Papla Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam karczek wp 14.5 kg Myślę że jak na ubojnię to drogi , ja w sklepie widziałem u nas z kością w cenie 12 zł Pozdrawiam Andrzej, na 99% to jest b/k. U mnie: - karczek wieprzowy b/k - 14 zł - szynka (bardzo ładna) - 16 zł - schab b/k - 17,80 zł - łopatka - 12 zł - podgardle - 4,50 zł i teraz uwaga, uwaga - słonina - 5,50 zł (!!!) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak karczek B/K ale Papla cena łopatki i szynki to kosmos wg moich cen ja podałem cenę całej szynki u nas nazywanej kulką 8zł kg Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak karczek B/K ale Papla cena łopatki i szynki to kosmos wg moich cen ja podałem cenę całej szynki u nas nazywanej kulką 8zł kg Wosiu, to są gotowe elementy, praktycznie z pół godziny dopieszczania i można peklować. Coś za coś, niestety. Jak jest czas, to się rozbiera a żreć się chce cały czas ;-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 16 Stycznia 2009 wosiu, z tymi ozorami to kolega chyba "przeładował " :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Masz racje ja kiedyś przeliczałem po trybowaniu i zdjęciu skóry odrzuceniu tłuszczu i okrawek gotowe szynki tak cenowo wychodziły.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tadek masz racje w ozorach i sercach pomyliłem spojrzałem na wagę :blush: :rolleyes: ozory 6.9 kgserce 4.5 kgPzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Właśnie byłem w sklepie. Co widziałem podaję:- schab b/k 15,99,- karczek b/k 11,89,- szynka "kulka" 12,99,- łopatka b/k 10,60,- słonina (1,5 cm gr.) 5,50,- biodrówka 8,60. W porównaniu z początkiem grudnia ceny spadły. Szynka "kulka" - element gotowy do peklowania i wedzenia kosztował wtedy 13,60. Na kilka dni przed świętami ta sama "kulka" kosztowała 16,60, a dziś 12,99. Po świetach ceny wracają do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam No to macie fajnie z Waszymi ubojniami . Ja pojedynczego elementu z półtuszy to kupić nie mogę . :sad: . Muszę kupić całą półtuszę i przy dobrych humorach oczywiście za małą opłatą mogą po fachowemu półtuszę rozebrać jak ktoś nie potrafi samemu :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-52389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 19 Marca 2009 Byłem dziś rano na targu zamówić mięsko na święta (odbiór w sobotę)Strasznie podrożało Szynka z golonką bez nogi 10zł/ kg , a jeszcze dwa miesiące temu płaciłem 8 zł/ kg ....Podwyżka 25 % :devil: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 19 Marca 2009 Witam Ja za świniaka - żywiec płaciłem półtora tygodnia temu 4,50zł za kilogram :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 19 Marca 2009 Podam Wam ceny z wtorku Łópatka b/k 12,50golonka 7,00szynka z kością i golonką 9,50 słonina 3,20podgardle sur. 7,00 ozorki 5,70 głowy wiep. 1,80 mięso wiep. II 9,00 Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 19 Marca 2009 Tam gdzie ja kupuję, półtusza 8,30 zł/kg :devil: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 19 Marca 2009 U moich sąsiadów w ubojni dzisiejsza cena hurtowa połówki świniaczka 7,20 zł, dla mnie 6,90zł. Nie brałem dzisiaj bo mieli same z dużych chlewni. W sobotę będą bić od rolnikówhodujących po parę świnek, mięsko lepsze, wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 19 Marca 2009 Nie brałem dzisiaj bo mieli same z dużych chlewni. W sobotę będą bić od rolnikówhodujących po parę świnek, mięsko lepsze, wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. :grin:Za pozwoleniem - HA HA HA Jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Widziałem takie okazy "od rolnika" że szczęka opada. Mięso wodniste, luźne, po zastrzykach domowym sposobem, zaropiałe schaby i karkówki itp itd. Nie twierdzę że to norma ( bo także widziałem świetne sztuki, jednak one nie trafiają do obcych, tylko są hodowane dla swoich, dla roodziny ), jednak w dzisiejszych czasach, kiedy rolnik chce oszczędzać na wszystkim jak się da, nie uwierzę, że świenie które pójdą na sprzedaż, karmi "uczciwie". Dlatego trzeba zdać sobie sprawę, że świnie "od chłopa" to już przeszłość, teraz można mieć lepsze lub gorsze, a skąd to nie ma podstawowego znaczenia. Trzeba jeszcze pamiętac o "chorej" klasyfikacji, gdzie S, wygląda gorzej jak E, bo mierzą "w innym miejscu" niż kiedyś. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 20 Marca 2009 mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili. I cóż On Ci powie ? Powie ,że wszystko na mieszankach zbóż z dodatkami przemysłowymi i "przyspieszaczami" :wink: Ziemniaki nieopłacalne w tuczu i to wszystko a swoją drogą taki fachowiec i tylko lek.wet. Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 20 Marca 2009 Dziś na bazarku w Warszawie szynka z kością (bez nogi) 9,50 zł. Tydzień temu było 9,00 zł Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darbarian Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 20 Marca 2009 Kochani wszystkimi cenami sterują pośrednicy.Tak się szczęśliwie składa że mam rodzinę w pięknej wsi i wiem jakie marne grosze rolnicy dostają na skupie.To że dają taką karmę a nie inną lub inne cuda jest także podyktowane rynkiem który sterują także pośrednicy.Więc jakby nie patrzeć zawsze zachłanni pośrednicy handlu mięsem zepsują to co kiedyś było normalne.Kasa kręci światem i każdy chce się dorobić w ciągu 1 miesiąca, żal mnie ściska że brakuje u nas firm z wieloletnią tradycją które dbają o jakość a nie o ilość.Kończąc mój post napiszę tak.Cenami sterują Ci co jeżdżą "mercedesem" a nie "ciągnikiem" i to oni psują naszą żywność jak i w jakości tak i w cenie. Pozdrawiam Cytuj Moje dłubanki http://mekeke1969.wordpress.com/Kocham Was mordeczki Wy moje Znaczki WBhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12295-znaczki-wb/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 20 Marca 2009 Ej "Morski Góralu " czy "Góralski Matrosie" coś poszedłeś w politykę :wink: , "nie idż tą drogą "Piszesz ,że zarabiają pośrednicy to co mamy wracać do obowiązkowej kontraktacji jak za "młodego Milera" :wink: ,to nieubłagane prawa wolnego rynku. Szkoda ,że nasze przepisy sanitarne są takie bo w innych uwarunkowaniach producenci sami by przetwarzali mięsko i pomijając pośredników mieli by więcej pieniążków.Dlatego dla wielu z Nas to też jeden z argumentów aby robić samemu. Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 20 Marca 2009 To co Maad, robisz szynkę z kością? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 20 Marca 2009 a gdzie ją uwędzę i sparzę ? :lol: na razie się robi schinkenspeck - faza osuszania Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 20 Marca 2009 I cóż On Ci powie ? Powie ,że wszystko na mieszankach zbóż z dodatkami przemysłowymi i "przyspieszaczamiSkład koncentratów jest mi dość dobrze znany, a oglądając wątroby zwierząt w podobnym wieku i wadze można zobaczyć co nieco. świnie "od chłopa" to już przeszłość Może trudno w to uwierzyć, ale w poniedziałek starszy rolnik przywiózł do ubojni dwa wieprzki ok.115kg wozem ciągnionym przez dwa koniki. Niestety jedną z tych świnek zabrał dla siebie szeryf ubojni, drugą pracownicy. Świnki były lśniące, zdrowe i z całą pewnością karmione mniejszą ilością koncentratu, na który tego gościa prawdopodobnie nie stać. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 20 Marca 2009 wątroby zdrowsze - mój kolega weterynarz badający mięso, po wątrobach poznaje, czym świnkę za życia karmili.Ponieważ obracam się wokół mięsa już dobrych parę lat to, wiem o czym pisze kolega pis67. Paręnaście lat temu potrafiłem po kolorze wybrać odpowiednią wątrobę do usmażenia. Od kiedy weszły koncentraty do hodowli i nie bardzo potrafię to zrobić. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
italodisco Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 20 Marca 2009 W Jarosławiu ( Podkarpackie) dziś za świnie płacono po 5 zł II w tych zakładach po 8 zł,tydzień temu po 6,80 ( dość tłusta mimo znajomości )!! szynka w promocji ładna, odebrana po 14 zł Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-61991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helixwroclaw2005 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 20 Marca 2009 ... a we Wrocławiu całą wieprzowinę zjedzono już dawno :sad: Nikt nie zna dobrego i sprawdzonego miejsca na zakupy :question: Cytuj Pozdrawiam Brać Wędzarniczą----------------------------------------------Ex: Braniewo, Jaromin, Krynica, Poznań, Gołdap, Kraków, Wola Batorska, Wrocław, .... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-62020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 21 Marca 2009 Wczoraj skup u nas po 5,10 za kg , cena półtusz po 7,80 zł. Dla mnie cena w zaprzyjaźnionej ubojni po sąsiedzku 7,20 plus gratis podroby : dwie wątroby, 6 serc . :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/12/#findComment-62069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.