EAnna Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 5 Września 2020 gruba dzicza. Proszę o przepis Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 6 Września 2020 Proszę o przepis Proszę Aniu, przekrój wstawię w późniejszym terminie, bo musi się jeszcze obsuszać.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17587-kie%C5%82basa-gruba-dzicza/ Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 9 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 9 Września 2020 (edytowane) Zanim zapakowałem do vacuum, zrobiłem zdjęcie jak obiecałem, kięłbasy grubej dziczej.Może mogła się dłużej podsuszać, ale już straciła 27%, a że wyjeżdżam na 2 tygodnie to ją teraz zapakowałem, aby nie był kamień.Upiekłem również chlebek żytnio-pszenny. Na zdjęciu, wyrastanie. Edytowane 9 Września 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 10 Września 2020 A ten chlebek z którego przepisu? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 10 Września 2020 Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju , ale poza tym wygląda całkiem poprawnie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) A ten chlebek z którego przepisuChlebek z mojego przepisu , trzyfazowy na zakwasie i serwatce. Żytnio-pszenny 70/30. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15543-chleba-trzeba/?p=652737 skąd u Was tyle dziurek na przekrojuArku, tak wyszło, może za mało wyrabiałem, albo za mało trójki. poza tym wygląda całkiem poprawnie Dzięki Arku za ocenę. Edytowane 10 Września 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 10 Września 2020 Nie wiem skąd u Was tyle dziurek na przekroju No cóż, aby wytworzyć skuteczne podciśnienie trzeba mieć niezłe ssanie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Dla odmiany smaku, boczek z szynkowara z chlebkiem żytnio-pszennym: Edytowane 14 Października 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 14 Października 2020 Witku ciekawy uklad.Wizualnie pięknie.A smak to przy okazii. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 14 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 14 Października 2020 Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie: Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 14 Października 2020 Takiego sąsiada to ja rozumiem! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 14 Października 2020 Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie Oj przydał by się taki sąsiad , a tu gdzie nie pójdziesz to "pyszności z marketu''. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 15 Października 2020 przydał by się taki sąsiad O dobrego sąsiada w obecnym czasie bardzo ciężko, dlatego od czasu do czasu go rozpieszczam. A tak na serio, dobry sąsiad to tak jak wygrana w lotto ....... Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 15 Października 2020 boczek z szynkowara z chlebkiem żytnio-pszennym:Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie: Wygląda bardzo dobrze, to i musi być bardzo dobre O dobrego sąsiada w obecnym czasie bardzo ciężko, dlatego od czasu do czasu go rozpieszczam. A tak na serio, dobry sąsiad to tak jak wygrana w lotto . Racja My mamy super sąsiadów Pozdrawiam ! Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 15 Października 2020 a tu gdzie nie pójdziesz to "pyszności z marketu''. Pepuś nie narzekaj. W dzisiejszych czasach rzadko od sąsiada usłyszysz zaproszenie na herbatę a Tobie jeszcze stół zastawiają. Talerz wędlin na spotkanie sąsiedzkie: Półmisek smacznie wygląda. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 15 Października 2020 Tak, tak, Witku, "Półmisek jak malyna", tylko istnieje duże ryzyko że to będzie trudne do skonsumowania tak bez "pomocnika", o bibliotekarzu i lekturze obowiązkowej nie wspominając . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 15 Października 2020 Nie da Ci ojciec,Nie da Ci matkaCo może dać Ci sąsiadka! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 15 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 15 Października 2020 "pyszności z marketu''. Pepuś musisz zmienić towarzystwo My mamy super sąsiadów Radku, pielęgnuj tą znajomość. Półmisek smacznie wygląda Dziękuję Wróbelku. to będzie trudne do skonsumowania Wspomagacz konsumpcyjny również był. Co może dać Ci sąsiadka Papcio, oj, oj, oj. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Golonka rolowana lub z szynkowara. Naczytałem się różnych przepisów jak zrobić golonkę rolowaną lub golonkę z szynkowara i wreszcie zrobiłem sam.Przepis jest bardzo prosty. Kupiłem golonkę tylnią, naciąłem skórę wzdłuż i wytrybowałem kości.Następnie przygotowałem mieszankę peklującą (przyprawy w/g uznania) na sucho i natarłem mięsko od środka,które ponacinałem na mniejsze kawałki.Dobrze natarłem mieszanką i wstawiłem do lodówki na 48 godzin. Następnie zapakowałem w folię spożywczą i do parzenia. Szynkowar podobnie, wyłożyłem folią spożywczą i zapakowałem mięsko pierwszy kawałek, skórką do dołu a na górę do góry,aby skórka po wyciągnięciu wsadu z szynkowara była owinięta dookoła. Mam nadzieję, że się mi udało, bo to zdjęcie dopiero zamieszczę. Szynkowar chłodzi się jeszcze w lodówce. Mniejszy kawałek wyjąłem wcześniej i dlatego jest na zdjęciu.Parzenie w 82°C do uzyskania w wyrobie 72°C do 74°C. Wyrób bardzo smaczny. Zdjęcie bloku szynkowarowego zamieszczone. Edytowane 1 Lutego 2021 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 1 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 1 Lutego 2021 Człowiek już nie wie sam co by zjadł.Postanowiłem upiec boczek rolowany w piekarniku.Lubię takie smaki i chyba mój organizm już za czymś takim zatęsknił.Natarłem płat boczku od strony mięsa solą i przyprawami jakie mi odpowiadają, zrolowałem i do lodówki na 12 godzin.Następnie w rękaw i do brytwanki w temperaturze 180°C, piekłem przez 2,5 godziny.Wyszedł bardzo smaczny. A oto wynik pieczenia: Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 1 Lutego 2021 No to Wiciu smacznego... to już teraz nie będziesz musiał po Kauflandach za jedzonkiem biegać. Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 1 Lutego 2021 Piękny boczuś Witku, piekę podobny od lat, tyle że nie w brytfance, a zawijam taką roladę z przyprawami w folię aluminiową i na dobę do lodówki, a następnie do piecyka. Czyli wszystko tak jak Ty. Przyprawy zaś bez żadnych cudów, tylko najzwyklejszy grubo mielony pieprz, sól kłodawska, czosnek i majeranek, nic poza tym, tak lubimy najbardziej. na 1/2 godzinki przed końcem pieczenia rozcinam i odwijam folię aby boczuś się zrumienił. jeżeli trafia się boczek ze skórą, to nigdy jej nie odcinam, tylko też rumienię. Taki boczuś wymiata po prostu, niech się wszystkie szynki i polędwice schowają, "to je to panocku" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 1 Lutego 2021 Ale Witek mi smaka narobiłeś.Jak czas pozwoli jutro piekę boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Postanowiłem upiec boczek rolowany w piekarniku. Tłuściutki W ramach sąsiedzkiej pomocy, zrobiliśmy boczek rolowany.Był wędzony i podpiekany. Edytowane 1 Lutego 2021 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 2 Lutego 2021 Halusiu, piękny on jest, nie ma co gadać po próżnicy , jednak ja nie poszczę, i jeżeli chodzi o samą konsumpcję, to zdecydowanie wolę taki mocno tłuściutki, poprzerastany smakowitym tłuszczykiem, coś a,la jak ten na fotce u Witka . Lubię tłusto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.