arkadiusz Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 7 Lutego 2013 Jednak nie polecam , bo skórki zdominowały smak A ile dałeś tych skórek i na jaką ilość pozostałego surowca? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-266851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie ważyłem , ale 30% skórek a reszta to golonka wątroba rosół i przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-266884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 8 Lutego 2013 http:/ /images38.fotosik.pl/1938/b116492e25ec683cm.jpg Ta receptura jest sprawdzona , ma kilkadziesiat lat,otrzymalem ja z zakladu ,ktory w swoimczasie produkowal wedliny dla b. waznych osob /AGN mozesz jesc spokojnie/ wszystkie przezyly. [ Dodano: Pią 08 Lut, 2013 06:21 ] Moj post poszedl nie tam gdzie powinien ale to nic waznego. [ Dodano: Pią 08 Lut, 2013 06:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-266886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 8 Lutego 2013 ale 30% skórek To się nie dziw ,że czuć posmak skórek.Moim zdaniem dałeś o 22% za dużo.Ja daję ok.8% skórek i zapewniam ,że posmaku nie ma.Golonka pewnie też była ze skórą. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-266908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam. Jastem w rozterce. To same pytanie zadalem AndrzejowiK i Halusi dyzio napisał/a: Witam i mam pytanie. Czy przyprawy to ilość całkowita, czy na 1 kg ? dyzio witaj ! Przyprawy są na 5 kg surowca . Pozdrawiam Witaj! Przyprawy są liczone na 1 kg wyrobu. Pozdrawiam Halusia I co teraz ??? :mellow: :mellow: :mellow: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 13 Lutego 2013 Jastem w rozterce. I co teraz ??? A kto jest ... :rolleyes: ... autorem przepisu :question: Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 13 Lutego 2013 A co będzie, jeśli Halusia zrobi po swojemu ?Ja wykonałem oczywiście w\g przepisu kolegi AndrzejaK. Jestem w punkcie nadziewanie w jelita i jest mi trochę słono. Mam nadzieję, że po sparzeniu owa słoność ustąpi. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 13 Lutego 2013 estem w punkcie nadziewanie w jelitaJeszcze ważne są osłonki .Andrzej podał w naturalnych,a w nich farsz się trochę przesala. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 13 Lutego 2013 I co teraz ??? :mellow: :neutral: :mellow: Ja daję do wątrobianki : Sól 18 g/kg farszu pieprz 3,5 g/kg farszu majeranek 1gram /kg farszu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 13 Lutego 2013 Niestety nie mam naturalnych. Muszę zrobić w 34+, więc mam nadzieję, że trochę soli zostanie w wodzie po parzeniu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam. Jastem w rozterce. To same pytanie zadalem AndrzejowiK i Halusi Dyzio... przepraszam Cię bardzo za wprowadzenie w błąd... :blush: pewnie rutyna mnie :sad: zgubiła. Nie wiem co mam napisać.. jest mi strasznie głupio, ale byłam święcie przekonany że AndrzejK podał przyprawy na 1 kg farszu. Osobiście zawsze ważę farsz , gdyż nie zawsze robię taką ilość wątrobianki jak podaje autor przepisu. Jeszcze raz serdecznie przepraszam.. :wink: Dla jasności ja daję 18 g soli /kg farszu . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 13 Lutego 2013 Halusia, wybaczam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-267995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 17 Lutego 2013 podgardle i pachwina ze skórą nie pekl - po 1kg. łopatka wp.-nie pekl.-0,5kg. wątroba drobiowa 0,5kg sól,majeranek,bazylia 50/50,czosnek Siatka 2mm trzy r. kórki wp nie solone -0,3kg. Ocena własna -4{brak krzyżówek} Oc domowników -5 wywar mięsny -1,5l. Szczerze polecam b. smaczna ,sprawdzona wielokrotnie. Obrazek POZDRAWIAM. {u góry,nie kórki tylko skórki.} Ja mam pytanie dotyczące tego przepisu. "Siatka 2 mm, trzy razy", dotyczy tylko skórek wieprzowych czy wszystkich składników? Jak tylko skórek, to jaka siatka do pozostałych. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-268973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 17 Lutego 2013 Todek, to jest wyrób który teoretycznie powinien być kutrowany, więc chodzi o maksymalne rozdrobnienie.... dlatego całość.. no chyba że chcesz mieć wyczuwalne grudki to rozdrobnij jak chcesz Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-268999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 17 Lutego 2013 Siatka 2 mm, trzy razy" Tytuł brzmi o grubej granulacji .3x2mm to granulacja gruba nie będzie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 17 Lutego 2013 Tytuł brzmito prawda.... tak to jest jak się nie spojrzy do źródła..... Andrzej w drugim poście tego tematu wyłożył chyba wszystko :rolleyes: .... 3x2mm to granulacja gruba nie będziejeśli chciałbyś porównać do kutrowania to.... ? :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 18 Lutego 2013 Wątrobianka grubo mielona, andrzeja k, to jest co innego. Właśnie w chwili obecnej jestem w trakcie produkcji tego wyrobu. Moje pytanie dotyczyło przepisu kolegi technik. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 18 Lutego 2013 oje pytanie dotyczyło przepisu kolegi technik.Do tego przepisu dostałeś odpowiedż . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 18 Lutego 2013 oje pytanie dotyczyło przepisu kolegi technik.Do tego przepisu dostałeś odpowiedż .I wszystko jest OKI. Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie. Czy można tą watrobiankę andrzeja k zrobić w osłonce poliamidowej lub termokurczliwej? :question: :question: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 18 Lutego 2013 Czy można tą watrobiankę andrzeja k zrobić w osłonce poliamidowejmożna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 18 Lutego 2013 Czy można tą watrobiankę andrzeja k zrobić w osłonce poliamidowejmożnaDziękuję za odp. :grin: biorę się za napełnianie i parzenie. :grin: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 18 Lutego 2013 osłonce poliamidowej lub termokurczliwej?Można tylko ja bym mniej ja posolił.Musi być posolona akurat a nie lekko przesolona jak do osłonek naturalnych. [ Dodano: Pon 18 Lut, 2013 17:21 ]biorę się za napełnianie i parzenieChyba po ptokach.Może być za słona :sad: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 18 Lutego 2013 No i zrobiona, studzi się. :grin: Mam nadzieję, że nie będzie za słona. Zrobiłem taką tylko lekko słoną. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zrobiłem taką tylko lekko słoną. Przecież była podana konkretna ilość soli . Jakbyś robił zgodnie z recepturą to na przyszłość miał byś szansę trafić ze słonością dla siebie . Chyba że potrafisz jednak zrobić na następny raz mniej słoną . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 18 Lutego 2013 Przecież była podana konkretna ilość soli Podałeś ilość soli do osłonek naturalnych.Todek chyba robił w poliamidzie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-w%C4%85trobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/page/5/#findComment-269225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.