Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Musztarda


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#81 Skalar50

Skalar50

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 777 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 10 sty 2019 - 11:47

dzięki za przepisy :)

nie spodziewałem się takiego odzewu, no i znalazł się temat którego szukałem ale nie znalazłem , fajnie że są scalone i wszystko jest w jednym miejscu :)

Wczoraj nie wytrzymałem i zrobiłem pierwszą musztardę.

Próbowałem zrobić taką jak kiedyś sprzedawane w musztardówkach, zmielona , ale nie na papkę

 

dałem

100 gr gorczycy białej

70 gr gorczycy sarepskiej

30 gr gorczycy czarnej

 do tego

100 gr octu spirytusowego ( moim zdaniem za dużo )

300 gr wody

200 gr miodu

100 gr oleju słonecznikowego

 

gorczycę zmieliłem młynkiem żarnowym zelmer

woda z octem i miodem zagotowana, do niej zmielona gorczyca, a po zmieszaniu olej

Załączony plik  IMG_20190109_171116.jpg   87,89 KB   2 Ilość pobrań

 

na razie mocno pachnie musztardą, bardzo mocna, zobaczę co z nią będzie za kilka dni

w sumie z 200 gr gorczycy wyszło około litra musztardy ...

ile teraz do nie trzeba kiełbasy zrobić :facepalm:


Użytkownik Skalar50 edytował ten post 10 sty 2019 - 11:49


#82 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2404 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 10 sty 2019 - 12:12

ile teraz do nie trzeba kiełbasy zrobić :facepalm:

skąd ja to znam :D

z się zdziwiłem ile wychodzi musztardy np z 10 dkg a kupiłem chyba z 0.5 kg :laugh:

 

bardzo mocna,

też znam z autopsji :D

ak widzisz moc do tej pory a pamiętam :D .a robiłem chyba tylko z żółtej

 

Ale fajnie że robisz :thumbsup:


Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 10 sty 2019 - 12:13


#83 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5973 postów

Napisano 10 sty 2019 - 15:08

za kilka dni
za kilka dni się" ułoży" :thumbsup: 

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#84 krzysio59

krzysio59

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 162 postów
  • MiejscowośćSkalbmierz/Ustka

Napisano 10 sty 2019 - 19:35

Gorczycę zawsze kupuję zmieloną.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych