Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z ostatniej produkcji

 

 

Halinko  ... super salcesony . :thumbsup::clap:   Już nigdzie po nauki nie musisz jeździć .  Teraz nowicjusze przyjadą do Ciebie  . :tongue::)

 

Pozdrawiam :heart:

 

Trochę długo się uczyłaś ale ..... zgodnie z Twoim podpisem . :frantics::)

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-694456
Udostępnij na innych stronach

 

 

alinko  ... super salcesony .    Już nigdzie po nauki nie musisz jeździć .  Teraz nowicjusze przyjadą do Ciebie  .   Pozdrawiam   Trochę długo się uczyłaś ale ..... zgodnie z Twoim podpisem .
 

 

He he  he...Andrzejku nauki nigdy za wiele.  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-694543
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z ostatniej produkcji 

Halu, uroczej konsystencji te Twoje królewskie sacesoniki. Brawo!!!!  :clap:  :clap:  

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-694586
Udostępnij na innych stronach

 

 

"SALCESON KRÓLEWSKI!
 

 

 

 

Dlatego tak go nazwalem!
 

 

:facepalm:  :facepalm: No weżcie....  :D

 

 

 

@halusia@, dnia 29 Sty 2021 - 13:52, napisał: Z ostatniej produkcji  Halu, uroczej konsystencji te Twoje królewskie sacesoniki. Brawo!!!!      
 

 

Dziękuję Witku  :D i ja jestem coraz bardziej zadowolona z ich produkcji .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-694658
Udostępnij na innych stronach

 

 

i ja jestem coraz bardziej zadowolona z ich produkcji .

 

 

 To mnie już nie warto robić  :) :) ....  zamawiam 10 plasterków na śniadanko . :) :)  

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-694682
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ciąg dalszy wyrobów  ze świnki. 

 

Wątrobianka Pobiedziska i Salceson w/g SIVON'a.

 

post-43626-0-81099300-1617037677_thumb.jpgpost-43626-0-44988500-1617037695_thumb.jpg

 

post-43626-0-62627200-1617037752_thumb.jpgpost-43626-0-28354400-1617037762_thumb.jpg

 

 

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-701986
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halusiu,        Masorz z Ciebie całą gębą    
 

I tutaj też to samo piszę  :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-701993
Udostępnij na innych stronach

 

 

EAnna, dnia 29 Marz 2021 - 19:51, napisał: Halusiu,        Masorz z Ciebie całą gębą       I tutaj też to samo piszę 
 

 

Aniu, dziękuję.  :)

Pochwała z Twoich ust to jak miód na moje serce  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-702000
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

" Cukieras " drobiowy z nadzieniem mięsno szpinakowym "

 
Zainspirowana wyrobem Krystka, długo się nie zastanawiałam by dla odmiany zrobić coś innego do chleba.
Zakupiłam 2 filety podwójne i jedno udko z kurczaka. 
Każdy oczyściłam z błon i rozcięłam w poprzek - zważyłam i zapeklowałam na 12 godz  peklosolą 18 g/kg . 
Fileciki wraz z mięsem z uda z kurczaka, z którego wcześniej usunęłam skórę i kość 
pokroiłam w kawałki i osobno zapeklowałam taką samą dawką peklosoli czyli 18g/kg.
W między czasie rozmroziłam szpinak ( 200g) i prużyłam do odparowania wody.
Na drugi dzień, piesi z drobiowe lekko rozbiłam, i ułożyłam tak by powstał  kwadrat. 
Oczywiście starałam się by końcówki zachodziły na siebie... zresztą doskonałe widać na fotkach. 
Zapeklowane mięso w kostkę zmieliłam na sitki fi 4 , dodałam do tego wystudzony szpinak, pieprz 3g/kg i czosnek ( 4 ząbki)
Wszystko dokładnie połączyłam i wyłożyłam na płaty fileta z kurczaka.
Całość zwinęłam i zapakowałam w folię celulozową, dość ciasno i powstał duży '' cukieras''.
Boki związałam sznurkiem.
Nagrzałam piekarnik do 100 stopni i rolada piekła się do uzyskania wewnątrz 72 stopni..
Po wystudzeniu, była degustacja.
Następna będzie z pieczarkami.
 
Smacznego !!!
 
post-43626-0-79232800-1618680462_thumb.jpgpost-43626-0-51211700-1618680479_thumb.jpgpost-43626-0-15417800-1618680495_thumb.jpgpost-43626-0-07797300-1618680522_thumb.jpgpost-43626-0-05175100-1618680539_thumb.jpgpost-43626-0-43153500-1618680566_thumb.jpgpost-43626-0-81111800-1618680596_thumb.jpgpost-43626-0-70961000-1618680608_thumb.jpg

post-43626-0-65541700-1618680583_thumb.jpg

post-43626-0-16914900-1618680623_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704446
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ładny ,,cukieras'' pieczarek u mnie pod dostatkiem  tylko mięsko muszę kupić
 

 

Dziękuję. 

Jeśli mogę podpowiedzieć, to autor przepisu  podsmażał pieczarki  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704460
Udostępnij na innych stronach

szpinak, pieprz 3g/kg i czosnek ( 4 ząbki)

 

Juź tylko to mi odpowiada  :)  :thumbsup:

A w całości (z kurczaczkiem) wygląda jeszcze lepiej

:clap:  :clap:  :thumbsup:  :thumbsup:

 

PS

Fajna fotorelacja  :clap:  :thumbsup:

Edytowane przez EAnna

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704461
Udostępnij na innych stronach

 

 

Następna będzie z pieczarkami.

 

Można jeszcze z suszonymi pomidorami i z fetą lub mozarellą choć osobiście wolę ze szpinakiem lub pieczarkami :D

 

A tak w ogóle to smakowitości Halusiu robisz :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704475
Udostępnij na innych stronach

 

 

Można jeszcze z suszonymi pomidorami i z fetą lub mozarellą choć osobiście wolę ze szpinakiem lub pieczarkami   A tak w ogóle to smakowitości Halusiu robisz
 

 

Taki był zamysł i na pewno zrobię , ale wpierw chciałam zrobić zgodnie z przepisem. :)

Dziękuję Olgo  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704589
Udostępnij na innych stronach

@@halusia@,mozna jeszcze farsz zrobic z zurawiny z kozim serem lub gruszka z serem plesniowym

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704665
Udostępnij na innych stronach

 

 

@@halusia@,mozna jeszcze farsz zrobic z zurawiny z kozim serem lub gruszka z serem plesniowym
 

 

Dziękuję Donatko, za kozim nie przepadam ale dodatki można fajnie wykorzystać  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-704746
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Salceson robiłam w niedzielę , a dzisiaj pasztet... jeszcze ciepły. 

 

post-43626-0-46465400-1637774215_thumb.jpgpost-43626-0-12723800-1637774228_thumb.jpgpost-43626-0-25801200-1637774266_thumb.jpgpost-43626-0-04292500-1637774287_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-733876
Udostępnij na innych stronach

Salceson robiłam 

 

Wygląda pięknie  :thumbsup:

Po degustacji mogę powiedzieć - rewelacyjny :clap: ,

tym bardziej, że kiedyś salcesonu nie jadałam  ;) .

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/19/#findComment-734033
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.