chudziak Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 8 Października 2018 Muski a robiłeś nastrzyk ? - bo ja zwykle troszkę nastrzykuję a solankę w tym wypadku robię na smak "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-608841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 9 Października 2018 bo ja zwykle troszkę nastrzykuję Nie - ale następnym razem mogę spróbować. Czy tylko gęś ? Małgosia - w zasadzie od kilku lat solankuje każdy drób przed pieczeniem - zwykle wieczorem do zalewy i następnego dnia pieczone. Jak ja jestem to 40gr soli/litr zimnej wody, jak mnie nie ma to 2 łyzki soli na litr i zwykle do garażu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-608842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 9 Października 2018 Ja też moczę drób w solance, ale 8% przez 8h i nastrzykuję pierś i uda. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-608845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 9 Października 2018 zwykle troszkę nastrzykuję a solankę w tym wypadku robię na smak Dopiersiowy nastrzyk lubi aromatyczne napary ziołowe Potwierdzam: solankowanie drobiu przed pieczeniem wybitnie podnosi walory smakowe potrawy. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-608846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 9 Października 2018 bo ja zwykle troszkę nastrzykujęJak ja jestem to 40gr soli/litr zimnej wody, jak mnie nie ma to 2 łyzki soli na litr i zwykle do garażu He he mamy coś wspólnego,od wielu lat robie zalewe z czosnkiem lub jak Jarek zielona pietruszka z cebulą obie wychodzą super no i drób jest soczysty Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-608848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 11 Października 2018 Troche pozostałości po rozbiorzeSię będzie robiło Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 11 Października 2018 Piękne, daniela nie jadłem. Podobno najsmaczniejsza dziczyzna. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 11 Października 2018 Podobno najsmaczniejsza dziczyzna. Na pewno jest bardzo smaczna - czy najsmaczniejsza ? nie wiem. Wiesz - kwestia obróbki i przygotowania , oraz co chcesz z danego miesa zrobić Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 14 Października 2018 Działamy...Nie zmieściło się wino i papryka Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 15 Października 2018 zwykle wieczorem do zalewy i następnego dnia pieczone. Jak ja jestem to 40gr soli/litr zimnej wody Po przeczytaniu tego postu dziś włożyłem do solanki 1,5 litra wody i 60 gr soli 1,6 kg ćwiartek drobiowych, jutro pieczenie już nie mogę doczekać się efektu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 15 Października 2018 już nie mogę doczekać się efektu Zawsze solankowałem cały drób- ale co za różnica ? sam jestem ciekaw Twojego odczucia Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 16 Października 2018 Już po obiedzie ćwiartki kurczaka wyśmienite, solankowanie to dobra metoda DziękujęJedyny minus to fakt że chrupiąca skórka obsypana przyprawami jakoś mniej smakuje, bo całość jest smaczna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 16 Października 2018 ćwiartki kurczaka wyśmienite, solankowanie to dobra metoda Dziękuję Wymieniamy się tutaj wiedzą kulinarną - jest jeszcze drobiazg do którego byłem sceptyczny otóż po pieczeniu zdejmujemy mięsko a z resztek (kości pieczonych) gotujemy pyszny rosół i to wcale nie z oszczędności ale ze smaku [Dodano: 16 paź 2018 - 20:53]Troche czynności .... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-609677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 19 Października 2018 Córka coś zrobiła... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 19 Października 2018 Córka coś zrobiła.. Takie coś... chętnie bym spróbował, bo tylko z wyglądu już smakuje Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 19 Października 2018 Zdolniacha ????Po tatusiu????????? www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) (kości pieczonych) gotujemy pyszny rosół Waldeczku nie czepiam się ale...... czy to jest aby rosół . Rosołem bym nazwał wywar z mięsa i warzyw ewentualnie z kości świeżych . Ciekawi mnie jaką taki rosół ma wartość odżywczą . Właściwie to już odpowiedziałeś .... dla smaku Torcik dla oka cudny Pozdrawiam Edytowane 19 Października 2018 przez andrzej k Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) ale...... czy to jest aby rosółala rosól a że z dodatkiem tradycyjnych rosołowych warzyw (bez kapusty włoskiej) - to może nazwać bulionem na kościach ale smaczne - to tak Andrzejku jak dodatek pieczonego boczku do pasztetu [Dodano: 19 paź 2018 - 20:52]Restauracja ED RED .... wyskok na steki Rib Eye z przyjacielemmój 40 dni sezonowany i przyjaciela argentyński tygodniowy Edytowane 19 Października 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 19 Października 2018 Czernina z kawiorem z bieługi???Tylko nie wiem co to te białe... Kompozycja zrównoważona wrażliwie... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 20 Października 2018 (edytowane) goloneczka do SV temperatura 72 st - 7 godz. - następnego dnia przed podaniem - 1 godzina 160 st termoobieg - Akurat z miękkością - powinienem jeszcze dodać z 15 min jakieś 230 st dla rumieńca Edytowane 22 Października 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 22 Października 2018 Ależ tu cuda się pojawiają, przycupnę na dłużej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 22 Października 2018 Ależ tu cuda się pojawiają, przycupnę na dłużej Tutaj mozna posiedzieć dłużej, ale do siebie też zapraszam Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 22 Października 2018 Ależ tu cuda się pojawiają, przycupnę na dłużej Tutaj mozna posiedzieć dłużej, ale do siebie też zapraszam Twoje to wnet znam na pamięć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 22 Października 2018 @halusia@, dnia 22 Paź 2018 - 20:19, napisał: Efffa, dnia 22 Paź 2018 - 20:08, napisał: Ależ tu cuda się pojawiają, przycupnę na dłużej Tutaj mozna posiedzieć dłużej, ale do siebie też zapraszam Twoje to wnet znam na pamięć O nie moja droga, przez 8 lat troszkę się uzbierało tutaj tego, Chyba , że wpierw przycupnęłaś u mnie na początku Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 22 Października 2018 @halusia@, dnia 22 Paź 2018 - 20:19, napisał: Efffa, dnia 22 Paź 2018 - 20:08, napisał: Ależ tu cuda się pojawiają, przycupnę na dłużej Tutaj mozna posiedzieć dłużej, ale do siebie też zapraszam Twoje to wnet znam na pamięć O nie moja droga, przez 8 lat troszkę się uzbierało tutaj tego, Chyba , że wpierw przycupnęłaś u mnie na początku Dokładnie tak, od dawna umościłam sobie tam wygodne miejsce i nawet samo mnie informuje :P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/36/#findComment-610403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi