji by dawno na szrocie wylądowała. Dziś malowanie prawie samym bukiem i olchą - bardzo przyjemny kolor wpadający w żółć. Indyki, sklejane kurczaki, dwa pięknie poprzerastane tłuszczykiem schabole i 3 szyneczki......Aaaaaa jeszcze skrojony 3 miesięczny ser twardy dojrzewający poczyniony z Wojciech Błaszków oraz zakwas na barszcz biały.....[Dodano: 11 kwi 2017 - 20:04] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 :clap: Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 aż fajnie popatrzeć na takie cacka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zawsze chodziło mi po głowie robienie serów, no ale niestety, Nie mam piwnicy, a tym bardziej ziemianki . Warunki terenowe nie pozwoliły (straszenie podmokłe tereny ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie musisz mieć. Jak chcesz się zagłębić to tu masz mój wątek serowy : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11257-perszingowe-wyroby-z-mleka/ Ale czytania na kilka wieczorów zimowych hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Lubie poczytać , dzięki Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-547665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Budowa się nieco ruszyła. Niestety tylko po kilka godzin w 3 popołudnia...Ale ważne , że do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-549354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 5 Maja 2017 ZIELEPUSZEK - 3 kg z 25 litrów białego złota. Do tego 480 g ricotty także miętowo zielonej. Wszystko barwione naturalnie. Jak się wytworzy skórka w ciągu najbliższego tygodnia to zielony stanie się bardziej intensywny. Generalnie jest to GOUDA No i UTOPENCE niestety na parówkach kupnych.....za 5 dni będą w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 9 Maja 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną. Wydajność piękna - 2,4 kg. A dodatkowo 680 g ricotty z której żona machnie dziś sernik. Ricotta inna bo bardziej wytrawna (czyli mniej słodka niż z serwatki krowiej). Ser też inaczej pachnie - tak delikatnie. Następną goudę kozią zrobię z szafranem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Maja 2017 Miałem ten zaszczyt i przyjemność obrabiać jedno z droższych mlek - mianowicie kozie. 20 litrów - zrobiłem goudę nisko dogrzewaną Ser wygląda rewelacyjnie ale ja niestety nie jestem smakoszem wyrobów z koziego mleka, zabija mnie ten posmak Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Maja 2017 Zaufaj mi że z dobrego mleka posmaku nie ma. Moja żona sklepowych kozich nie tknie a moje i od znajomej od której mleko brałem to wpiernicza. Znajoma robi rewelacyjny jogurt i ser capri z ziołami z niego. Kupuję notorycznie bo pyszne. To bujda że kozie śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Maja 2017 zadne sery nie smierdza nawet te dunskie co mowia ze sa nie do zniesienia:-)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/4/#findComment-550949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.