pis67 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 19 Lutego 2010 dostaniesz w każdej hurtowni ze sprzętem i artykułami masarskimi. Są takie hurtownie internetowe, bo nie mogę namierzyć kaszy gryczanej białej. Materiał na kaszaneczkę już tężeje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-100719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 19 Lutego 2010 Są takie hurtownie internetowe, bo nie mogę namierzyć kaszy gryczanej białej.popatrz .. to też jest ciekawe - w wielu rejonach kraju nie można dostać takiej kaszy... u nas nie ma z nią problemu.. Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-100728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Lutego 2010 Są takie hurtownie: http://www.zdrowazywnosc.lompart.pl/produkt,-10535?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-02&utm_content=-10535 :grin: :grin: :grin: Tylko ta kaszanka wyjdzie Ci droższa od kiełbasy :wink: ... a tak na poważnie to w Częstochowie też jest ciężko kupić tę kasze. Cena to 5-6 zł kgale kilka kilometrów dale jest w każdym sklepie po 3 zł kg. Jak nie dostaniesz to wal na PW Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-100730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Lutego 2010 jeśli byliby chętni to można zorganizować większą wysyłkę Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-100734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Lutego 2010 U nas w Łodzi w hurtowni cena kg 2.50 Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-100735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorka Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam serdecznie mam prośbę mógłby mi ktoś podać jakiś przepis na kaszankę ostatnio kupiłam w sklepie i niestety oddałam psu ,a uwielbiam :tongue: kaszankę będę wdzięczna mój nr gg 17942819. :grin: Z GÓRY PIĘKNE DZIĘKI :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 26 Lutego 2010 tutaj możesz wybrać http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=41 Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyka51 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 26 Lutego 2010 Wosiu mógłbyś podać adres tej hurtowni .poproszę syna to mi kupi i dośle .Tu na zachodzie robią kaszanke z kaszy jęczmiennej a to mi nie smakuje.Kaszy gryczanej niepalonej brak. Milego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 26 Lutego 2010 mam prośbę mógłby mi ktoś podać jakiś przepis na kaszankę ostatnio kupiłam w sklepie tutaj możesz wybrać http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=41 Niestety Tim podał link na przepisy ze strony głównej bardzo oględnie mówiąc mało precyzyjne, poza ostatnim branżowym. Napisz jaką masz wiedzę ogólną na temat zrobienia kaszanki i z czego byś chciała ją zrobić - z jakiej kaszy, z jakiego mięsa, jakie masz osłonki, co z krwią. Wtedy pomożemy. Fota z archiwum P67- kaszanka biała i tradycyjna jeszcze gorące. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 26 Lutego 2010 Jerzyka51 ta hurtownia znajduje się na ulicy Rokicińskiej 142 lub 144 dokładnie nie wiem zawsze jadę na pamięć, nazywa chyba Dawex ale głowy nie dam sobie uciąć.Ale znak szczególny to to że są sąsiadami z Zielpolem.Tzn po tej samej stronie co Zielpol jadąc w stronę Andrzejowa z Łodzi jeden wjazd dalej,trzeba wjechać na plac na którym skupują złom i sprzedają węgiel są ogłoszenia wywieszone na płocie.Tam trzeba zapytać o hurtownię masarską.Jak już się znajdzie to trzeba powiedzieć że się jest ze stronki Wędliny Domowe to facet na pewno obsłuży bo inaczej to detalistów niechętnie, my mamy tam wyrobioną markę i zawsze dostaniemy to co chcemy i to w naprawdę rewelacyjnych cenach.Zobacz sobie na zumi .Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyka51 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 26 Lutego 2010 Dziękuje za odpowiedz ,wyśle syna ,myśle że znajdzie bez problemów. Milego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorka Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 27 Lutego 2010 pis67 ja chciałabym zrobić z kaszy gryczanej z krwią oczywiście i podrobów typu wątróbki wieprzowej itp. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 27 Lutego 2010 zorka, Przeczytaj wykład z Akademii DZIADKA, gdzie krok po kroku jest przedstawiony wyrób kaszanki: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1189 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Lutego 2010 Marek z Bielska, witam proszę o podanie dokładnego przepisu na kaszankę...dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-101947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorka Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Lutego 2010 ok dzięki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-102006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb14 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ja mam prosty i skuteczny sposób,wsypuje kaszę w damskie rajstopy i wkładam na górę do garnka z gotującym się mięsem i zawszę idealnie się wypraży.jedyny warunek rajstopy muszą być wygotowane bo zafarbują Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 wkładam na górę do garnka z gotującym się mięsemCzy to jest gotowanie na parze? Jak długo trzymasz tę kaszę - jak piszesz - nad mięsem? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja stawiam garnek z wywarem z mięsa na płytce ,wrzucam kaszę i tak gotuję aż kasza wchłonie wywar/ok 20-30min/ oczywiście cału czas mieszając a następnie wyłączam gaz i trzymam pod przykryciem ok.30min i gotowe.Stosunek kaszy do wywary oczywiście tradycyjny dla kaszy gryczanej niepalonej tzn.1:2. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 jest taka możliwość gotowania z mięsem kaszę. np. kasza już w woreczkach i problem rozwiązany Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Kaszę parzymy ,prażymy ,gotujemy oddzielnie w rosole po ugotowanych podrobach i mięsie nigdy razem z nimi .Proszę ugotować 5kg kaszy gryczanej nie palonej w np worku ,rajstopach , poszewce ,itd. Odcedzić ją nad tym naczyniem w którym ją gotowano . Popatrzyć na ten rosół po gotowaniu kaszy, to na pewno takie pomysły nie będą się wasz imać . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Kaszę parzymy ,prażymy ,gotujemy oddzielnie w rosole po ugotowanych podrobach i mięsie nigdy razem z nimiCzy możesz mi wyjaśnić dlaczego? a co z stosunkiem wody do kaszy? Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 zę parzymy ,prażymy ,gotujemy oddzielnie w rosole po ugotowanych podrobach i mięsie nigdy razem z nimi . I tak czynić należy. :smile: Nie lecę, ale 11-latkowi to może tak się wydawać. no bo co on może wiedzieć o kaszy Czyżby kolega Zemat miał mniej niż 11 lat? W sprawie kaszy ma 7 lat, pomimo przerzuconych ton, nieletnim wprawdzie nie godzi się tak ciężko pracować, po prostu nie dorośnie, urośnie. A wracając do kaszy, sposób każdy jest dobry, gdy doprowadzi do upragnionego celu - kaszanki. :smile: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A wracając do kaszy, sposób każdy jest dobry, gdy doprowadzi do upragnionego celu - kaszanki.To można jeszcze razem i krew wlać i ugotować. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 A wracając do kaszy, sposób każdy jest dobry, gdy doprowadzi do upragnionego celu - kaszanki.To można jeszcze razem i krew wlać i ugotować. Pozdrawiamteż tak robiłem i wyszło OK, więc co ty na to? tylko po odlaniu części rosołu :thumbsup: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Wracajac do tematu kaszy:Zdarzyło mi się, że podczas parzenia część ziaren kaszy (biała, gryczana) była już miękka, część jeszcze niedoparzona. Biorąc pod uwagę fakt, że wyrób gotowy parzy się jeszcze raz uznałam, że kasza jest gotowa. Nie lubię kaszy w postaci ciapy :sad: . Jednak w gotowym wyrobie część ziaren była twardawa a część zbyt miękka.Zastanawiam się, czy np.dłuższe parzenie, ale w zdecydowanie niższej temperaturze nie zapobiegłoby temu efektowi? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2419-kasza-do-kaszanki-spos%C3%B3b-przygotowania/page/3/#findComment-109926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.