Radek. Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 3 Stycznia 2014 a to, że zarodniki fruwają w powietrzu Trudno. Niech fruwają. Tu gdzie rosną, nikomu nie powinny zaszkodzić. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 3 Stycznia 2014 ...jesteś przeciwnikiem wszelkich pokarmów z pleśnią...Maad pewnie ma solidne podstawy,aby być przeciwnikiem? Jedno jest pewne, zagadnienie jest interesującei dotyczy każdego z nas.Konkretnie naszego Zdrowia i długości Życia. Rozpatrując zagadnienie szkodliwości pleśni.....musimy wiedzieć, że to również grzyby! No i wisienka na tzw. "torcie" to fakt,że te "pleśnie" również często, wręcz ratują Życie!!! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dopóki jelitkowo pracuje prawidłowo, to francuski śmierdziuszek nie robi krzywdy. Gorzej jest, gdy ktoś ma z jelitkowem problemy, a to coraz częstsza cywilizacyjna przypadłość.Bo sam francuski śmierdziuszek nie wystarczy, potrzebne jeszcze francuskie wino, wtedy jelita chodzą, że aż miło Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 4 Stycznia 2014 No i wisienka na tzw. "torcie" to fakt, że te "pleśnie" również często, wręcz ratują Życie!!! No tak, antybiotyki...Kiedyś obkładano otwarte rany pajęczyną - z dobrym skutkiem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech622 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 5 Stycznia 2014 SiemkaJa praktycznie zaczynam swoją przygode z wedzenie. Mam takie małe pytanko- Mogłbymi ktoś powiedziec czy czereśnia nadaje się do wędzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Mogłbymi ktoś powiedziec czy czereśnia nadaje się do wędzenia? Tak . Jak ma wykwity soków na korze to możesz je okorować . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzech622 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Czyli gorzki posmak mojego kurczaka ktory dzisiaj uwedziłem nie bedzie wina dzrzewa uzytego tylko najprawdopodobniej mojej.Drzewo jest praktycznie suche bez kory, wydaje mi sie że jest to spowodowane zbyt gestym dymem ktory był spowodowany zbyd duzą iliścią drzewa podkładanaego przezemnie.Czy to jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 5 Stycznia 2014 wydaje mi sie że jest to spowodowane zbyt gestym dymem ktory był spowodowany zbyd duzą iliścią drzewa podkładanaego przezemnie. Powodem może być mało dokładne osuszenie kurczaka w wędzarni ( albo samej wędzarni ) przed zasadniczym wędzeniem . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 5 Stycznia 2014 To o wędzonkach to stwierdzenie, chwalenie się, czy żalenie ??Nic nie piszesz tylko informujesz. Jak smakują to tak ma być, jak nie smakują to zadaj pytanie - porównaj na forum jak zadawać pytania i jak dobrze poczytasz to odpowiedzi było już kilkanaście. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-324673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Czyli gorzki posmak mojego kurczaka ktory dzisiaj uwedziłem nie bedzie wina dzrzewa uzytego tylko najprawdopodobniej mojej.Drzewo jest praktycznie suche bez kory, wydaje mi sie że jest to spowodowane zbyt gestym dymem ktory był spowodowany zbyd duzą iliścią drzewa podkładanaego przezemnie.Czy to jest możliwe. Tak dla przypomnienia-Drzewo po ścięciu i pocięciu to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-325057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Na moim osiedlu na podęgę strzygą drzewa, w tym akacje. I pytanie: Czy drzewo z akacji nadaje się do wędzenia? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-325456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Akacja jest twardym drewnem i się nadaje. Jak masz możliwość to bierz i niech schnie. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Jojo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-325484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 8 Stycznia 2014 skoro tak mówisz to dziś wieczorem zrobię podchody Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-325524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabasco Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Mam takie pytanie czy można coś dusić w naczyniu z kamionki ? To znaczy czy mogę taką kamionkę położyć na płycie grzewczej albo na blasze ? Cytuj http://chilihead.pl/index.php Zapraszamhttp://img51.imageshack.us/img51/3732/xsxx.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-328467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witaj Tabasco mozesz uzywac do gotowania , duszenia, pieczenia ale nie na wielkim ogniu , ja zawsze robie gulasz w kamionkowym garnku ,pamietaj tylko zeby goracego nie klasc do zimnego i na odwrot Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-328607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) To może i ja zadam jakieś pytanie. Czy cytrynian sodu i izo-askorbinian sodu to jest to samo, czy coś zupełnie innego? Czy jedna substancja może zastępować drugą? Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dwie różne substancje. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam.Co mozna zrobic ciekawego w kątnicy wolowej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Co mozna zrobic ciekawego w kątnicy wolowej. -baleron-kiełbasę szynkową-kiełbasę szlachty-salcesonCzy dalej? http://emotikona.pl/emotikony/pic/30icon_woot_gif.gif Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzieki, prosze o dalej. Co to jest kiełbasa szlachty? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Dzieki, prosze o dalej. Co to jest kiełbasa szlachty? A to https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/787-kielbasa-szlachty/?hl=%2Bkie%C5%82basa+%2Bszlachty Edytowane 29 Stycznia 2014 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-330404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 9 Lutego 2014 Kupilam nowy tlok do mojej nadziewarki(do starego dostala sie krew od kaszanki i niestety nie udalo mi sie jej pozbyc) i ty mialam brzydka niespodzianke , moj stary tlok ma 11,5cm a ten nowy tylko11cm , tak ze mysle ze bedzie wychodzic mieso gora , czy ktos zna jakis sposob zeby go powiekszyc? tak wyglada ten tlok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-332671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 9 Lutego 2014 Jak napełnisz cylinder farszem to przykrywasz kilkoma warstwami foli i dopiero wtedy nakładasz tłok . Folia z toreb jednorazówek. Ps. Podejrzane u Tusiaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-332675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) eli55 , jak masz możliwość , to zwróć tam , gdzie kupiłaś , zabierz ze sobą stary tłok i pokaż że chcesz TAKI SAMjak nie umiesz to zrób jak Hajnel pisze , jest jeszcze sposób aby wyciąć na miarę krążek ze słoniny - ale to półśrodki na zdjęciu pokazujesz jedną stronę tłoka , czy druga jest również cała pokryta silikonem? Edytowane 9 Lutego 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-332677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 9 Lutego 2014 Ten stary tłok trzeba tylko założyć i przykrćić do trzpienia tak aby te otwory w teflonowej powłoce były do góry, a nie do dołu, i spokojnie go dalej używać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/11/#findComment-332678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.