Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kielbasa a'la lisiecka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 quadro555

quadro555

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 08 cze 2019 - 19:20

Do jakiej temperatury mam piec kiełbasę ? 68 stopni czy 60 ? Całość wykonana jest ze schabu i trochę podgardla?

#2 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6620 postów

Napisano 08 cze 2019 - 20:10

https://wedlinydomow...lbasa-lisiecka 



#3 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8828 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 08 cze 2019 - 21:15

W tym przepisie nie jest podana temperatura końcowa kiełbasy po upieczeniu.


[Dodano: 08 cze 2019 - 22:15]

Całość wykonana jest ze schabu i trochę podgardla?

A co z klejem?

Raczej z polędwicy  (schab bez kości) ...



#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10813 postów

Napisano 09 cze 2019 - 07:25

A co z klejem?

Co się czepiasz :D .Niektórzy lubią kruchą lisiecką a po drugie to jest a'la lisiecka :D


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 09 cze 2019 - 07:26


#5 frapio

frapio

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 782 postów
  • MiejscowośćTarnobrzeg

Napisano 09 cze 2019 - 08:30

68 stopni czy 60

Często robię z w/w przepisu Borowczaka na bazie polędwicy i podpiekam do 61-max.62 *C. Proporcje składników jak w przepisie. Jest pyszna, nie sucha i nie rozpadająca się. Czasem tylko zamiast golonki wykorzystuję warkocz. 



#6 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6080 postów

Napisano 09 cze 2019 - 10:10

podpiekam do 61-max.62 *C

Nowa technologia? 



#7 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8828 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 cze 2019 - 10:32

Nowa technologia?

A co byś Ty proponował dla tej kiełbasy?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 quadro555

quadro555

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 19 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 09 cze 2019 - 11:48

61 stopni i warkocz z mizdrą zamiast golonki. Chcę dodać trochę podgardla aby nie było za chude. Dziękuję za podpowiedzi.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych