stolarzM Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 3 Listopada 2008 WitamU nas rolnik woła 4,30 do 4,50 zł/kg , w ubojniach co ciekawe duża rozpiętość cen tj. w jednej mi śpiewali 6,30 zł, a w innej 8,50 zł/kg. nie wiem od czego to zależy. (może od ilości wody nabitej bo ostatnio na taką ćwiartkę trafiłem) Cytuj Pozdrawiam stolarzM. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam w ubojniach co ciekawe duża rozpiętość cen tj. w jednej mi śpiewali 6,30 zł, a w innej 8,50 zł/kg. nie wiem od czego to zależy. Może chodziło o inne klasy półtusz . Stąd ta różnica Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 3 Listopada 2008 My kupujemy półtuszę w klasie E za 5,8-6,0zł/kg, ale to zakład i są to spore ilości. Na rynku za E trzeba zapłacić te 6,8-7,5zł/kg, R można dostać za 6,5-7,0. Jak zawsze to zależy, gdzie kupujemy, jaką dużą półtuszę, jak wygląda świeżość itd. Jedno jest pewne, że skoro robimy dla siebie, to nie mozna oszczędzać na jakości surowca. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam Jak zawsze to zależy, gdzie kupujemy, jaką dużą półtuszę W jakiej cenie jest klasa U bo taką zawsze kupuję Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 3 Listopada 2008 w ubojniach co ciekawe duża rozpiętość cen tj. w jednej mi śpiewali 6,30 zł, a w innej 8,50 zł/kg. nie wiem od czego to zależy. (może od ilości wody nabitej bo ostatnio na taką ćwiartkę trafiłem)Myślę, że nie posiadaja nastrzykiwarki do półtusz w ubojni. Wyciekająca woda z mięśni szynki i schabu jest spowodowana wadą mięsa a nie jego nastrzyknięciem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam Jak zawsze to zależy, gdzie kupujemy, jaką dużą półtuszę W jakiej cenie jest klasa U bo taką zawsze kupuję PozdrawiamNie znam dokładnie cen na rynku, a to że ci podam cenę, za jaką kupujemy to i tak nie będzie adekwatna, bo my obrabiamy min 500 sztuk dziennie, i dlatego nasza cena jest zupełnie inna. Jak sądzę U powinieneś dostać 0,3-0,4zł na kg taniej niż za E. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Listopada 2008 ja dzis kupiłem na kiełbaske dwie szyneczki bez golonka z koscia ze skóra po 8,70zl/kgoraz słoninke bez skóry po 2,70zl/kg,miesko się juz soli,w czwartek szykują siekabanosy pieczone,boczek wedzony Al Maro' i polędwica wedzona dla żonki :wink: mam wrażenie jakby ceny poleciały lekko na dół :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam słoninke bez skóry po 2,70zl/kg Mareczku , gdy bym był podłączony do autostrady to zapewne bym przyjechał po słoninkę . W moim miasteczku słonina bez skóry od 4,60 do 5,60 . Pogłupieli , a jeszcze nie dawno rozdawali . Ludzie chcą dobrego smalcu , a świnki nie mają słoninki , i to jest to :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Listopada 2008 Mareczku , gdy bym był podłączony do autostrady to zapewne bym przyjechał po słoninkę . W moim miasteczku słonina bez skóry od 4,60 do 5,60 . Pogłupieli , a jeszcze nie dawno rozdawali .witam Andrzej K u nas w sklepie sieci DUDA sprzedaja slonine po 7,99zl/kg! ja nie kupuje miesa w tych salonach,tylko w centrum miesnym gdzie mam jeszcze rabat 5% i czekaja tylko zeby ludzie kupowali,podgardle to mieli bodajże po 3,5zl,z tego co obliczylem wsadzik na farsz na kabanosy po przeliczeniu wyszedl mnie 8,45zl/1kg czyli jest bardzo dobrze bo takiej "dwójeczki" super z szynki sie nie kupi jak sobie sam zrobie.kiełbaske robie na samej soli warzonce z odrobina peklosoli. o efektach dam znac. p.s.w Bielsku zawsze jesteś mile widziany,zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam p.s.w Bielsku zawsze jesteś mile widziany,zapraszamy Podgardle kupuję po 5zł , ogólnie jako tako jeżeli chodzi o ceny . Jeżeli majowy -oczywiście przyszłoroczny :smile: wypad do Ustronia wypali to zapewniam że odwiedzę . Pozdrawiam Twoją rodzinkę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Listopada 2008 Marku, ceny w regionie masz bardzo przyzwoite.Ze słoniną jest problem, bo ludzie chcą chudą wedlinę, szynkę, kiełbasę. Zaczyna się od chudych świń, które nie mają prawie wcale słoniny. Nawet przez moment nie sprzedawaliśmy słoniny w kawałkach, tylko mieloną, bo nie było z czego ciąć kawałków. A dalej to już tylko gorzej, bo w wędlinach nie może być widać białego ( to co prawda da się obejść, ale nieraz nawet gra nie warta świeczki ), szynka wiejska nie moze mieć okrywy tłuszczowej, a najlepiej jakby było tylko czerwone. Sprzedają się salcesony za 15-17zł/kg i rózne dziwactwa prozdrowotne/proekologiczneTak czy inaczej chorym jest fakt, że sprzedajemy smalec ekstra z mięsem :wink: za 19,90zł/kg :shock: :shock: :shock: i to kilka/kilkanaście kg tygodniowo na jednym sklepieI najlepsze: przychodzi klientka, starsza samotna Pani, która ma dietę ze względu na stan zdrowia ( chyba wątroba lub żołądek ) i prosi o chudą drobiową szynkę, mięso od szynki na obiad, bo będzie gotować na parze i..... metkę łososiową, na bułeczkę na śniadanie :lol: :tongue: :grin: Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-44904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Listopada 2008 Sprawdzałem dziś ceny w "Bak-Polu" masarni ,którą znacie ze Zlotu , cena półtuszy 7,50 za kg Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 5 Listopada 2008 Sprawdzałem dziś ceny w "Bak-Polu" masarni ,którą znacie ze Zlotu , cena półtuszy 7,50 za kg Musimy jeszcze podawać czy z łbem, czy bez . Bo chyba jest różnica w cenie. :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam Musimy jeszcze podawać czy z łbem, czy bez . Bo chyba jest różnica w cenie. :rolleyes: W masarni to może i kupisz bez łba ,ale w ubojni gdzie ja kupuje to nie ma mowy . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 5 Listopada 2008 Sprawdzałem dziś ceny w "Bak-Polu" masarni ,którą znacie ze Zlotu , cena półtuszy 7,50 za kg Musimy jeszcze podawać czy z łbem, czy bez . Bo chyba jest różnica w cenie. :rolleyes: Pozdrawiam :wink:Przede wszyskim jakiej klasy jest półtusza. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Listopada 2008 Kupujemy półtusze wp. (pełne ) lub półtusze wp. b/głów lub półtusze wp. b/głów i podgardla bo i takie są jak również inne np. półtusze wp. b / szynek i jeszcze inne zależnie co z nich wycięto Pojęcie łeb występuje w innych zwrotach . np. pusty łeb, jak nakłaść ci do tego łba. itd. Bez urazy pomagamy i uczymy na tym forum. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 5 Listopada 2008 Kupujemy półtusze wp. (pełne ) lub półtusze wp. b/głów lub półtusze wp. b/głów i podgardla bo i takie są jak również inne np. półtusze wp. b / szynek i jeszcze inne zależnie co z nich wycięto Pojęcie łeb występuje w innych zwrotach . np. pusty łeb, jak nakłaść ci do tego łba. itd. Bez urazy pomagamy i uczymy na tym forum. Pozdrawiam Dziadku, zastanawiałem się jak napisać i nijak mi nie pasowało - głowa do świni :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 5 Listopada 2008 Wszystko jest na naszej stronie tylko trzeba czytać . http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1067Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 5 Listopada 2008 Wszystko jest na naszej stronie tylko trzeba czytać . http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1067 Pozdrawiam Dziadku wszystko to prawda i wiem że tak powinno się nazywać - tylko tak jakoś dziwnie to brzmi - półtusza z głową. Co prawda nie gorzej jak "pusty łeb" :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Listopada 2008 Gonzo - nazewnictwo jest proste jak piszemy że kupiliśmy półtuszę wp. to rozumiemy że to jest kompletna półtusza wp. w całości nic z niej nie wycięto. Gdy kupimy półtuszę wp. z wyciętym jakimś elementem zasadniczym to zawsze musimy dopisać np. półtusza wp. b/nóg. b/polędwiczek, Tutaj można mnożyć ale można wpaść w pułapkę bo czy można kupić półtuszę wp. bez podgardla - to jest pytanie. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 6 Listopada 2008 Kupujemy półtusze wp. (pełne ) lub półtusze wp. b/głów lub półtusze wp. b/głów i podgardla bo i takie są Skoro napisałeś wcześniej, że można kupić to można. Jak dla mnie bez podgardla to już nie półtusza, ale ja młody jestem jeszcze i się uczę od mądrzejszych :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 6 Listopada 2008 Oto dzisiejsze ceny z masarni ,gdzie kupuję od pewnego czasu (ceny chyba niezbyt atrakcyjne ale nigdy nie miałam problemu z jakością mięsa tam kupionego ). Schab bez kości- 17,82 zł. , karkówka kez kości-13,39zł. , podgardle-7,59 zł. Pytałam o półtusze ,pani w cenniku miała tylko kl .E bez głowy i szynki :rolleyes: za 8,20 kg. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majchal Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 6 Listopada 2008 Pytałam o półtusze ,pani w cenniku miała tylko kl .E bez głowy i szynki :rolleyes: za 8,20 kg. A choć łopatkę miała? :grin: :grin: Ceny faktycznie bez łachy, to my w sklepach detalicznych mamy takie, albo niższe i pracujemy głównie na E i trochę U. Cytuj Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 6 Listopada 2008 No to ja przedstawię ceny w sklepie, gdzie kupuję. Schab b/k 17.90,Karczek b/k 14,50,Łopatka b/k i b/t 10,90,Szynka (wycięte elementy pod kątem wędzenia) 14,90,Podgardle 5,00,Golonka 6,50,Wołowina I 18,50,Wołowina II (gulaszowe) 12,0,Pręga woł. 13,50,Polędwica tzw. ślepa (ligawa ?) 22,50,Polędwica 60,0I to by było na tyle. Wg zapewnień szefostwa zakładu (bo jest to zakład bez ubojni) półtusze, które kupują są w klasie E i U. Zapytałem ostatnio ile kosztuje tzw. kita (tylna noga razem z golonką) i usłyszałem 10 zł/kg. Wydaje mi się troszkę dużo. Jak sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 6 Listopada 2008 tylna noga razem z golonką Taki "towar" na tort :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/529-gie%C5%82da-cen-mi%C4%99sa/page/8/#findComment-45091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.